Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mimitoni - специалист
k_marinov написа:
zlatev2000 написа:
adesio написа:
Когато я купи тогава ще попадне.....

Хахаха донякъде си прав.
Аз четах 3-4 месеца в нета за да видя какво да си купя, обаче по времето когато четох нямаше още снимки на почистването иначе щтях мноого да си помисля въпреки цената.Пишеше само че се чисти с прахосмукачка на 2-3 дена и се бърше стъклото и си викам тва ще го преживея, не е кой знае какво.

Като стана дума някой знае ли например при италянските камини как стои този въпрос? Защото най евтината 23 кв италианска , която гледах беше 6700лв . Не че нещо ама е двойно не са 20 30 % разлика, а управлението беше същото. Не ми се вярва и при тях да не се налага някакво основно почистване.
А това със самопочистването е най-голямата глупост и лъжа според мен при всички производители на камини. Това е 100% лъжа и заблуда на клиентите. Защото като се каже самопочистване и всеки вика : еее кеф сама ще се чисти няма да барам нищо хахаххаа. Поне при мен не виждам никакъв ефект от това "самопочистване" хем го направих на 1 час..... разлика 0
Прав си колега! :)
И аз четох доста за пелетните камини и котлета, но в крайна сметка си купих пелетна камина Бурнит 25. А трябваше да си взема котле с пелетна горелка на мястото на старото котле, но като нямам толкова място....?! Имам заделен кът за котле..., но за тези конфигурации с тръби, шнекове и бункери мястото не стига. Може би има котлета с пелетни горелки досущ като камините-с вграден резервоар и окомплектовани с помпа и всичко останало в тях си, но не съм ги виждал, а вече е късно. А сигурно ще са и за дръги пари! :yawinkle: Това беше избора ми, за който споделям. Викам си, при камината всичко е в нея, по-компактна е, няма стърчащи от нея маркучи и шнекове и външни бункери. Като мебел е и няма да заема много място-все пак е една печка на която наблюдаваш огъня. Викам си, това да я зареждаш с гориво е нормално, както и да я почистиш, но....нали имала пълно изгаряне на горивото и от там почти никаква пепел.... Никой не казва че пепелта се духала по тръбите през комина и за това била малко в пепелника :lol: . Котлето с пелетна горелка пак ще духа пепелта през комина, но като се чисти комина, няма да е насред хола... :-D Тази камина я предпочетох единствено заради уж по-голямата си мощност събрана в този обем /доколко е така не съм сигурен/, компактността си, възможностите и за управление на горивния процес /уж за дистанционен контрол/ и по лесното обслужване в сравнение с котела на твърдо гориво, с който бях до сега...! Но ако обслужването и е наистина усложнено и мръсно, не виждам много предимствата на избора си....Може обслужването на котела ми на твърдо гориво да е по-трудно и мръсно, но не е в жилищната ми част! Така, че моят съвет е, който има повече обем за отопление и може да си обособи място за котел, да го прави и да се отоплява с котле, и да не се поддава на различни внушения. Там да си остане всичко по зареждането с гориво, обслужването и ремонта на съоръжението. Затова в белите държави, в имотите с повече м3, котлетата са инсталирани някъде в общите помещения и никой от собствениците или наемателите даже не го интересува нищо друго освен да му е топло през зимата. Е все някой има който да се грижи за котлето, но всичко става между другото. А който иска да гледа пламъка /макар и не за много дълго/, да се запаси с търпение и смирение, защото както е казано, явно пълно щастие няма! Поздрави! :)
:supz:
zlatev2000 - специалист
Има и още една причина поради която избрах камината вместо котела, за да не губя топлината от самата камина.
Сега ми е в хола и радиатора на хола почти винаги ми е спрян , а в хола ми е най-топло от всички стаи, само от камината.
С котела тази топлина я губиш и топлиш някое помещение което ти е все тая колко градуса е .
nobreak - специалист
Колеги, може ли някой да ми обясни като на проЗт човек какво по точно означават настройките на М-9-6-04 време за включване на мотора на шнека при запалване и М-9-6-05 - време за включване на мотора на шнека при пуск/старт? Каква е разликата между двете? Благодаря!
benimm8808 - специалист
nobreak написа:
Колеги, може ли някой да ми обясни като на проЗт човек какво по точно означават настройките на М-9-6-04 време за включване на мотора на шнека при запалване и М-9-6-05 - време за включване на мотора на шнека при пуск/старт? Каква е разликата между двете? Благодаря!
М-9-6-04 време за включване на мотора на шнека при запалване-е след като напълни пепелника с пелети и ти изписва load pellet-през това време има подаване на пелети през определен интервал.

М-9-6-05 - време за включване на мотора на шнека при пуск/старт-е след като изтече това време на load pellet,камината минава в режим flame light, тогава пак има подаване на пелети през определен интервал докато не запали- това е реално(подаването на пелети).

Дано си ме разбрал.

Поздрави.
Keks@ - помощник
Някой да е сменял стъкло на Burnit Comfort 23? :?
chungata - специалист
Keks@ написа:
Май никой до сега не е писал да е сменял стъкло. Ако се заемеш прави снимки и описвай технологията за да я имаме като know-how :partyman: На моята камина миналия сезон успях да и спукам стъклото, но си работи и така :supz: . Но след време мисля и аз да отделя едни 100лв. и да го сменя.
Keks@ - помощник
chungata написа:
Keks@ написа:
Май никой до сега не е писал да е сменял стъкло. Ако се заемеш прави снимки и описвай технологията за да я имаме като know-how :partyman: На моята камина миналия сезон успях да и спукам стъклото, но си работи и така :supz: . Но след време мисля и аз да отделя едни 100лв. и да го сменя.
Само дето няма как да стане.... Завъртяха ме днеска в Русе,Силистра ,Шумен,София не предлагат стъкла,нямало какво да се направи,камината била от стария модел и ме произвеждали ,едното момче ме прати на стъклар....ще си стоя и аз със пукнатото стъкло ,пък като се счупи или започне да прави проблеми нямам на идея какво ще става
benimm8808 - специалист
Keks@ написа:
chungata написа:
Keks@ написа:
Само дето няма как да стане.... Завъртяха ме днеска в Русе,Силистра ,Шумен,София не предлагат стъкла,нямало какво да се направи,камината била от стария модел и ме произвеждали ,едното момче ме прати на стъклар....ще си стоя и аз със пукнатото стъкло ,пък като се счупи или започне да прави проблеми нямам на идея какво ще става
Гаранционна ли е камината?
Не ми се мисли ако на мен ми се случи,а камината ми е гаранционна.
Keks@ - помощник
benimm8808 написа:
Keks@ написа:
chungata написа:

Гаранционна ли е камината?
Не ми се мисли ако на мен ми се случи,а камината ми е гаранционна.
Да в гаранция е ,но стъклото не влизало в нея.Дано не ти се налага да стигаш до там,успях да се свържа със сервиза на завода ,момчето ми каза че може би има но и то не е сигурно.Очаквам новините в понеделник.Цената била между 90 и 120лв.
chungata - специалист
Стъклото не влиза в гаранцията. А на мен миналата година ми казаха, че струва 100лв. Но това с липсващи стъкла, за това, че била стар модел е доста тъпо, и за пореден път показва колко безхаберни са българските производители. Не може модела да е на 2-3 години и вече да не предлагаш резервни части :axe:

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: