На каква цена изкупуват жилезото? Дано са я вдигнали, че да изкара някоя стинка, за билетчета за тролея..... 

пишман_майстор написа:И да знаеш друго: предкамерен дизел с леко тръгнала компресия пали студен малко по-добре от топъл такъв .Ако не пали студен , а топъл да е добре: други са проблемитеИстината е, че сложих скапана нафта оня ден и колата палеше дори на топло много трудно и пушеше много, като я карах. След това сипах хубава нафта и покарах. Отидох при сервиза на един турчин в Балкана, понеже ми го препоръчаха. Отвори капака, гледа и човърка. Няколко пъти я форсира, после пипна обогатителя и т.н.. След това колата взе да пали. Дори след престой като 1 нощ. Втора сутрин я паля на стартер, макар че днес сутринта беше по-студено спрямо вчера. Преди малко пак я палих, а вън си е хладно. Не е от раз, но пали. Странно... Иначе ми каза, че може чак след 1 месец да я види по-сериозно.
stoianov_n написа:Ха-ха.Абе, накрая ще се окаже, че Тинки КОЛА в СЕРВИЗ не е карал.....Карах. Карах я на майстор. И казах - след като има скъсано парче болт във вала, дайте да го извадим и да сложим нов болт. Отговориха ми, че с такива неща не се наемат. Казах им добре, дайте да го отрежем малко, но да сложим нов болт. Казаха ми, че старият би трябвало да издържи и ще се навие той.
gogo7777 написа:...нито снимките са негови...Мои са снимките.
ky-kyy написа:На каква цена изкупуват жилезото? Дано са я вдигнали, че да изкара някоя стинка, за билетчета за тролея.....15 стотинки. На толкова, че нямам намерение да продавам вентото на желязо в момента, спечеленото ще е смешно като сума. Истината е, че в момента на части изкарах поне толкова. А съм продал стартер, динамо и дебитомер. О, да - и фаровете, които според Стоянов - никой не би ги купил.
toolegittoquit написа:Маслото е 15/40 според собственика на колата. Ако взема я подкарам действително, ще го сменя възможно по-скоро.
toolegittoquit написа:Не знаех, че предкамерен дизел пали малко по-добре студен, отколкото топъл. Ще го имам предвид.Е аз го написах : при леко тръгнала копресия не четеш хубаво и интерпретираш различно
пишман_майстор написа: И да знаеш друго: предкамерен дизел с леко тръгнала компресия пали студен малко по-добре от топъл такъв ..
toolegittoquit написа:Маслото е 15/40 според собственика на колата. Ако взема я подкарам действително, ще го сменя възможно по-скоро. Но според теб дали ще е добре износен двигател да му слагам по-тънко масло и дали няма да се отрази отрицателно, особено на компресията?Смени си маслото. И споко , с 10w-40 няма се отрази на компресията отрицателно
toolegittoquit написа:Отидох при сервиза на един турчин в Балкана, понеже ми го препоръчаха. Отвори капака, гледа и човърка. Няколко пъти я форсира, после пипна обогатителя и т.н.. След това колата взе да пали. Дори след престой като 1 нощ. Втора сутрин я паля на стартер, макар че днес сутринта беше по-студено спрямо вчера. Преди малко пак я палих, а вън си е хладно. Не е от раз, но пали. Странно...Човека е барнал авансатора , та затова е малко по-лесен старта. Не знам точно при теб как му е управлението . Ръчно ли е или "автоматично" ?
пишман_майстор написа:Аааа ето къде бил проблема..... авансатора.Как не съм се сетил. Ще видя дали идва проблема от него. Става дума за моя Форд с двигател Ендуро който е сух предкамеренtoolegittoquit написа:Не знаех, че предкамерен дизел пали малко по-добре студен, отколкото топъл. Ще го имам предвид.Е аз го написах : при леко тръгнала копресия не четеш хубаво и интерпретираш различнопишман_майстор написа: И да знаеш друго: предкамерен дизел с леко тръгнала компресия пали студен малко по-добре от топъл такъв ..
Естествено е при здрав дизел , с добро гориво , със здрава периферия да няма проблеми ни топла, ни студена.toolegittoquit написа:Маслото е 15/40 според собственика на колата. Ако взема я подкарам действително, ще го сменя възможно по-скоро. Но според теб дали ще е добре износен двигател да му слагам по-тънко масло и дали няма да се отрази отрицателно, особено на компресията?Смени си маслото. И споко , с 10w-40 няма се отрази на компресията отрицателноtoolegittoquit написа:Отидох при сервиза на един турчин в Балкана, понеже ми го препоръчаха. Отвори капака, гледа и човърка. Няколко пъти я форсира, после пипна обогатителя и т.н.. След това колата взе да пали. Дори след престой като 1 нощ. Втора сутрин я паля на стартер, макар че днес сутринта беше по-студено спрямо вчера. Преди малко пак я палих, а вън си е хладно. Не е от раз, но пали. Странно...Човека е барнал авансатора , та затова е малко по-лесен старта. Не знам точно при теб как му е управлението . Ръчно ли е или "автоматично" ?
пишман_майстор написа: Човека е барнал авансатора , та затова е малко по-лесен старта. Не знам точно при теб как му е управлението . Ръчно ли е или "автоматично" ?Управлението, ако за същото си говорим - едно жило, което отива към някакво моторче ли, какво е, което го опъва в зависимост от това дали колата е топла или студена. За леко тръгналата компресия те разбрах. Моята е такава, така че го интерпретирам както трябва.
profesionalist_wood написа: Аааа ето къде бил проблема..... авансатора.Как не съм се сетил. Ще видя дали идва проблема от него. Става дума за моя Форд с двигател Ендуро който е сух предкамеренИ моят двигател е Ендура. За авансатора - не знам. Само споделям какво се е случило. Не съм уверен, предполагам. Макар че, предполагам, че трябва да има различни настройки на студен старт спрямо топъл, както и на бензинов автомобил, защото да се запали студен си е по-трудно. И понеже тоя дизел компютър няма, явно е реализирано някак полу-механично.
stoianov_n написа: Абе, тоя не е сменял нищо откакто я е купил колата.То аз и почти не съм го карал, има-няма 400-500км, като 60 от тия километри са да го прибера у нас, а останалите - да го мотая по сервизи.
toolegittoquit написа: То аз и почти не съм го карал, има-няма 400-500км, като 60 от тия километри са да го прибера у нас, а останалите - да го мотая по сервизи.Аааааа...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: