• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
alien - специалист
климатика е от обикновените ЛГ 12ка без инвертор, като наближи 0 градуса навън и като е влажен въздуха (а тук при мен е винаги много влажен) външното тяло много бързо замръзва
прави ми впечатление че при първо включване сутрин събира лед за минути и после дълго време се мъчи без да топли особено
доста време отнема докато реши да мине в режим размразяване, след това вече топли много и изкарва дълго време без да събира лед (това не мога да си го обясня защо втория път изкарва по-дълго)

та въпроса ми е има ли вариант в който да го накарам по рано да мине в режим размразяване? понеже това е всеки ден.... имам предвид той сам да си стартира цикъла, щото другия вариант е да му сложа едни време релета и така... цикъла не е сложен - няколко минути само компресор и после няколко секунди 4-пътния клапан
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не го изключвай
alien - специалист
шегуваш се нали :-D
климатика е на работилница, през нощта няма никой, не мисля да топля вятъра :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Е, и за шега може да мине :-D
Zoro5 - специалист
Няма ли таймер? Настройваш го да се включва 1-2 часа преди да отидеш. Нощем тока е по-евтин, а топлината не "бяга" толкова бързо - ще те чака на сутринта. :)
Алгоритмите за размразяване при "простите" климатици са твърдо зададени , а пък и повечето не са и много добри.
alien - специалист
тук мога да си избирам тарифите, понеже нямам почти никакви нощни консуматори съм си избрал "средна" цена без дневна и нощна, така че разлика няма да имам
таймера е спасение но не решение, защото пак се мъчи много време без да духа топло, по скоро си мислех за принудително размразяване
днес се повтори същата ситуация, замръзна преди да започне да духа топло
пробвах "ръчно" с жица пусках ток на клемите
размрази се и после бързо стопли помещението

но ми направи впечатление нещо - първото размразяване много закъснява, много лед а продължава да се мъчи, второто размразяване е както трябва, може би управлението на климатика нещо не е много читаво....

тази зима няма да имам време и ще я избутам така, но за следващата мисля да го направя с релета, малко логики и 1 бутон, натискаш и готово
просто тук въздуха не е подходящ зимата за климатик - много влажен и все около нула градуса
fbr - майстор
Загрей с духалката вътрешното тяло, и ще тръгне веднага да топли.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Зависи от много неща, какъв е климатика, каква площ отоплява и т.н.
Но принципното правило е да не се изключва климатикът ако ще се отопляваш с него. Включването и изключването на климатика води до по- голям разход на ток отколкото постоянно да поддържа зададената му температура..през зимата 21-22-23-24 градуса...в този диапазон можеш да си регулираш климатика когато пожелаеш, но помни че поддържането на температурата е по ефективно и евтино отколкото да отоплиш изстудена стая..
Според мен ако ще се отопляваш с климатик то не го изключвай.
Най-малкото, можеш да измериш и да изчислиш, засичайки 3 дена заигравките с климатика
alien - специалист
това може да важи за помещение което се ползва постоянно, и то зависи от помещението
ако не се ползва постоянно топленето на вятъра няма как да е по ефективно :)

а тия приказки за загряване с духалка са врели некипели на калпави монтажисти.... дето се чудят как да се оправдаят за зле свършената работа, първо за вътрешното тяло, после при второто оплакване - цялата стая, после трябвало да работи 24 часа нон стоп докато "набере" мощност, т.е. праща те да правиш нещо за да затвориш телефона..... и така докато се откажеш...
този климатик го взех от баща ми... където точно така го лъжеха по телефона... след демонтажа видях къде са си оставили ръцете и като го монтирах го направих както трябва... сега си топли идеално
според такива "майстори" излиза че да си запалиш цигарата ти трябва кремък с който да запалиш кибритена клечка с която да запалиш запалката :-D

реално след първото размразяване стопля за 2-3 часа от 14 до 24 градуса (ако не замръзва за малко повече от 1 час)
ако го изключа за 5-6 часа пада пак на 14
това означава че поддържането си губи смисъла ако няма никой повече от 5 часа

но дори да не се изключва не разбирам какво променя това в замръзването? външното тяло не знае каква е температурата в стаята...
първото замръзване според мен е по тежко защото от влажния въздух нощно време всичко навън се покрива със скреж, и климатика тръгва леко заскрежен, и вероятно има някакъв таймер който не му позволява размразяване първия 1 час да речем...
друго обяснение нямам.... и ако наистина има такъв таймер при първо включване това не е практично според мен, по правилно е дори да тръгва с цикъл за размразяване....
утре ще пробвам ако го пусна първо на охлаждане, да стопи нощния скреж, и тогава на топло.... да видим какво ще стане
VLADO66 - майстор
Не трябва да се изключва под 0 градуса главно заради комресора.Маслото се сгъстява и докато влезе в работен режим има ускорено износване.Всеки климатик може да се програмира през определена част от денонощието да поддържа по-ниска температура.Например ако се настрои през нощта на температура с 5гр. по ниска от дневната,климатика ще изразходи нощем сравнително малко ток сравнение с това да компенсира сутрешното наваксване както е сега.
  • 1
  • 2

Тема "LG климатик принудително размръзяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: