Най - вълнуващия въпрос зимно време.
danko84 - напреднал
Evgeniy написа:
Уважаеми колеги дистрибутори на Грейко,

Моля Ви,
убедете господата от Грейко да поискат промяна в логиката при излизане от Suspend! Толкова колеги се оплакват от нелогичното поведение на контролера и непрекъснатото изпадане в процедура по гасене.
При 100% от случаите в първите секунди на гасенето се регистрира пламък, дори и след 1 час, но процеса на гасене продължава над полвин час. Не е нормално, когато целта е горелката да работи и да гори, тя да чака да се изгаси, за да зареди наново и да запали със запалката. Така се губи ценно време, през което тя може да работи на нормална мощност.

Лазар е много прав, че най подходящият режим е Retort. Всеки друг прави горене в здната част до шнека, при което в предната пепелта става на буци, които нарушават самопочистването по-късно, а в задната може и нагар да се отложи. Заиграването с другите режими не е решение.

Може би едно продухване при излизането оt Suspend ще разкара натрупалата се пепел и ще разгори въгленчетата за да продължи горивния процес нормално. Или поне да прекрати гасенето при наличие на пламък, ако то е настъпило след Suspend.
Съгласен съм и при мен е така някой пробвал ли е опцията High power при Suspend?
achmonek - специалист
danko84 написа:
Evgeniy написа:
Уважаеми колеги дистрибутори на Грейко,

Моля Ви,
убедете господата от Грейко да поискат промяна в логиката при излизане от Suspend! Толкова колеги се оплакват от нелогичното поведение на контролера и непрекъснатото изпадане в процедура по гасене.
При 100% от случаите в първите секунди на гасенето се регистрира пламък, дори и след 1 час, но процеса на гасене продължава над полвин час. Не е нормално, когато целта е горелката да работи и да гори, тя да чака да се изгаси, за да зареди наново и да запали със запалката. Така се губи ценно време, през което тя може да работи на нормална мощност.

Лазар е много прав, че най подходящият режим е Retort. Всеки друг прави горене в здната част до шнека, при което в предната пепелта става на буци, които нарушават самопочистването по-късно, а в задната може и нагар да се отложи. Заиграването с другите режими не е решение.

Може би едно продухване при излизането оt Suspend ще разкара натрупалата се пепел и ще разгори въгленчетата за да продължи горивния процес нормално. Или поне да прекрати гасенето при наличие на пламък, ако то е настъпило след Suspend.
Съгласен съм и при мен е така някой пробвал ли е опцията High power при Suspend?

Пробвал съм ги и наистина със реторт е най добре. Подкрепям и аз мнението изразено от Евгени. И при мен е така. След съспенд (при управление по температура) започва с вентилатор, после с порции за съответната степен - в случая 1. И......ако до 3 последователни порции не отчете пламък над заложения минимален - започва гасене. Както вече казахте, след като започне гасенето веднага се появява пламък. Вариантите според мен са следните:
1. Промяна на порциите да речем на 5 или 6
2. След като е започнала гасене, при поява на пламък да спе гасенето и да продължи на съответната степен.
3. След неуспешно регистриране на пламък при 3 порции да се увеличи вентилатора, тоест да се имитира вентилатора при продухването, и след това отново 3 порции.
Със сигурност има и други варианти. Ще видим. Вярвам, че ще се променят нещата!
LazarGanev - "Велик майстор"
gnt69 написа:
Е тогаз кога гаси горелката.
При наличие на буфер има различни възможности. Правил съм няколко такива инсталации и най-лесно е буферът да се възприема като бойлер, да се сложи датчика на бойлера в него (в долната част) и помпата да се подвърже на мястото на бойлерната. Тогава се задава режим приоритет на БГВ и котелът работи до достигане на температурата в буфера и влиза в суспенд. Аз суспенда го правя минимален (1 минута), за да избегна тлеене, защото не се очаква в близкия половин час да се изпразни буфера. По-добре горивото,м което е в камерата да си изгори качествено и топлината да влезе в буфера, отколкото да тлее половин час и повечето топлина да отиде в комина. Тази схема е много добра, но е неприятно, че контролера позволява само 5 градуса хистерезис и това съм го писал като забележка към производителите.
Друг вариант, който съм ползвал е да е ползва външен термостат с хистерезис, който може да се регулира в широки граници
[quote="gnt69"]
Колега аз питам конкретни въпроси.
1. Как работи горелката при експлоатация с буфер, кое я гаси, примерно по температура на водата 80 гр. като стане 75 какво прави горелката.
2.Кой казва на помпата на буфера да работи и докога да работи.
/quote]
Горелката се гаси при достигане на настроената Т.
Като стигне 75 , минава от трета на втора.
Няма помпа на буфера.
Има помпа на котелния кръг и такава на радиаторния.
Приемам,че за теб помпа на буфера е котелната.
Горелката управлява-гаси и пуска помпата.
nikisv - специалист
Е тогаз кога гаси горелката.[/quote]
Моята горелка я гаси това http://www.sirius-pcb.com/bg/product/i3 ... y-DIN.html при заряд на буфера до зададените градуси .
[/quote]
Моята горелка я гаси това http://www.sirius-pcb.com/bg/product/i3 ... y-DIN.html при заряд на буфера до зададените градуси .[/quote]
А това
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... 4104,d.bGg
е точно за онова.
Управлява и помпата и горелката.
БГВ се затопля само до 65гр от управлението на горелката,което при слабоизолирани жилища в мразовити дни ще се окаже недостатъчно за отопление. Иначе Лазар е прав,че това е една от възможностите,като разглеждаме буфера като бойлер.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт яну 19, 2016 8:42 pm, променено общо 1 път.
nikisv - специалист
Питай за цената и ще се откажеш.
gnt69 - майстор
http://www.intiel.com/dt_bg.htm
Аз имам това мога да задавам ДТ 26 гр. Сега е включено и показва температура в буфера 22гр.
Според мен би свършило работа.
LazarGanev - "Велик майстор"
От Диф. Термостат няма нужда, по-добре дигитален, като този - DGT2:
http://www.stil-el.com/index.php?option ... &Itemid=55
ediv - специалист
За колегите каито са с 12v мотор на малкия шнек, при повреда ако спре мотора е възможно да се превключи на друга скорост(поне временно), прави се следното-
1.изключва се горелката
2.сваля се капака
3.отвива се едино болтче което държи куплунга за захранване на моторчето - захванато за рудуктора
4.изваждат се и двете захранващи клеми (нека условно да кажем че са на 1и2 крачета) се 5.преместват на 3 и 4-то .
6.проверява се дали върти редуктора и посоката - да не връща пелетите назад(Ако е така се сменят местата на захранвашите кабелчета на редуктоа)
7.би трябвало всичко да е наред- моторчето работи на по-бърза скорост
8.топлим се.
Това ми се случи снощи вечерта и благодарение на ДИСТРИБУТОРА и помоща му се разреши проблема докато се смени дефектният елемент.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: