• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stefan33 - специалист
За да бъдем точни 12300 с камъните на прозорците.А относно измръзването малко си се объркал колега.И защо възприемаш изказването ми като хвалене? Икономията се постига по 3 начина-изолация,изолация и пак изолация-мисля, че филма го беше казал някъде.А,забравих - изолация на плочата под керемидите 5см стиропор и 5см вата-невероятен ефект,който не вярва негова си работа.А когато се позатопли сваляме градусите с термостата. :).
И 80 тона пелети по 365 лева???!!! :?
rosso666 - специалист
И аз съм за изолацията.аз съм с 8см стиропор пк стените но сега обмислям и вътрешна да сложа по външните стени.колкото повече по добре.а и ще ми излезе едни около 200кинта за матриал.хем си чешам крастата хем и топло на жената и децата.
И външната си я правих сам и ми излезе окло 10 кинта на квадрат.виж окачените тавани не си я правих аз и са ми сложилй 5см вата под плочата на таванското.та сега се чудя как да си доизолирам таваните
stefan33 - специалист
rosso666 написа:
И аз съм за изолацията.аз съм с 8см стиропор пк стените но сега обмислям и вътрешна да сложа по външните стени.колкото повече по добре.а и ще ми излезе едни около 200кинта за матриал.хем си чешам крастата хем и топло на жената и децата.
И външната си я правих сам и ми излезе окло 10 кинта на квадрат.виж окачените тавани не си я правих аз и са ми сложилй 5см вата под плочата на таванското.та сега се чудя как да си доизолирам таваните
Е та не ти ли са достатъчни 5 см вата?
rosso666 - специалист
Ми като гледам с какви дебелини се изпълняват изолациите на таваните моите сантиметеи ми малеят.то таванското изолира все пак от преките атмосверни условия ама все пак
Не е по темата съвсем,но колкото повече на тавана изолация сложим,толкова повече пелетки ще ни спести. Не зная къде е тавана. 5-10 сантиметра вата,фибран,стиропор са нищо.
За стените знам-30см.На тавана някъде слагали 50 и повече.
rosso666 - специалист
Това е когато се прави изллация на таванска стая която сами изолацията я дели от керемидите.
шоп - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Не е по темата съвсем,но колкото повече на тавана изолация сложим,толкова повече пелетки ще ни спести. Не зная къде е тавана. 5-10 сантиметра вата,фибран,стиропор са нищо.
За стените знам-30см.На тавана някъде слагали 50 и повече.
Както знаем толината бяга нагоре и е логично таваните да са изолирани с най-много см. топлоизолация.
Вкъщи изолирах покрива с 40-50 и на места с 60 см вата ( сандвич между каменна, минерална, минерална с ал. кашировка и няколко слоя паронепропусклива преграда. Много съм доволен и предстои и допълнителна топлоизолация на останалата част от покрива с още повече см.

Гарантирам, че една покривна или таванна ТИ е по-евтина и по-ефективана от смяна на дограма от най-висок клас.
Успехи на всички.
DimitarD - специалист
шоп написа:
DimitarD, донякъде съм съгласен с теб относно изплащането и, но само донякъде. На практика според мен инвестицията ще се изплати много по-бързо. Пелетите няма да са вечно 150 лева тона, каквато цена ти си заложил за 40 години напред.

Тези 80 тона + пелети трябва да ти минат през ръцете, пепелтта от тях също. Горелката се амортизира, има разходи за ток и т.н. На пръв поглед дребни неща, но се събират.

Комфорта ит ТИ и равномерните температури ( при отопление с дърва и въглища) е неуписуем. Не на последно място фасадата-много по-приятна е за окото.

С ТИ съм от 9-10 години и горното го споделям от личен опит.
Шоп, и изолацията няма да е вечно на тази цена, след години ще има материали с много по добри качества от сегашните. Изолацията и мазилката също се амортизира, дупчица, пукнатина, мишки по тавана и други дребни неща които се събират.
По въпроса с фасадата, не виждам какво общо има изолацията с нея :)

Важното е ,докато живеем, да ни е готино и с по малко харч на пелети-левчета,в унисон с темата.

Трифонов, продължавам да те чета с интерес. Днес сутринта си говорих по телефона с колега от форума, с него прилагаме всичко което може да доведе до намаляване на разхода. Та той ми каза нещо което е абсолютно вярно: - програмируемите глави намалят разхода с 30 процента, регулатора на тягата намаля разхода с 20 процента, трипътният вентил намаля разхода с 20 процента, буфера намаля разхода с 20 процента, добавката към водата намаля разхода с 10 процента, стайният термостат намаля разхода с 10 процента, като сложим изолацията която и тя намаля разхода с 20 процента. Като ги събереш става 100 процента, което какво означава?

stefan33 написа:
За да бъдем точни 12300 с камъните на прозорците.А относно измръзването малко си се объркал колега.И защо възприемаш изказването ми като хвалене? Икономията се постига по 3 начина-изолация,изолация и пак изолация-мисля, че филма го беше казал някъде.А,забравих - изолация на плочата под керемидите 5см стиропор и 5см вата-невероятен ефект,който не вярва негова си работа.А когато се позатопли сваляме градусите с термостата. :).
stefan33, filmatoplo може да си пише каквото си иска защото е на 30 години. Изолация при теб е задължителна, но при мен не е защото лятото като навън е 35, вътре ще е 40 градуса. Така че опаковайте се както си искате, може да си лепите и директно по кубик на стените отвътре и отвън, щом ще се чувствате стоплени.
А това че си си закупил пелети по 365лв/тон също не е за хвалене.

По темата: от 01.01.2016 до 15.01.2016 разход 645кг.
DimitarD написа:

Хихи,страшен си!Откровен съм,кефиш.Вярвам на това,дето споделяш.
Не зная защо Филма нещо промени в профила си,дано не е обиден някому. Само съм говорил ,преди време с него,........Мога да кажа-този човек е неоценим-помага.Както и още няколко души.
Относно процентите в спестено зелено
Сметнах ,без да смятам, повече от 100 такива.
Излиза ,че колкото повече процента икономия трупаме,толкова по малко спестяваме.........................Значи харчим другаде........
Това е като с топлоизолацията. Ако се охарчим за топло,ще се набутаме и за ладно.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб яну 16, 2016 5:06 pm, променено общо 1 път.
stefan33 - специалист
DimitarD написа:
шоп написа:
DimitarD, донякъде съм съгласен с теб относно изплащането и, но само донякъде. На практика според мен инвестицията ще се изплати много по-бързо. Пелетите няма да са вечно 150 лева тона, каквато цена ти си заложил за 40 години напред.

Тези 80 тона + пелети трябва да ти минат през ръцете, пепелтта от тях също. Горелката се амортизира, има разходи за ток и т.н. На пръв поглед дребни неща, но се събират.

Комфорта ит ТИ и равномерните температури ( при отопление с дърва и въглища) е неуписуем. Не на последно място фасадата-много по-приятна е за окото.

С ТИ съм от 9-10 години и горното го споделям от личен опит.
Шоп, и изолацията няма да е вечно на тази цена, след години ще има материали с много по добри качества от сегашните. Изолацията и мазилката също се амортизира, дупчица, пукнатина, мишки по тавана и други дребни неща които се събират.
По въпроса с фасадата, не виждам какво общо има изолацията с нея :)

Важното е ,докато живеем, да ни е готино и с по малко харч на пелети-левчета,в унисон с темата.

Трифонов, продължавам да те чета с интерес. Днес сутринта си говорих по телефона с колега от форума, с него прилагаме всичко което може да доведе до намаляване на разхода. Та той ми каза нещо което е абсолютно вярно: - програмируемите глави намалят разхода с 30 процента, регулатора на тягата намаля разхода с 20 процента, трипътният вентил намаля разхода с 20 процента, буфера намаля разхода с 20 процента, добавката към водата намаля разхода с 10 процента, стайният термостат намаля разхода с 10 процента, като сложим изолацията която и тя намаля разхода с 20 процента. Като ги събереш става 100 процента, което какво означава?

stefan33 написа:
stefan33, filmatoplo може да си пише каквото си иска защото е на 30 години. Изолация при теб е задължителна, но при мен не е защото лятото като навън е 35, вътре ще е 40 градуса. Така че опаковайте се както си искате, може да си лепите и директно по кубик на стените отвътре и отвън, щом ще се чувствате стоплени.
А това че си си закупил пелети по 365лв/тон също не е за хвалене.

Ти четеш ли какво пишеш - Изолация при теб е задължителна, но при мен не е защото лятото като навън е 35, вътре ще е 40 градуса?
И защо все говориш за хвалене-това е цената за тон а1 дървесни пелети,като гарантирам за качеството - трети сезон се отоплявам с тях.А за разхода съм написал по напред -от октомври до днес 1 палет- 70 чувала.Айде стига толкова :|
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: