• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
hidrazin - майстор
infomar написа:
...той намира следи от експлозива „Термит“ („Thermite“) и високи концентрации серен прах, който се отделя от „Термит“-а. „Термит“-ът представлява екплозив, който е толкова силно запалим, че може да разтопи стомана и да мине през стоманена конструкция абсолютно безпрепятствено. Освен това, „Термит“ е патентован екплозив, използван при разрушаване на сгради.

Бяха разчистени руини на дълбочина 22 метра и ширина 92 000 кв. м, като за тази цел се наложи да се преместят над 300 000 тона пясък и камъни.
Първо вземи си оправи линковете че нито един не работи, дори и в предния ти пост.
Второ - термитът никога не е бил експлозив. И изключително малко термитни смеси съдържат сяра - не повече от 2%.
Термитът почти не отделя газове. Сярата намерена в останките основно е от гипсокартона. Че той картона си е бъкан със сяра бре.
Я погледни на клипа колко термит трябва за да стопиш едно парче желязо - почти една кофа.
Сега остава да ми обясниш и как са задържали термита на вертикалната колона че да не изтече и да може да я стопи. :-D
Между другото хич не ме интересува как точно са съборени кулите. Важното е къде ти се губят 500 000 тона.
По-горе помолих да ми сметнеш тези 500 000 тона какъв обем имат - поне приблизително. Ще можеш ли?
И продължавай да търсиш данни за количеството отпадъци. Това че не намираш изобще не означава че такава няма.
Гледай сега тук за термита - колко трябва за една релса. И даже я подгряват предварително.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PG6WHpYZIcs[/youtube]

И само не разбрах - последно самолети имало ли е и намерени ли са останки от тях? :lol:
:partyman:
pipilica - майстор
MIRO_073 написа:
И още нещо по темата.

https://desinfowar.wordpress.com/2014/0 ... %B5%D0%BD/
Интересен линк, не го бях намирал.
А горното клипче нещо накрая издиша, що не показаха пораженията от крилете върху стената, щото няма такива. Показаха обаче снимки на самолетни части и ламарини с неясен произход.
Както и да е, никой не мое да ме убеди че е дело на некви терористи.
Добре Хидра айде да ми обесниш нищожното количество загинали при положение че ежедневно двете сгради са обитавани от десетки хиляди,мисля че бяха около 30-40 хиляди, как пък успяха да се евакуират толко бързо, само си спомни за колко време паднаха кулите, или просто не са отишли на работа.
Нали уж имало пожар и висока температура пък на много снимки улиците пълни с хартии, че даже и паспортите на терористите намериха, абе натъкмена работа за много пари или аз не мога да се сетя за какво го направиха.
hidrazin - майстор
pipilica написа:
Добре Хидра айде да ми обесниш нищожното количество загинали при положение че ежедневно двете сгради са обитавани от десетки хиляди,мисля че бяха около 30-40 хиляди, как пък успяха да се евакуират толко бързо, само си спомни за колко време паднаха кулите, или просто не са отишли на работа.
Добре де, толкова ли е трудно да се прочете? Това поне е ясно.
По времето на ударите в сградите е имало около 17 400 човека.
Търговския център скоро преди това е бил продаден и купен.
Общо взето е нямало много наематели на офисите. Доста от тях са били празни.
От удара до падането на южната кула минават 59 минути, северната кула - 102 минути, демек над час и половина.
Основно загиналите са от зоните на ударите и тези от етажите над тях а ударите са сравнително високо.
Я вземи се пробвай за колко време ще слезеш по стълбите в един 10-етажен блок и сметни после колко ще ти трябва да слезеш от примерно 70 етажа.
Та цифрите са напълно приемливи и реални.
Също и за крилете има доста приемливо обяснение защо няма поражение върху стената от тях.
Я да видим дали ще се сетиш. :-D
kozl - майстор
pipilica написа:
Както и да е, никой не мое да ме убеди че е дело на некви терористи.

Нали уж имало пожар и висока температура пък на много снимки улиците пълни с хартии, че даже и паспортите на терористите намериха, абе натъкмена работа за много пари или аз не мога да се сетя за какво го направиха.
"Кон с капаци" никой не може да го убеди. Може би някой по-якичък и какво значение има :?
На някои от заснетите филми се виждат много листа как се издигат във въздуха НАГОРЕ. Там пък обясняваха как сенките на тези листа са духовете на умрелите. При пожара настъпва конвекция. Топлия въздух се издига нагоре като засмуква студен отдолу. Няма данни за скоростта на потока. Листата набират височина. Хората качени по сградата над сблъсъка се опичат. Защо един човек ще избере да скочи от н-тия етаж :? Защо хората се катереха по фасадата :? Отрязани евакуационни пътища, пожар в сектора и предаването му нагоре към следващите етажи.
И после след ада разни тези, че нямало пожар. Други пък дни след това намират висока температура.
Аве вие какви пожари сте виждали.
Преди 2000 година на последния етаж в жилищен блок се запалва апартамент. Вероятната причина пожар предизвикан от разлят бензин в апартамента. Първо следва експлозия. Част от прозорците заедно с пердетата са изхвърлени от ударната вълна на метри от блока, без да се запалят пердетата. После лумва огъня. След около половин час пожарната е в действие. Пожарникарите споделиха, че първоначалните струи просто са се изпарявали. Вътре всичко е било пепел. Струята е довършила всякакви форми и при разчистването вътре имаше само прах и пепел. На едно място имаше купчина метал около 50 см. Това е бил зъболекарски стол. На покрива хидроизолацията от битум беше се разтекла. Блока е пакетноповдигащши се плочи, като между таванската плоча на последния етаж и покривната плоча има 60 см разстояние. Какво е горяло вътре - мебелите, паркета, дрехите. Мазилката в апартамента беше изпадала от таваните и частично от стените. И на пода прах и пясък.
Кои сгради са оразмерени да издържат самолетен удар. У нас аз знам само за корпусите на реакторите в АЕЦ :? Ама дали си представяте каква е дебелина на стените от стоманобетон и какъв е диаметъра на армировката за предварително напрягане на стоманобетона :? В наредбата за пожарна безопасност водещото не е устойчивост на сградите срещу пожар, а устойчивост за време необходимо за евакуация. Т.е. необходимите изисквания за забавяне на нагряването на конструктивните елементи, така че да издържат функциите си за нормативното време. Много повече изисквания са отправени към отвеждането на дима, защото от констатации при възникнали пожари повечето загинали са задушени и натровени.
Тези за намерени паспорти. :lol: Няма логика терористите да носят паспорти в акция. Ако носят това не са техните, а фалшификати. Какви паспорти са намерени и къде :?
Последна промяна от kozl на нед яну 17, 2016 9:52 am, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Какво продължавате да го бистрите. Както ви казах има имплантирани бомби в небостъргачите. Обикновено са в централния свол, за да се свие небостъргача навътре и да падне вертикално. Иначе става ефекта на доминото и ще падне половината град. Ся дали случайно пожара е достигнал до някой от взривовете и оттам е задействал аварийното срутване или са го решили и задействали отвън е под въпрос, но не е толкова и важно. Така и така всеки ремонт или срутване в последзтвие е щяло да струва много повече, а така всичко се прехвърля на терористите и нората обитаващи други небостъргачи няма да знаят, че стоят в бомби.
Замислете се, че небостъргачите издържат и на земетресение. 3 балово земетресение натварва 4 пъти конструкцията му. Всичко е изчислено поне на 10 пути по високо птетоварване, особено по врртикала.
kozl - майстор
Иванов ти още не си изтрезнял. Пишеш шедьоври за бисерите :lol: на които требе да им верваме :lol: Я ни открехни къде е този централен свол. И знаеш ли какво е свол :?
И някога виждал ли си как се събаря сграда :?
ivanovbg - майстор
Къде съм писал свод? Сложи си очилата.
И помисли как по сличайност пада отвесно.

Иначе съм експерт по срутването на високи сгради.
Също така направи една подобна конструкция от клечки и стъпи отгоре. Ще видиш, че врртикалите ще се разтваряъ навън, не навътре и надолу. Така се получава само с насоччени взривове в централната част. Затова и се срутва със скороста на свободното падане. Просто изглежда чче всеки етаж се сгъва навътре.
fox_vt - майстор
Не отговорихте как половин милион тона падат на земята със сила 2,2 по рихтер? Кое запали колите? Контролираното срутване равно ли е на свободното падане? Защо на клипа металната колона става на прах, снимано от няколко ъгъла и със различна скорост?
Иванов писал си свол не свод въпреки че искаш да кажеш ствол.Ти си сложи очилата :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20

Тема "Нова версия за 11.09" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: