Всички имаме коли, нали ?
mitko414
- специалист
1540 мнения в "Измами с разход на гориво."
velsi
- Почетен майстор
stoianov_n написа:Абе, някой знае ли колко струва литър бензин в САЩ в момента?Зависи от бензиностанцията, зависи вероятно и в коя част на страната си. Лично аз миналата седмица заредих на цена $2.59 за галон на бензиностанция Шел. Има и по-евтино, някъде към $2.19 съм мяркал по други бензиностанции.
toolegittoquit
- майстор
velsi написа:...Лично аз миналата седмица заредих на цена $2.59 за галон на бензиностанция Шел.1 галон = 3,78541178 литра, 1USD = 1.79566лева 2.19долара=3.92лв/3.78литра или малко повече от левче/литър. Като сложим и една доста по-голяма средна заплата...направо ми се плаче за в България.
kozl
- майстор
То тва е като хем сърби хем боли. От една страна евтиното гориво ще подкара повече километри или иначе казано ще се харчи повече количество, което пък означава повече замърсяване. В тоя ред на мисли скъпото гориво помага на екологията.
А аз се чудя след като има източник с по-евтини цени, защо там няма километрична опашка за гориво. Това означава ли, че ползващите гориво не са толкова зависими от цената на горивото
Ето и друга логика. Собствениците на скъпи коли ще имат пари и за скъпо гориво. Тези коли са много по-екологични от дъртите таралясници (пушилки, печки и димилки) и така се постига баланс в еко системата. Таралясниците за скраб и на трупчета.
Това се отнася най-вече за дизелите, щото бензина си има еко алтернатива и то отдавна.
А аз се чудя след като има източник с по-евтини цени, защо там няма километрична опашка за гориво. Това означава ли, че ползващите гориво не са толкова зависими от цената на горивото

Ето и друга логика. Собствениците на скъпи коли ще имат пари и за скъпо гориво. Тези коли са много по-екологични от дъртите таралясници (пушилки, печки и димилки) и така се постига баланс в еко системата. Таралясниците за скраб и на трупчета.
Това се отнася най-вече за дизелите, щото бензина си има еко алтернатива и то отдавна.
velsi
- Почетен майстор
Споделяш някакви разсъвдения... нека ти кажа как стоят нещата. Тука годишен технически преглед както в България няма. Никой не го интересува каква ти е колата и нейното състояние. Аптечки, пожарогасители, такива неща... те са пожелателни. Единственият преглед, който се извършва веднъж на две години е така нареченият emission test или проверка на изгорелите газове. Не минеш ли на него - никакво движение. Резултатът е, че тука въздухът е изключително чист, дори учудващо предвид огромното количество автомобили. Пушек от автомобил много трудно можеш да видиш. Ако все пак видиш някой да пуши бъди сигурен - няма да е на пътя много дълго.
Таралясниците, които не могат да покрият изискванията или просто ремонтът им е неизгоден сами си отпадат от надпреварата. Ето така работи еколкогията на практика.
За цените на горивото. Хората са казали: за всеки влак си има пътници. Виждал съм кръстовище, на трите ъгъла на което има три различни бензиностанции, с различни цени и има коли и на трите. Аз лично зареждам на този Шел, щото уж тяхното гориво било по-добро, но най-вече щото ми е на много удобно място и близо до дома. За 30 долара зареждам цял резервоар и ми стига за месец, прави си сам сметка заслужава ли си за разлика от 20-30 цента да ходя някъде другаде.
Таралясниците, които не могат да покрият изискванията или просто ремонтът им е неизгоден сами си отпадат от надпреварата. Ето така работи еколкогията на практика.
За цените на горивото. Хората са казали: за всеки влак си има пътници. Виждал съм кръстовище, на трите ъгъла на което има три различни бензиностанции, с различни цени и има коли и на трите. Аз лично зареждам на този Шел, щото уж тяхното гориво било по-добро, но най-вече щото ми е на много удобно място и близо до дома. За 30 долара зареждам цял резервоар и ми стига за месец, прави си сам сметка заслужава ли си за разлика от 20-30 цента да ходя някъде другаде.
kozl
- майстор
Много благодаря, че споделяш. Америка ми е далече. И в буквалния и във финансовия смисъл. Но и Москва и Ленинград не са ми близо. А може би дори от Щатите са ми по-далече.
А сега и аз да ти пиша нещо за нещата. Относно прегледите. И у България вече нема прегледи, обаче има стикери
Така де последната новост е камерите в пунктовете за технически преглед. Защо са тези камери
Ами вероятно са замислени против тарикати. А резултата е, че се повиши времето на престоя при прегледа
И тука се "мерят" емисии. Но не знам да има някой върнат за това. Но факт е, че сина не го пуснаха заради неизправност на спирачна система, а и станах неволен свидетел как върнаха пасат за същото, а собственика предлагаше рушвет, но го върнаха
Нещо необичайно за Циганария
Да си спомня България преди години............. Прегледите бяха задължителни, опашките за преглед също
Още на входа са ме връщали за радиосмущения, за незареден пожарогасител. Връщали са ме за вредни емисии, за луфтове по кормилната уредба. Връщаха и за неугледен външен вид, за неизправни фарове за......... Луд ставах като с кола пред КАТ на опашката заставах.
А по некое време измислиха рушветите. Опашките намаляха
Соца забоксува и се срина, а Демокрацията прегледите в стикери ги превърна.
Това ли очакваше да прочетеш
А сега и аз да ти пиша нещо за нещата. Относно прегледите. И у България вече нема прегледи, обаче има стикери

Да си спомня България преди години............. Прегледите бяха задължителни, опашките за преглед също

Това ли очакваше да прочетеш

DundyTheCroc
- майстор
Днес цените у шопско малко паднали, което си е добра новина. Лошата е, че са паднали наистина с малко, а още по-лошата е, че са паднали напълно еднакво на всички вериги в един и същи ден. Да не си помислите, че има картел само 

velsi
- Почетен майстор
kozl написа:Това ли очакваше да прочетешВсичко това аз много добре го знам. Ходил съм с Москвича навремето на преглед, помня как беше. Ходил съм и после.
Тука такива неща няма. Никой не го интересува дали ти държат спирачките или имаш луфт в кормилото. Това е твой проблем, а не техен. Защото утре ако удариш някого поради това, че колата ти не е била изправна... жална ти майка. Ще плащаш като поп, да не говорим ако има пострадал или загинал. И всеки си прави сметката и си поддържа колата, обикновено в сервизи, щото времето е пари и никой няма време да легне под колата си да човърка.
kozl
- майстор
То не е до знанието, а до очакването
80-те години бях в Алжир. Номера на колата можеше и с тебешир да го надпишеш. Няма прегледи. И кво
Носиш отговорност ако нещо се случи. Ама така на пътя всякакви измекяри имаше там. И като се случи о Аллах е велик
. Това не защитава невинните. Може би пострадавшиите ще получат обезщетение за нанесените вреди
Но............
Аз съм за превантивното.

80-те години бях в Алжир. Номера на колата можеше и с тебешир да го надпишеш. Няма прегледи. И кво

Носиш отговорност ако нещо се случи. Ама така на пътя всякакви измекяри имаше там. И като се случи о Аллах е велик

Аз съм за превантивното.
Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература