Мда така става ма трябват два маркуча в тубата, аз така карах цяло лято щото свалих резервара да го чистя и после ме домързя да го слагам и откарах лятото с 3 литра туба до мотора на чистачките.
Фрода не пали и е на трупчета, но за това пък темата бая е изминала не мой я догонимНаправи теста да се убедиш дали проблема е в пътя на горивото. Каква марка е помпата. При мене помпите са Бош и те се самообезвъздушават, с повече въртене на стартер де.![]()
![]()
Може и без помпичка. Трябват подходящи по диаметър маркучи (срещам и по железариите), празна бутилка от газирана напитка и бормашина с бургии. Примерно 2 отвора в капачката с диаметър по-малък от маркучите, така че като ги прекараш да уплътняг. Единия маркуч в ГНП, другия да влиза въздух в бутилката. Бутилката пълниш с гориво и я закачаш на високо на отворения капак. Така игнорираш проблемите по пътя на нафтата. Ако запали студения двигател, значи проблема е в пътя на горивото. Имай в предвид, че работещия двигател ще преточи част от нафтата от бутилката в резервоара.
Ако и с този тест не запали дай резултатите от замера на компресия.
Аз за дъртото пежо 305Д, родено 1983 г. платих 70 лв. през лето 1990-то за проверка на компресия, дюзи и надуване с компресор.
Сваляха дюзите да мерят компресията, а провериха ли дюзите? Половинчата работа. Дизела не пали студен, а причини много. Например вакум в резервоара. Има там един оттдушник...........
Тинки искаш точна рецепта, ама аз поне такава не знам. Споделям от това което съм преминал. А ти Тинки тепърва почваш да опитваш вкуса на нафтата. Аз почнах от казармата с 36 тонен дизел и още там добре се наквасих. И вече бях дрогиран с нафтата.