• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 25
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
koko112 - напреднал
Преди малко погледнах,същите микро дупчици ги има и на лемежа.
Avas_co - майстор
koko112 написа:
Преди малко погледнах,същите микро дупчици ги има и на лемежа.
Може и да не съм прав, но си мисля, че не е лошо да ги сложиш в печката тия електроди.
pipilica - майстор
Я да питам в тая тема че по-подхожда на въпроса. Тия електроди дето ги взех днеска едни светло сиви и пише на тях INOX 308 L некой знае ли кви са що са, добри ли са и от къде да ги взема. То не че имам много неръждавейка за заваряване, ма е така да се намират като ми потрябва.
bigdragon - майстор
Аустенитни,
За неръждавейка, работеща на горещо.
Общо взето са универсални, с тях може да заваряваш почти всичко, стига да не са ти скъпи...
joe007 - специалист
gogo7777 написа:
Ами кво да кажа.....търговците не знаят какво предлагат.

Пак да се повторя:
AWS E7018-1 на Бьолер са EV-50, EV-55 и др. и вероятно става въпрос за FOX EV-50-A /AK, W/

Все едно: продавам дизелова кола Форд.... :wink:
Търговците си знаят много добре какво предлагат :)
Гого по принцип си прав, но донякъде. Да EV 50, EV 55 и още много други са в този стандарт. Но фирма Бьолер са пуснали електроди с марка "AWS Е 7018" а че те са по този стандарт е друга работа. Тези са с цена доста по-ниска от аналозите им.
Изображение
gogo7777 - майстор
Ако има снимка от другата страна на кашончето или на етикета на кутията вътре в кашона, всичко ще се изясни. :wink: .....Етикета с името, класификацията, сертификатите които покрива, размера, токовете, вида, съхранението, годноста, сушенето, позициите и т.н. не е този. :wink:
joe007 - специалист
gogo7777 написа:
Ако има снимка от другата страна на кашончето или на етикета на кутията вътре в кашона, всичко ще се изясни. :wink: .....Етикета с името, класификацията, сертификатите които покрива, размера, токовете, вида, съхранението, годноста, сушенето, позициите и т.н. не е този. :wink:

Ако обичаш кажи пак че нищо не схванах от отговора ти. Снимки в нета колкото искаш. И отзад и отпред на кашончето и на етикетчето, има ги и в каталогчето :) Имам ги и в шкафчето.
P.S. Не е кой?
gogo7777 - майстор
Дай го каталогчето да го видя...да не пропускам нещо ново.
7018-1 със сигурно знаеш, че е повече от един артикул на който и да е производител на електроди. Няма да се учудя на нищо де....стандарта /в случая американския/ да носи името на продукта. Вносителя да не би да е изкупил брака на нечий завод и да предлага така стоката...само предположение :?
joe007 - специалист
http://www.boehler-welding.com/welding/ ... _FINAL.pdf
Мисля че е на стр.6 . Там трябва да е и AWS 6013. Защо са си кръстили така електродите не знам, но въпроса беше друг.
Avas_co - майстор
Аз, не случайно питах за AWS E7018-1, щото ги предлагат за съвсем различен модел и са на цена доста различна от ЕВ 50,примерно.
Това, че Ковеслав твърди, че не намира разлика между ЕВ50 и AWS E7018-1, също е интересно и бих чул и други мнения по въпроса, не че имам някакви съмнения, но все пак...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 25

Тема "Електроди мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: