Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
chapara - майстор
Малко снимки, остави заварките :wink:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А това е за куриозита :mrgreen:
Изображение

С този метод , това ще е най здравата част на тръбопровода :-D :wink: Не изпразваш, не заваряваш, а само топлоизолираш. Нестандартно мислене :wink:
Andri01 - майстор
Мисля,че не става въпрос за тръбопровод,а за цистерна!? :?
chapara - майстор
Ами не е уточнено, аз така го разбрах :? , ако е цистерната-лошо :shock: . бих пробвал ламаринка с http://www.kanokonlit.com/articles.php?ArticleGroupID=1
lov - майстор
Имали дори минимален теч никакви лепила и заварки не помагат. :lol: :x
Andri01 - майстор
Помагат,стига да няма вода от вътрешната страна и заварчика да си е извадил ръцете от .../абе,дето се крият обикновено/ :)
chapara - майстор
lov написа:
Имали дори минимален теч никакви лепила и заварки не помагат. :lol: :x
Стига де , на меден водосъдържател, без празнене с каноконлит държи вече трета година, без налягане е :wink:
toolegittoquit - майстор
Като не можеш да завариш, запои. Неръждавейка може да се запоява. Всичко се запоява с точен флюс. :)
chapara написа:
...ако е цистерната-лошо... бих пробвал ламаринка с http://www.kanokonlit.com/articles.php?ArticleGroupID=1
Каноколит дори при най-малък помен от вода е непригоден. Както и всичките секундни/цианоакрилатни лепила. Просто не залепват, моментално се втвърдяват и стават на разтегливи нишки.
chapara написа:
Стига де , на меден водосъдържател, без празнене с каноконлит държи вече трета година, без налягане е :wink:
Като е меден, още повече е пригоден за лесно запояване. Секундни лепила съм ползвал за вода, не издържат. Скарани са с водата, разлепят се на люспи. :sad: А и като има влага, няма да се залепи както трябва.
шоп - майстор
Много полезна тема. Според мен всички мнения са правилни и работещи. И аз имам дървен чеп монтиран във водопровод без проблеми над 10 години. Тънкостта е чепа да е малко по-дълъг и след като се набие и закисне да се раздуе от вътрешната страна.

pipilica, стана ми интересно за какво ползваш тази цистерна? Аз вече имам няколко такива наеръждаеми за един проект, но още не са монтирани и стоят на двора.
lov - майстор
toolegittoquit написа:
Като не можеш да завариш, запои. Неръждавейка може да се запоява. Всичко се запоява с точен флюс. :)
chapara написа:
...ако е цистерната-лошо... бих пробвал ламаринка с http://www.kanokonlit.com/articles.php?ArticleGroupID=1
Каноколит дори при най-малък помен от вода е непригоден. Както и всичките секундни/цианоакрилатни лепила. Просто не залепват, моментално се втвърдяват и стават на разтегливи нишки.
chapara написа:
Като е меден, още повече е пригоден за лесно запояване. Секундни лепила съм ползвал за вода, не издържат. Скарани са с водата, разлепят се на люспи. :sad: А и като има влага, няма да се залепи както трябва.

Тинки айде стига си плещил глупости като висиш из форума ами върви си оправяй Форда опс кочината. :)
Как ще ще загрееш до температурата на топене на припоя съд пълен с течност дори само да го калайдисаш. Явно и поялника ти е непознат инструмент.

chapara Явно си имал късмет с лабиринтна шупла и се е закиснала от вътре като е влезнал някой боклук и я е запушил.
chapara - майстор
lov написа:

chapara Явно си имал късмет с лабиринтна шупла и се е закиснала от вътре като е влезнал някой боклук и я е запушил.
Може би, а и при медта вероятно нещата седят по друг начин, окиси-мокиси. Тука не съм спецялист, просто споделих.

Тема "Ремонт на заварка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: