Доколкото зная (не е сигурно, разбира се), Макита България поемат 100% от труда и частите + куриера в двете посоки за машини на марката. За другите не помня как са процедирали 

Chefo77 написа:Доколкото зная (не е сигурно, разбира се), Макита България поемат 100% от труда и частите + куриера в двете посоки за машини на марката. За другите не помня как са процедиралиПри Макита и DeWalt е така, Спарки подменя частите. При Бош не знам как е - гаранционния сервиз е в Румъния.
Chefo77 написа:Едната марка е Кресс, то е ясно. Другата можем да гадаем коя е.Да, едната марка е Крес, сигурен бях, че някой ще се сети за кого говоря.С тях мисля ще имам още разговори, нищо, че батериите са рециклирани с по-мощни елементи(за моя сметка), но никак не съм доволен от свършената работа(едната батерия им я връщах, че освен, че беше с пукнат корпус и беше с един разпоен елемент(лично отворих и двете батерии за да видя какъв е проблема и защо едната не работи и какви елементи са сложили и не успях да спукам корпуса на нито едната от тях, пък тая, която им връщах, ми я пратиха с нова пукнатина, знам ли, явно вече трябва да си снимам нещата преди да ги пратя за ремонт)).
Последният случай с гаранционен сервиз ли питаш? Миналият месец - втора смяна на мотор на прахосмукачката (първият път го смениха, защото не им хареса звука) + ключа (двете заедно са изгорели) на модел, който повече от година не се продава - една седмица с куриерите в двете посоки. Експресни куриери за мотора София - Пловдив, втори път експресни куриери за ключа (установиха проблем с ключа след смяната на мотора), обикновени и безплатни за мен от Варна до Пловдив и обратно. Нямам причини да съм недоволен.
Avas_co написа:В крайна сметка се оказа, че наистина много било работено с тая машина и ...Само си търси марка, от която може да си поръчваш части. Аз отдавна съм се отказал от гаранционното обслужване заради всевъзможните врътки на които попада човек
Както и да е, но наистина би било добре, да е ясно, какво получаваме като гаранция за парите си.
Аз, за себе си съм го решил, че след като гаранцията е във Франция, то поне машините ще са вече от Англия, че хем по-евтини, хем няма да се дразня, че уж имам някаква гаранция, пък...
griffin написа:И във Франция работата ли е като в България- гаранция Франция ?Avas_co написа:В крайна сметка се оказа, че наистина много било работено с тая машина и ...Само си търси марка, от която може да си поръчваш части. Аз отдавна съм се отказал от гаранционното обслужване заради всевъзможните врътки на които попада човек
Както и да е, но наистина би било добре, да е ясно, какво получаваме като гаранция за парите си.
Аз, за себе си съм го решил, че след като гаранцията е във Франция, то поне машините ще са вече от Англия, че хем по-евтини, хем няма да се дразня, че уж имам някаква гаранция, пък...
Avas_co написа:Абе има на хартия гаранция, но трябва да се занимаваш да шипваш инструмента и да чакаш решението на сервиза, ако си решат че нищо му е нямало шипинга остава за тебе.griffin написа:И във Франция работата ли е като в България- гаранция Франция ?Avas_co написа:В крайна сметка се оказа, че наистина много било работено с тая машина и ...Само си търси марка, от която може да си поръчваш части. Аз отдавна съм се отказал от гаранционното обслужване заради всевъзможните врътки на които попада човек
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: