• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16
Всичко за дърводелството
cekop - специалист
mavryt4o написа:
само не схващам тея инчове не мога да ги оправя тоя лоста за застопоряване ексцентрика колко е изместен от центъра
На инчовете и аз не им разбирам затова гледах чертежите само за пример. Ексцентрика ми е 22 мисля отвора е 6 и е изместен с 3 мм. от цетъра. Не е толкова пртеснително всичко се наглася после от болтовете за ляво, дясно на линеала, катореголираш линеала и видиш, че притискането е малко навиваш и двата болта по малко, затова е по- добре да оставиш луфт.
cekop - специалист
Това е от днес.

Прикачен файл

DSC_0039.JPG

Прикачен файл

DSC_0040.JPG
cekop - специалист
Качих снимките от телефона а ще пиша от лаптопа. И така, днес направих инсърт. Доста си поиграх с отвора, закръгленията са трудни без необходимите инстоменти.Направех инсърта от парче ламинат,засега. Сложих и две парчета ламинат от двете страни на линеала, но най–важното е че направих канал за шейна. Ще направя втори канал от другата страна на диска.
griffin - майстор
Линеала е станал екстра, тая шейна ще ти е много малка и е добре да имаш два канала на масата, така ще се компенсират малките луфтове във водачите. :) От дясно канала ще го ползваш и за друго де :).
За шейна според мен 40-50 см да може да поставяш детайл е добре и евентуално ще ти трябва малко по малка в последствие.
sabi69 - специалист
Много мераклийска изработка - Браво, но визьора за сантиметрите ще ти се пълни постоянно с трици - може да се наложи да го изместиш в дясно.
cekop - специалист
Ето го втория водач и втората шейна. Шейната е от пдч с плъзгачи от парен бук, но се надявах да се движи по-лесно. Оставих по-голям луфт, но не помогна. Първата шейна е от ламинат с лице към плота и водач от чам и върви много леко. Явно ще има и трета шейна подобна на първата или комбинация от двете

Прикачен файл

DSC_0041.JPG
cvetankirilov - специалист
Намажи водачите с течен парафин или с пчелен восък на боза. Наскоро и аз си правих шейна за моя циркуляр и преди да намажа с парафин вървеше трудно, а след това песен направо. И поздравления за изработката на целия циркуляр, мераклийска и изпипана работа
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
cvetankirilov написа:
Намажи водачите с течен парафин или с пчелен восък на боза. Наскоро и аз си правих шейна за моя циркуляр и преди да намажа с парафин вървеше трудно, а след това песен направо. И поздравления за изработката на целия циркуляр, мераклийска и изпипана работа
Пробвайте някой път, да намажете такива неща със сапун.
cvetomir_77 - специалист
Мен комшията (професионален мебелист) ме е научил, ако нямам парафин да взема един евтин сапун и да търкам редовно водачите с него. От как ми каза това нямам проблеми. Лъскам и плота на щраймуса със сапун редовно. :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
:-D И със сапун се смазват панти
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 16

Тема "Направа на хоби циркуляр–дилема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: