• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,ще се радвам да си кажете мнението за този модел.Аз 2-ра година се отоплявам с такава и съм доволен за топлото но само дотам.Много бързо се запушва горелката защото в нея се образува нещо като шлака.Някой имали идея защо се получава това
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
А какво гориш?
Пелети (бук + бор).Незам в какво съотношение но имат тъмно-кафяв цвят(ако има някакво значение цвета).Произведени в гр.Сливен ЕКОТЕХ BG
jabata - специалист
За шлаката, проблемите са 2, или лоша настройка на горелката спроямо пелетите, или лоши пелети.
За настройките, ако имаш усет действай на ръка, ако не викни фирмата която ти е инсталирала с газанализатор да я настроят. Ако пак има шлака, тогава проблема са пелетите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
От сега ли имаш шлака или втора година имаш шлака?
2-ра година е така.Пробвал съм около пет вида пелети но няма ефект.Миналата година се наложи да купувам втори път понеже не стигнаха.Купих от един строителен магазин в града някакви с неизвестен произход и производител в прозрачни торби 15кг без никаква информация с тях камината работеше перфектно на цена 500лв.за тон.Виждат ми се малко скъпи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Еми значи проблемът е в настройките
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
andy_forresite - майстор
... От рано учите търговците на пелети на тези цени. Сложете лимит 400 и при всяка стотинка отгоре дайте да се топлим на ток. Какъв е смисълът при 500 лева за 1000 кг.? Да кажа че се топля на ПЕЛЕТИ като ме питат [-X

На каква мощност работи твоята камина през повечето време? И повече не взимай толкова скъпи пелети. Остави им ги да си ги бият у главите.
jabata - специалист
Ами след като с едните работи с другите не, а не си пипал настройките, значи може и двете.
Пробвай с настройки, и ако не става, смени пелетите.
andy_forresite написа:
... От рано учите търговците на пелети на тези цени. Сложете лимит 400 и при всяка стотинка отгоре дайте да се топлим на ток. Какъв е смисълът при 500 лева за 1000 кг.? Да кажа че се топля на ПЕЛЕТИ като ме питат [-X

На каква мощност работи твоята камина през повечето време? И повече не взимай толкова скъпи пелети. Остави им ги да си ги бият у главите.
Що се отнася до цените, проблема не е в тях, а в това какво получаваме срещу тези пари. Много често качеството което получаваме не струва и 50 лева на тон.
Те производителите вече предпочитат да мръднат с камиона до Гърция, и веднага са им взели по 200 евро на тон. И те много това правят. И за съжаление тука остава това което и те самите знаят че там немогат да го продадат, тоест не струва за нищо. И после чуваме оплаквания, от сорта на не пали, прави шлака, има много пепел и т.н.
Просто трябва да започнеме да си искаме парите обратно от производителите/търговците
andy_forresite - майстор
Добре, но при разход на ден 30 кг сметката стъпва на 15 лева/ден. Това са 75 квч електроенергия при цена 20 ст. Има и нощна, ама не я слагам. В тези 75 киловата ел. енергия може да се вместят три броя климатици "12-ки" и може да си топлиш три стаи и ще останат киловата за крушките, телевизора, компютъра и колоните със субуфер към телевизора. Тези клими хем ще топлят въздуха до 24 градуса, хем ще го филтрират и ще трепят вирусите и бактериите в стаята и ще имам икономия на Здраве и пари за лекарства. Това исках да кажа. А за качеството ... дано се поправят. Нямам да им купувам боклуците. Вече казах какво да правят с техните скъпи пелети.
  • 1
  • 2

Тема "пелетна камина pony ps9d" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: