Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Хубаво е да се слага такъв регулатор, от години съм споменавал за него, но сега с пелетните котли даже е повече от препоръчителен. Без него доста топлина бяга в комина, само затваряне на клапата на димоотвода на котела не върши същата работа -даже влошава горенето и се натрупва пепел по топлообменника. А относно цената -смятам че се изплаща за няколко месеца може и по бързо в зависимост от случая
DimitarD - специалист
Evgeniy написа:
Тези са хубави, но скъпи.
Виж ТУК
Евгени, хубави са тези на линка на pol79 или тези на камининокс?
Evgeniy - майстор
Аз си го поръчах от Камининокс. На линка на Пол79 са хубави, защото има маркирани паскалите - т.е знаеш на колко сработва. Но при Каминиинокс цената е наполовина за абсолютно същото действие. Само нямаш маркировката.
filmatoplo - майстор
Обясниха ли как се разбира на колко паскала си нагласяш клапата.
gnt69 - майстор
Здравейте, имам проблем да питам знаещите.
Взех стаен термостат salus model rt500rf и се започна с едни настройки от които аз не намирам решение.
Целите са да подгрява топлата вода в отоплителната система до изключване поради достигане на зададената температура. Това го постигам само с приоритет на отоплителната инсталация ама какво правим с бойлера. При другите режими когато изключи стайния системата продължава да работи до достигане на зададената температура на горелката.
Искам системата да работи предимно за отопление, бойлера е 300 литра все има вода за едно къпане. Питам знаещите възможно ли е това.
Системата е с 2 помпи за отопление и бойлер свързани към горелката, трипътен на 60 градуса.
Последна промяна от gnt69 на вт яну 12, 2016 9:39 pm, променено общо 1 път.
alex_serviz - специалист
За impressionistus ( от темата "Проблем с Грейко" ):
"Здравейте,
от известно време,горелката дава "ерор"....,вчера направи настройки за 6мм,но тази сутрин горелката спряла,защото тръбата ,която избутва пелети към горивната камера задръстена....почистих и всичко тръгна,но докога ?"
1. Когато горелката е спряла влезни в сервизен режим ( с двата бутона ), на последното меню ( тестовете ) сложи отметката на малкия шнек ( горния ред, отдясно мисля, че беше ), и виж дали малкия шнек се върти нормално, без да се запъва никъде.
2. Ако имаш затруднено действие ( спиране/блокиране ) на малкия шнек - почисти му тръбата от натрупания нагар отстрани. Някъде назад в темата бях показал "чегърталката", която си направих за тази цел. Можеш да си спретнеш нещо подобно.
3. Като си подкараш малкия шнек да се движи нормално се загледай по време на първоначалното зареждане ( F Load ), дали не ти спира от време на време големия шнек и на дисплея излиза едно малко х-че. Ако това се случва при теб - изправи си повечко големия шнек, за да пуска по-малки порции пелети.
4. Почисти си оптодвойката, при някои пелети се отлага доста прах по светодиода и фототранзистора.
Аз съм се замислил да пробвам да залепя прозрачно тиксо на изходите на оптодвойката към входящата тръба за пелетите.
n.ganev - майстор
alex_serviz написа:
1. Когато горелката е спряла влезни в сервизен режим ( с двата бутона ), на последното меню ( тестовете ) сложи отметката на малкия шнек ( горния ред, отдясно мисля, че беше ), и виж дали малкия шнек се върти нормално, без да се запъва никъде.
Леко допълнение - теста се прави в режим Steand by
impressionistus - напреднал
Много благодаря !
Наистина проблема се оказа там,смесих хубавите русенски пелети с други,гадни и " voila( ето)...Почистването се оказа трудна работа,утре мисля да изключа горелката и с телена четка и шкурка,обаче да пръсна ли първо спрей за ръжда ? Каква стъргалка,направих си и аз,но моето не стърже,само търка,като голяма отвека е...? :sad:
LazarGanev - "Велик майстор"
gnt69 написа:
Здравейте, имам проблем да питам знаещите.
Взех стаен термостат salus model rt500rf и се започна с едни настройки от които аз не намирам решение.
Целите са да подгрява топлата вода в отоплителната система до изключване поради достигане на зададената температура. Това го постигам само с приоритет на отоплителната инсталация ама какво правим с бойлера. При другите режими когато изключи стайния системата продължава да работи до достигане на зададената температура на горелката.
Искам системата да работи предимно за отопление, бойлера е 300 литра все има вода за едно къпане. Питам знаещите възможно ли е това.
Системата е с 2 помпи за отопление и бойлер свързани към горелката, трипътен на 60 градуса.
Какво те притеснява при режим "Приоритет на отоплението"
gnt69 - майстор
impressionistus написа:
Много благодаря !
Наистина проблема се оказа там,смесих хубавите русенски пелети с други,гадни и " voila( ето)...Почистването се оказа трудна работа,утре мисля да изключа горелката и с телена четка и шкурка,обаче да пръсна ли първо спрей за ръжда ? Каква стъргалка,направих си и аз,но моето не стърже,само търка,като голяма отвека е...? :sad:
Аз за моята използвам една медна тръбичка 40 см дълга ф28 и с нея си чагъркам.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: