Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Lennonbg - помощник
Здравейте,
Моля Ви, помогнете, дайте акъл, скоро ще се местя в къща да живея и трябва да и сложа отоплителна инсталация. Къщата се състои от 4 етажа, като най-долу си е мазе там е бойлера 80 литра(мисля е без серпентина) и от там почва щранга за водата, 2-ия етаж там мисля да сложа камината (40 кв.м. макс) една стая, 3-ия етаж има 2 стаи и баня(искам на тях да им сложа по 1 радиатор) щранга минава през банята и 4-ия етаж си е таванско помещение което евентуално за вбъдеще ще ползвам.

Благодаря Ви предварително
apeiron - специалист
А какъв беше въпроса. С какво трябва да помогнем.
Lennonbg - помощник
apeiron написа:
Какъв тип система да ползвам, мога ли да взема камина (която да гори и на въглища), каква камина ще е достатъчна, може ли камината да работи без да съм включил водната риза, искам да сложа тръбите за да мога да си сложа мазилката, а по-натам радиаторите, възможно ли е, комина които имам е 120мм дали е достатъчен, ако не е мога ли да направя нов до горния етаж където има по-щирок 200мм(само че трябва да пробивам плочата)?
k_marinov - специалист
apeiron написа:
:-D :lol: :finga: =D> :supz:
joro_vn - специалист
Очевидно си доста нов и неопитен в материята, сам чрез форума няма да се оправиш.
Викни 2-3 фирми да огледат и да дадат предложения.
После може да се дискутира кое е по-добре.
Иначе:
- коминът е малък, освен ако няма принудителна вентилация.
- като има водна риза, ще я ползваш, иначе я изгори камината, я не, ама вероятно ще изгори щото е разчетена да се охлажда чрез водата.
- като е толкова висока къщата, мисля че може да се направи системата без помпа, с гравитачна циркулация, трябва специалист да огледа. Но в такъв случай бойлера в мазето май няма да можеш да го топлиш.
- и що не си сложиш котле в мазето, ами искаш кюмюр, дърва и прахоляк в стаята ?????
filip_n - специалист
При така описаното според мен - Котле в мазето и камина (без водна риза) за "разкош" в хола. Аз съм с подобна конфигурация и предимството е : Няма прахоляк в помещенията в които живея, а ако случайно се преебе тока си имам камината на която не и трябват помпи и мизерии!
egomen66 - майстор
k_marinov написа:
apeiron написа:
Темата е от 2008 година.... На какво се радваш...? :yawinkle:
k_marinov - специалист
egomen66 написа:
k_marinov написа:
apeiron написа:

На реакцията ти, колега! Чета из форума покрай моите си проблеми и ми хареса контравъпроса ти! Нали за да помогнеш на някого, трябва да го направиш за сметка на времето и опита си....Те не падат от небето!
egomen66 - майстор
k_marinov написа:
egomen66 написа:
k_marinov написа:

На реакцията ти, колега! Чета из форума покрай моите си проблеми и ми хареса контравъпроса ти! Нали за да помогнеш на някого, трябва да го направиш за сметка на времето и опита си....Те не падат от небето!
Колега , ти си бил гадател...След като знаеш реакцията ми...Преди да съм я публикувал. :lol:
Прегледах набързо публикациите ти...Виждам , че имаш опит. Ще следя с интерес , бъдещите ти публикации. Не се бъзикам... :partyman:

Тема "Помогнете за отплителна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: