nikolov333 написа: за проблема с плочките мисля, че когато започне ремонта и се изкъртят плочките за да се огледа състоянието на стените, тръбите и мазилката, тогава ще се прецени проблема най-добре..+1. Няма как без да се види на място от компетентен човек, да се правят коректни изводи и да се дават съвети. Добре е да се направят няколко консултации, с няколко независими, безпристрастни лица. Това е мое лично мнение, без да претендирам за изчерпателност.
Би ли дал малко повече информация за направата на банята.
Какви мазилка, грунд, хидроизолазия, лепило са използвани. Каква е технологията.
pavelvasilev написа:Привет колеги, нека да няма излишно напрежение, форума ни е за да си помагаме взаимно, както се казва да не дава Господ, да се случи такава трагедия като срутването на сградата.
Питах съседа над мен дали има някакви напуквания по плочките му в банята, според него нямало никакви такива признаци, остана да пoпитам съседа под мен и ще ви кажа. Присъствал съм на всеки един етап от строителството на тази сграда, като се почне от изкопните работи, до кота нула, после до кота било, стените, инсталацията, дограмите, външната изолация, всичко по строителството, и смея да кажа че строителството е било на ниво, материалите също, така че силно вярвам че сградата е строена по правилата.
Знам че при чисто нова сграда има едно поне минимално слягане от период 3 години, банята съм я правил почти 1 месец след като има вече акт 16, може би е трябвало да изчакам повече време но....
Какво ще трябва да кажа на бъдещия майстор, когато открия такъв, като почне да лепи новите плочки?