• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vrangelov - специалист
Многото вода не бива да те притеснява. 100 или 200, или 500л. вода, ако всичко е изпълнено добре, могат да ти бъдат само в плюс.

Поздрави!

P.S. Колегите са ме изпреварили.
fbr - майстор
+1 Водата не изяжда топлината, само я акумулира в себе си, и впоследствие отдава на сградата. Доста потребители на стари локални инсталации, които са на гравитачен принцип, смятат че бавното затопляне, е в резултат на голямото количество вода в системата, а не на принципа И на движение, но дефакто водата в тия системи се явява акумулатор на енергия, което препятства резките повишавания на температурата на водата, при подаване на повече гориво. Даже в сегашно време се търси увеличение на капацитета на системите с буфери и т.н.
Последна промяна от fbr на вт яну 19, 2016 3:38 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Ето снимка от единият ми котел. Системата е на ЕЦ от 1981 год.

вертикални шрангове 2.5'
помпата е с вход и изход 2'
т.е не прави голямо хидравлично съпротивление и всичко си работи без ток. Помпата съм я сложил ( преди 5-6 год), защото ми изпадна за без пари и имам няколко бойлера със серпентини. Когато затворя всички кранове на радиаторите и включа помпата на макс обезвъздушавам лесно серпентините.

В момента терморегулатора съм го настроил да включва на 80 градуса, а такива градуси много рядко достигам.

Вече получи няколко съвета, а именно не си разваляй естествената циркулация и не минавай на тръби, които само ядове ще ти донесат.
Успехи!

Прикачен файл

SAM_8644.JPG
markoscbr - специалист
благодаря за отговорите момчета всяка ваша дума казана по моя случай е много за мен , но много голяма игра ще е да си монтирам тези термо глави на цоличетвърт тъби а и смятам като за начало да съм на твърдо гориво дърва въглища ,ако съм с пелетна горелка добре термо главата ще затвори и горелката ще спре ,а на дървата и въглищата няма кой да им каже да спрат , според мен трябва да не слагам термо глави и когато си сложа горелка тогава благодаря
шоп - майстор
На последният ти въпрос е писано тук
viewtopic.php?f=10&t=52482
markoscbr - специалист
Шоп добри въпроси и отговори но си мисля ако се монтира клапана на термо главата без да се слага самата термо глава дали няма да е така по добре но трябва да се провери дали самия клапан си е отворен и започва да фонкционира като се навие главата какво ти е мнението за това което мисля #-o
шоп - майстор
Моето мение е, че котел на въглища и дърва не е добре да се комбинира с термоглави, или термоглавите да са на не повече от половината радиатори.
Прикачен файл:
DSC_0096[1].JPG
markoscbr написа:
Шоп добри въпроси и отговори но си мисля ако се монтира клапана на термо главата без да се слага самата термо глава дали няма да е така по добре но трябва да се провери дали самия клапан си е отворен и започва да фонкционира като се навие главата какво ти е мнението за това което мисля #-o
Монтирай кранове за термоглави,без да слагаш главите.Стоят си отворени.Със секретните вентили ще си регулираш дебитите,а като преминеш на пелети,само монтираш термоглавите.
markoscbr - специалист
Шоп зачитам мнението ти, слагам си кранове и винаги когато си поискам мога да сложа термо глави но ще бъдат предвидени , но днес отидох и си купих темо глава на стойност 34лв марка Honeywell V2000 и я изледвах самия вентил е в отворено положение водата си церколира без проблеми в момента който натисна иглата с малко сила и затваря, е това го прави термо главата но докато не мина на пилети няма да ги слагам или както каза Шоп ще ги сложа на 2 -3 радиатора благодаря за снимката Трифонов даде ми ясна представа благодаря ти :yawinkle:
markoscbr - специалист
Трифонов къде се намира секретния вентил #-o
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Предстои ми изграждане на водна инсталация за отопление на къща та ме интересува водна помпа за инсталацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: