Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Какво те притеснява при режим "Приоритет на отоплението"

CH Priority – ще се работи само с инсталацията за отопление на сградата.
Ами не топли бойлера, другото за което се сещам да вържа и двете помпи за отопление.
Последна промяна от gnt69 на вт яну 12, 2016 10:14 pm, променено общо 1 път.
impressionistus - напреднал
отверка,извинявам се пиша от таблета ,настройките ги коригира дистрибутора,там не бутам...
impressionistus - напреднал
...утре пробвам и с тръбичка
gnt69 - майстор
При наличие на отметка на Tstat NO,
сигнал за спиране от стайният термостат ще бъде отворен контакт.

Това от инструкцията също не ми е ясно.
n.ganev - майстор
Това означава че трябва да знаеш как е свьрзан ст.т. - дали е с НЗ или НО контакт и по сьщия начин да зададеш на контролера.
gnt69 - майстор
n.ganev написа:
Това означава че трябва да знаеш как е свьрзан ст.т. - дали е с НЗ или НО контакт и по сьщия начин да зададеш на контролера.
Е тука закъсахме ще може ли едно обяснение като за глупави.
Или ако е удобно да звънна.
Здравейте колеги!От около 20 дни и аз се сдобих с горелка РБ20,монтирана на Дакон Дор 16.Отоплявам около 90кв. със слънчогледови пилити на Сливен,монтирал съм и термо глави като температурата в стаите е 24-25гр.Отначало разхода беше около 4 чувала.След доста чувъркане по настройките разхода падна но сега не съм го засичал.Ако може някой от разбиращите да даде Мнение за настройките:Помпа на 48 ;Зареждане - 55сек.;Р3- 4,5сек/ 45сек/ 48% ;Р2- 2,5сек/45сек/46% ;Р1- 1,5сек/45сек/43% ; Модулация 8 /3 /0 ; Поддържане 18 % ; Зададената температура е 60гр.;Влиза в поддържане за 7-8 мин.;Осветеност при Р1 варира около 160. :?:
petrovb4 написа:
Здравейте колеги!От около 20 дни и аз се сдобих с горелка РБ20,монтирана на Дакон Дор 16.Отоплявам около 90кв. със слънчогледови пилити на Сливен,монтирал съм и термо глави като температурата в стаите е 24-25гр.Отначало разхода беше около 4 чувала.След доста чувъркане по настройките разхода падна но сега не съм го засичал.Ако може някой от разбиращите да даде Мнение за настройките:Помпа на 48 ;Зареждане - 55сек.;Р3- 4,5сек/ 45сек/ 48% ;Р2- 2,5сек/45сек/46% ;Р1- 1,5сек/45сек/43% ; Модулация 8 /3 /0 ; Поддържане 18 % ; Зададената температура е 60гр.;Влиза в поддържане за 7-8 мин.;Осветеност при Р1 варира около 160. :?:
Увеличи подаването на първа степен! Щом в изчакване ни работи само няколко минути, значи нямаш нужда от него. Освен това , така ще се позапълни горивната камера и леко ще се подобри горенето-КПД на най ниската степен. Намали вентилатора в изчакване. От изчакване има смисъл , когато трябва да е за по дълго време.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср яну 13, 2016 9:27 pm, променено общо 1 път.
DimitarD - специалист
filmatoplo написа:
Обясниха ли как се разбира на колко паскала си нагласяш клапата.
Вече е монтиран, 12-14 паскала

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: