• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
alien - специалист
не си спомням фабричните данни но компресор проектиран за външно ползване няма такива проблеми
маслото е за ниски температури както и компресора е проектиран да си подкачва маслото за секунди
така че няма такива опасности
все пак същите климатици се монтират и на офиси и бизнес сгради, където събота и неделя никога не работят
Zoro5 - специалист
Да, имат такова време в алгоритъма, първото разрамразяване да е след 40минути (примерно). Така като го пускаш сутринта ,той си работи задръстен с "вчерашния" скреж. Даже още по-лошо - когато го изключваш , скрежът по питата се разтопява частично и замръзва вече като твърд , плътен лед. След като си мине първото размразяване се "отпушва" и продължава нормално. Отделно ,че в началото му трябва и време да загрее железа, масла и т.н.. Най-добре е да го издебнеш когато се размрази и тогава да го изключиш, ама кой ще ти дебне? Ако климатика е с памет, може да го пускаш от таймер за контакт - настройваш в колко часа да включва и изключва.
alien - специалист
мдам... и аз останах с това впечатление, още не съм събирал вчерашен лед, но скрежа който се трупа нощем от самосебе си явно е достатъчен за да влоши нещата
силно се надявах да има някакъв сервизен режим с който да го излъжа ама....
с няколко релета ще стане работата ама да видим кога...
alien - специалист
при 14 градуса в стаята не иска да тръгне в режим охлаждане :-D близко до акъла ама....
тази сутрин пак много време се мъчи, явно наистина има таймер за първото размразяване
обаче тествах много лесен начин
откачих 2те жици за външния вентилатор и за 4пътния клапан, компресора остана захранен нормално, като започна да духа студено сам си спря вътрешния вентилатор, след 2 мин му закачих пак 2те жици, обърна си фреона, след малко се включи вътрешния вентилатор и си заработи нормално
значи това ще е - бутон, реле ( или 2 триака?!? ) и таймер
само трябва да премеря колко трае цикъла на размразяване и да го повторя

не знам защо са го направили така... никакъв смисъл не виждам в забавянето на първото размразяване
Zoro5 - специалист
alien написа:
не знам защо са го направили така... никакъв смисъл не виждам в забавянето на първото размразяване
Кажи го това на китайски за да те разберат. :)
Цикъла трае различно време според количеството скреж и външната температура - така е поне при по-умните климатици. Минимум 1.5мин , максимум 9мин, типично 3-5мин.
alien - специалист
тази нощ го оставих да работи на 16 градуса, след като е паднала температурата е започнал да "цикли" около тази температура, като сутринта го заварвам да работи през 5 минути по за 2 минути, като от тези 2 минути половината е "подгряване" т.е. 1/3 от времето работи за да поддържа 16 градуса
предполагам че е паднало на 16 някъде около 3 часа през нощта, до 10 сутринта са 7 часа, или грубо 2 часа работа на компресора
ако не е работил нощтно време и го включа сутринта, за 15-20 минути вдига 16 градуса. или 6 пъти по-малко, което ще рече че няма никакъв смисъл от нощтно "поддържане" ако помещението не се ползва

явно покрай тези калпави монтажисти много митове и легенди се въртят из България, то не са духалки то не са подгрявания....

Zoro5@ на моя цикъла не съм го засякъл още но мисля че не се променя, сякаш е фиксиран на 5 минути или нещо такова, следващия път като го хвана на време ще го засека
все пак е стар модел, може би новите са по "умни" не знам....
zmiori - специалист
Принципно конвенционал ите клими влизат в ре им дефрос след 50 минути работа /общо/ самия дефрост е с продъл ителност колкото реши. Може минута може 2,3,4 има си своя логика.
На колко градуса го пускаш сутрин?
Пробвай да го набримчош на 30 градуса трябва след 5-6 минути да влезе в дефрост и да се приготви за "дълга" работа до 30гр.
ЗСечи си ел мера по твоя начин за седмица и после седмицас оставяне "на скорост" и виж каква ще е разликата пък и комфорта го сложи с знак +.
Това с издуване на бузите го пробвай трябвада ти свърши работа.
Ако машината ина бутон хай пауър или турбо или някакъв подобен пробваи и него след 15 минути трябва да свурши тоя режим и тогава ще влезе в дефрост.
alien - специалист
там е проблема, че както и да го пускам първия дефрост винаги е след дълги и големи мъки
турбото му е само за охлаждане, в режим отопление няма турбо, дори по лошо - вместо да мине в дефрост първия път започва да си намаля вътрешния вентилатор... абе... който ги е заложил тия 50 минути или колкото са там е сбъркал сериозно....

фтория дефрост е много по рано и бих казал "тамън на време" :-D като почне да отслабва
обикновено си го пускам на 30 и като стане топло го спирам, това е обикновено веднъж на ден или ако се застоя повече втори път
  • 1
  • 2

Тема "LG климатик принудително размръзяване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: