• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Ако беше с ТОРЧ щеше да си още по доволен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Svezar - специалист
Ех как ги обичам тези теми за разход на пелети /или гориво на колата/,или колко ти върви колата.....отваряш пакета със семките сипваш си едно и смеееех,смех...:)
k_marinov - специалист
:lol: :supz:
Svezar написа:
Ех как ги обичам тези теми за разход на пелети /или гориво на колата/,или колко ти върви колата.....отваряш пакета със семките сипваш си едно и смеееех,смех...:)
achmonek - специалист
stakoz написа:
Колега Achmonek,
при мен разходът е:
- в студено време (под нулата през деня) около 2торби х15кг = около 30кг
- в топло време (над нулата) около 15кг на ден
както и да го смятам разходът ми е около 2.3-2.4 кг/час: когато е по-топло работи 5-6 часа, когато по -студено 10-12 часа, с много автоматизации (термовентили, термостати всяка стая, външен термостат, термостат на буфер 200 л и т.н.), главно е програмирана на време (когато е топло между 15 и 22 часа, когато студено, допълнително между 4:30 и 9 сутрината, ако разрешат термостатите, като минава в съспенд при затопляне на буфера).
средно за цял сезон (окт - до края март) е малко над 1 торба на ден, 1.2-1.3 = 18-19 кг/ден
с грейко 20кв съм, отоплявам нова къща с подово и 10см изолация на стените около 240кв м, в 2/3 от стаите темп е около 23 гр, в 1/3 около 21гр.
Разполагам с подробна статисика вече трети сезон. Лазар Ганев ми е правил системата, това е с дърв. пелети на Био енергия Сливен
поздрави

Колега stakoz,
извадил си от контекста това, което теб те касае. Моля те, и не само теб, четете и мислете. Разходът, който си постигнал е много добър и мога да повярвам, че е такъв. Тук идва и моментът да кажа, че четеш между редовете. НИКЪДЕ не съм писал, че не е постижим разход от 15 кг/ден. Пиша в опровержение на колегата stefan33, който заявява, че от 01.10.2015 до онзи ден 17.01.16 системата му е изгорила 70 чувала по 15 кг.
Сметките показват, че това са 108 денонощия. Разходът за тези денонощия е средно 9,72 кг , което е пълен абсурд.
Да не говорим и, че колегата бе споменмал и за друг разход, а именно около чувал на денонощие (което е по приемливо) от 01.10.2015. Незнайно защо обаче последно заяви точно този разход - от 01.10.2015 до онзи ден 17.01.2016 - 70 чувала.
Затова го помолих да се поправи!
Това по горе, за което ми отговаряш, за топлото и студеното време, колко гори при топло и студено. Точно това за двата чувала в топло и четирите в студено не са мои думи а на колегата filma.
Затова те моля, като вземаш нещо от контекста, то се върни една две страници назад за да видиш откъде започва всичко.
Желая лек ден!
filmatoplo - майстор
Абе послъгват си малко хората. :)
ico_3 - специалист
[quote="k_marinov"]:lol: :supz: [quote="Svezar"]Ех как ги обичам тези теми за разход на пелети /или гориво на колата/,или колко ти върви колата.....отваряш пакета със семките сипваш си едно и смеееех,смех...:)[/quote][/quote]

Да бе и най-обичам като прибирам преди въглищата сега пелетите да мине някой и да ти каже защо ги купуваш то няма да има зима :-D
gnt69 - майстор
Напролет ще броим пилците. Засега съм на 1900кг имам още 2100 слънчогледови по 185 пари. :supz:
k_marinov - специалист
ico_3 написа:
k_marinov написа:
:lol: :supz:
Svezar написа:
Да бе и най-обичам като прибирам преди въглищата сега пелетите да мине някой и да ти каже защо ги купуваш то няма да има зима :-D
Радвай се, че не спори с теб, че не изповядваш неговото виждане за нещата! :prayer:
jabata - специалист
ico_3 написа:
Да бе, и на мене преди една седмица ми викаха, то зима няма да има, тя свърши вече....Ама хайде сега да видиме. Като се стопи снега на март ще се броиме наново.
Иначе най-обичам като внасям пелети, някой да ми каже за какво купуваш този боклук, аз съм си на климатик и виж колко ми е добре, топло, евтино, мързеливо. Е хайде сега да видя, климатиците с КОП 1:4 и 1:5 вият на умряло и викат изключи ме че прегрях. Бичат на макс, и консумират 1 KW за да отдадат 0.9, а собствениците обличат 10 вълнени пуловера, но не ги изключват че като замръзнат, до март няма да видят климатик :-D
джеки - специалист
gnt69 написа:
Напролет ще броим пилците. Засега съм на 1900кг имам още 2100 слънчогледови по 185 пари. :supz:
Колега през колко дни чистиш котела с тези пелети
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: