• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
С 2 леви - специалист
toolegittoquit написа:
... все едно аз да си правя тунинг на Фиеста-та, да върви повече както е на 30 години...
Ти каквото и да правиш е все едно ...
Дънната платка е корава и фабрично има настройки за овърклок в биоса до определена граница. Ако се подкара двуканален режим на оперативната памет, овърклок на процесора, рам на 800 МХц ДДР2 и изчистен и настроен добре уиндоус ХП про СП3 ще работи много прилично. Едната ми работна станция е точно такава, може и уин 7 да носи, но съм купил хп и пари на вятъра не ми се дават, за сега.
toolegittoquit - майстор
С 2 леви написа:
Дънната платка е корава и фабрично има настройки за овърклок в биоса до определена граница. Ако се подкара двуканален режим на оперативната памет, овърклок на процесора, рам на 800 МХц ДДР2 и изчистен и настроен добре уиндоус ХП про СП3 ще работи много прилично.
Колко процента прираст на производителността ще получиш, като се занимаваш с глупости с едноядрен процесор? А колко ще получиш, ако го смениш с двуядрен процесор с повече кеш? При условие, че такива процесори се намират за жълти стотинки. То XP работи прилично и на PentiumIII. ОБАЧЕ - HD на PentiumIII ще подкараш, когато се прекръстя хасан. Или направиш някои доста безсмислени инвестиции. :-D
Овърклок съм правил, още когато професорите бяха с 2 цифрена честота в мегахерци. :-D
С 2 леви - специалист
Хасане, докарай клок, като моя на снимката и ще си говорим :finga:
toolegittoquit - майстор
С 2 леви написа:
Хасане, докарай клок, като моя на снимката и ще си говорим :finga:
Снимката е монтаж или има нещо сбъркано в BIOS. Няма начин на земята да подкараш DDR2 на 13Ghz. 266/533/1066MT са референтните честоти на най-бързата DDR2.
petromaniq - специалист
Я да даде рипорта на "Аида" да не се занимаваме с дървения БИОС.
hidrazin - майстор
Тинки, я бутни едно рамо и кажи как да си овърклокна дъното - ей това.
Ясно е че ще трябва още памет - имам колкото си искаш.
А дали е възможно да сложа поне два от тези яките процесори дето съм ги снимал до дъното за да стане двуядрен (поне). :-D
Прикачен файл:
Supercomp.jpg
:partyman:
petromaniq - специалист
През USB става :lol: . Яко ако можеш да установиш от пръв поглед кое е CPU-то - то все монолитни "паяци" :wink:
hidrazin - майстор
petromaniq написа:
През USB става :lol: . Яко ако можеш да установиш от пръв поглед кое е CPU-то - то все монолитни "паяци" :wink:
За проца е ясно от пръв поглед - най-малкия чип горе.
По-малък е и от контролера за клавиатурата HT6542 - този долу в ляво дето е в корпус DIP 40.
Аз USB ще му сложа, не бери грижа. Сега ти кажи как да го клокна. :-D

Изображение
:partyman:
С 2 леви - специалист
Изображение
Кво за 1066 мхц? И това е дъно, набор на баба ми...
toolegittoquit - майстор
С 2 леви написа:
Кво за 1066 мхц? И това е дъно, набор на баба ми...
Мисля, че говоря на български. Най-голямата памет DDRII е 1066МТ. Сигурно ако ти кажа, че DDRII-1066 работи на 266Mhz ще ме гледаш все едно съм ти изял супата с вилица. 266 е системният часовник. Понеже ползва 2-та фронта - 533Mhz. Понеже DDRII вкарва нови техники, без замяна на чиповете се постига ефективна 1066MT.
На база на системният часовник се получава чрез множители/делители честотата на всичко - на професора, на шините AGP, PCI, PCI-E, шината на паметта.
В интерес на истината, ако знаеше как работи компютърът, щеше да се чудиш как по дяволите работи!?
Рекламираните честоти са "ефективни". Това не са реални честоти.
hidrazin написа:
Тинки, я бутни едно рамо и кажи как да си овърклокна дъното - ей това.
Лилейй, аз имах подобно, върна ме доста назад.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "може ли да се ускори Windows XP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: