Вдигнах т8 на 45, т10 на 55 и т12 на 65, пламъка се оправи, но пак има в тавичката не изгорели пелети и тръбата вътре е червена.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dankin78
- помощник
1107 мнения в "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др."
stefan33
- специалист
Ами трябва да оптимизираш горенето-така се постига икономия.Щом казваш ,че пламъка оранжевее значи изгарянето не е добро.То друго няма какво да се пробва-намаляш-увеличаваш дозите,намаляш-увеличаваш въздуха докато пламъка побелее.Но при т24 щом има голям пламък или пелетите са супер калорични,или шнека е доста легнал, а пък казваш ,че правят шлака?Направи асоциация с автомобила-ако няма хубаво изгаряне разхода какъв е?
sholiov
- помощник
Колеги моля за вашето компетентно мнение!
Накратко: от 2 месеца имам котел фероли 32КВ и горелка P7. Отоплявам 2 етажа от къща общо 160кв.м/къщата е с варова мазикла, половината от стаите са с дървена дограма, другата с ПВЦ., общо са около 150 глидера ако това е от значение и 200л бойлер. Проблема ми, е че разхода от 3,5-4 чувалчета за 24 часа е голям. Опитвам се да оптимизирам настройките, но не става и не става. Да добавя само че нямам термоглави, трипътен възел/даже незнам за какво служи той/ и стаен термостат.
Настройките ми са следните:
U01 - 62
U02 - 3
U03 - 000
t1 - 0
t2 - 1
t3 - 51
t4 - 8
t5 - 5
t6 - 80
t7 - 19
t8 - 35
t9 - 24
t10 - 70
t11 - 28
t12 - 130
t13 - 42
t14 - 155
t15 - 50
t16 - 160
t17 - 65
t18 - 1
t19 - 99
t20 - варира най-много до 13 /7,8,9,10,11,12,13/
Температурата на водата иначе е 50-52 градуса.
Има ли някакво решение с което да се свали разхода? Стайният термостат ще се отрази ли на разхода?
Поздрави!
Накратко: от 2 месеца имам котел фероли 32КВ и горелка P7. Отоплявам 2 етажа от къща общо 160кв.м/къщата е с варова мазикла, половината от стаите са с дървена дограма, другата с ПВЦ., общо са около 150 глидера ако това е от значение и 200л бойлер. Проблема ми, е че разхода от 3,5-4 чувалчета за 24 часа е голям. Опитвам се да оптимизирам настройките, но не става и не става. Да добавя само че нямам термоглави, трипътен възел/даже незнам за какво служи той/ и стаен термостат.
Настройките ми са следните:
U01 - 62
U02 - 3
U03 - 000
t1 - 0
t2 - 1
t3 - 51
t4 - 8
t5 - 5
t6 - 80
t7 - 19
t8 - 35
t9 - 24
t10 - 70
t11 - 28
t12 - 130
t13 - 42
t14 - 155
t15 - 50
t16 - 160
t17 - 65
t18 - 1
t19 - 99
t20 - варира най-много до 13 /7,8,9,10,11,12,13/
Температурата на водата иначе е 50-52 градуса.
Има ли някакво решение с което да се свали разхода? Стайният термостат ще се отрази ли на разхода?
Поздрави!
Svezar
- специалист
sholiov написа:Има ли някакво решение с което да се свали разхода? Стайният термостат ще се отрази ли на разхода?Много зависи при каква външна температура е този разход,ако е за под нулата за такава квадратура на къща без изолация и не навсякъде смененна дограма си е напълно нормален ! Стайният термостат ще свали разхода само ако свикнеш да стоиш на по-студено
Поздрави!

filmatoplo
- майстор
Ако си изолиран добре става със стаен термостат, в смисъл че по бавно ще ти спада стайната температура и горелката ще почива повече, ако нямаш изолация и си по термостат много често ще пали и гаси.
Ludoto_momche
- специалист
Колега Sholiov и аз отоплявам някъде 180 кв.с същата горелка.Без изолация само сменена дървена дограма с Пвц.Разход 4 торби при минус 10,12 градуса.3та година съм на пелети няма намаляне тоя разход 3та година си играя по настройките на горелката и все стигам до t07 - 15.Даже я перкам на 4-та степен,че трудно затопля.С разликата ,че вече съм с стаен термостат.В по топлите дни пада към 2 торби и то при положение ,че изключвам някои радиатори.И в крайна сметка разхода един и същ всяка година по 4,5 тона пелети хвърчат.
filmatoplo
- майстор
4,5 тона - това е супер за горелкатаквадратурата, котела, и изолацията .
Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература