• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
ivanovbg - майстор
Ми на телефона толкоз виждам. На лапитопа батерията я мъча междувременно да я ресетна.
Иначе кпнтролираното срутване може да е по бързо.
egomen66 - майстор
fox_vt написа:
Не отговорихте как половин милион тона падат на земята със сила 2,2 по рихтер? Кое запали колите? Контролираното срутване равно ли е на свободното падане? Защо на клипа металната колона става на прах, снимано от няколко ъгъла и със различна скорост?
Иванов писал си свол не свод въпреки че искаш да кажеш ствол.Ти си сложи очилата :-D
Ако имаше отговори на тези въпроси , нямаше да си чешим езиците , тук в темата :-D
ivanovbg написа:
Ми на телефона толкоз виждам. На лапитопа батерията я мъча междувременно да я ресетна.
Иначе кпнтролираното срутване може да е по бързо.
За контролирано срутване си трябва време и организация. :-D
egomen66 - майстор
hidrazin написа:
Между другото като казваш 500 000 тона - я ми ги сметни колко кубика са ако е бетон? :-D
Приблизително това са 200 000 кубика. :shock: :-D
gogo7777 - майстор
Прикачен файл:
13_upload.jpg
hidrazin - майстор
Това за бомбите - просто ivanovbg влезе в бисерите на форума. :-D
То ако имаше вградени експлозиви, терористите просто щяха да достигнат до тях и да си ги взривят.
Нямаше да си играят да свалят самолети или щяха да ги разбият другаде, дето няма "имплантирани" бомби.
Ти как си я представяш тая с вградените експлозиви? И на колко години ги подменят експлозивите?
Бил специалист по срутването на високи сгради.... Гледай сега, специалист си по кондензаторите. :cool:

А това че стоманата ставала на прах направо го забравете.
Специално fox_vt да си слага очилата и да гледа.
Колоната не става на прах. Просто пада рязко надолу и остава само облак от прах с който е била покрита.

Изображение
:partyman:
egomen66 - майстор
gogo7777 написа:
Прикачен файл:
13_upload.jpg

Във кубици , истината и някъде по средата...смесен материал бетон , стомана и др. строителни материали , плюс още много неизвестни. :-D
gogo7777 - майстор
Аз до колкото знам, небостъргачи се проектират и строят основно от метална конструкция. Основно стомана и сплави на алуминий. Бетон ако има той е в основата на сградата. С цел динамика на сградата, бетонни колони, трегери, шайби, плочи и др. нагоре по конструкцията липсват....поне така знам. :)
egomen66 - майстор
gogo7777 написа:
Аз до колкото знам, небостъргачи се проектират и строят основно от метална конструкция. Основно стомана и сплави на алуминий. Бетон ако има той е в основата на сградата. С цел динамика на сградата, бетонни колони, трегери, шайби, плочи и др. нагоре по конструкцията липсват....поне така знам. :)
Принципно си прав..Идеята е , такава сграда да е гъвкава , еластична , за да може нормално да поема напора от въздушните течения и вятър. :wink:
ivanovbg - майстор
Май не знаете, че ниска сграда се срутва контролирано с взривове най вече от долу, а висока отгоре до долу. То така и падат кулите - контролирано. Само горните етажи падат цели защото пожарите вероятно са прекъснали комуникасията с горните бомби :yawinkle:

А знаете ли какви стъкла се ползват в небостъргачите? Ако не бяха станали на прах от взривовете .....
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Просто късно се включваш и не си прочел темата. Поради това си правиш свободни съчинения. :-D
Ти какво знаеш е едно, какво е реално е съвсем друго. Още в началото съм дал сметки какви и колко материали са използвани.
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.ph ... 52#p749656
Та количествено тези кули са основно от бетон.
Та сметките и на двамата са приблизително правилни ако става дума само за бетон или само за стомана.
Не случайно поисках infomar да ми сметне тези 500 000 тона колко са като обем.
Щото той не е намерил колко тона отпадъци са извозени.
infomar написа:
Относно реалното количество на отпадъците от кулите никъде в интернет не намерих някаква информация и то официална. Подобна не съществува - липсва.
Единствено попаднах на това :
Бяха разчистени руини на дълбочина 22 метра и ширина 92 000 кв. м, като за тази цел се наложи да се преместят над 300 000 тона пясък и камъни.
Но той не отчита че статията е чак от 2008-ма година. Тогава са извозени ОЩЕ 300 000 тона отпадъци.
Ами преди това? Ами прахта по улиците? Я
Я да видим сега кой ще ми сметне следното:
- слой на праха по земята един инч
- радиус на отлагането на прахта 1 километър около всяка кула
- Колко кубически метра прах са необходими за да се покрие дадената зона с един инч прах?
- Колко е приблизителното тегло на изчисленото количество прах?

ivanovbg написа:
Само горните етажи падат цели защото пожарите вероятно са прекъснали комуникасията с горните бомби :yawinkle:
Явно наистина имаш прекъсната комуникация ... с някои части от тялото. Най-вече с тази дето се намира най-на високо. :razz:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20

Тема "Нова версия за 11.09" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: