Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD - специалист
gnt69 написа:
шоп написа:
Нормално, балтон се купува лятото :-D
Е тъй ама ще съберем мишките в квартала.
Съмнявам се, имам останали около тон слънчогледови които съм оставил за накрая. от септември до сега не съм забелязал мишки. По вероятно е да напънат фъстъчените отколкото слънчогледа. Много смърдят тези слънчогледови, не знам вашите как са, но моите украински са ужас, един познат дал от същите пелети на рибите си и те умрели. Така че съм сигурен че няма да ги доближат "чернобилските ми пелети". Като се замисля сега много е възможно да са оттам щото на чувала имаше надпис с октаново число :lol: и горят здраво :?
Как Ви е разхода от застудяването? Повиши ли се? Моя е 60кг /24 часа
gnt69 - майстор
45 кг за 24 часа но топлене от 6 до 10 сутрин 22 гр. и от 16 до 24 пак 22. Иначе през другото време 19 градуса ама не включва.
А пелетите не миришат на нищо те са от белени семки и е само люспата, твоите са сигурно от някоя маслобойна и има остатъчно олио което е вгранясало.
Имам две каракачанки голяма радост като отворя гаража скъсват си една торбичка и ги почват.
ico_3 - специалист
[quote="gnt69"][quote="Ruseff"]Цъкнаха харманлийските пелети с 30 кинта нагоре,та оня ден ги взех на 180.Иначе по темата-от 11.10. досега 2,300 т. слънчоглед и 300 кила дървени.[/quote]
Русенските и тях бяха 185 сега гледам 210, ние сме по добре само с 25 лв ни ги увеличиха пък вашите с 30.
Майтап ай наздраве.
Ще ги чакаме налято като се задръстят.[/quote]

Това 210 опаковани ли са?Щото в Харманли са насипни!
gnt69 - майстор
ico_3 написа:
gnt69 написа:
Ruseff написа:
Цъкнаха харманлийските пелети с 30 кинта нагоре,та оня ден ги взех на 180.Иначе по темата-от 11.10. досега 2,300 т. слънчоглед и 300 кила дървени.
Русенските и тях бяха 185 сега гледам 210, ние сме по добре само с 25 лв ни ги увеличиха пък вашите с 30.
Майтап ай наздраве.
Ще ги чакаме налято като се задръстят.
Това 210 опаковани ли са?Щото в Харманли са насипни!
Предлагаме ПЕЛЕТИ ОТ СЛЪНЧОГЛЕДОВА ЛЮСПА, висока калоричност с диаметър 6 мм.
Предлагат се в следните разфасовки:
- чували по 15 кг. - 210 лв/тон
- чували по 15 кг. фолирани на палет (1050 кг.) - 210 лв/тон
- Биг - Бегове(1200 кг) - 200 лв/тон
Пелетите са хубави здрави не са натрошени. Ама вие сега да не дойдете от харманли и да дигнете още цената. :partyman:
rosso666 - специалист
Как са нещата с транспорта до софия.питам за до година.
filip_n - специалист
doobref написа:
filip_n написа:
Да се включа и аз със разхода на Голдън Файъра - горелка 25кв на чугунен турски котел термоглави + стаен термостат, отоплявам 120кв неизолирана тухла и бойлер 80л. с нова дограма. 3500кг дървестни пелети до сега котела работи от Септември месец. На пролет като го загася ще пусна и листа с подробните зареждания.
Здравей филип, аз също съм като тебе- котел Солитех 34kW , площ, изолация, бойлери 100 и 150литра, но съм с Грейко РВ20, като съм повдигнал котела на метален кош, а горелката под дъното му, трипътен вентил. Пелети дервестни, а разхода от 02.10.2015 до днес 20.01.2016 е 2100кг.
Хубаво е да има сравнение че да могат и другите да се ориентират като купуват горелки, че тия въпроси ги питат всички а единстения който отговаря е във фейсбук представител на голдън файър :) Аз за сега съм се примирил, това съм взел и ще имам разход по голям , но следващата инвестиция ще ми е в изолация че е много голяма разликата.
ПС ти си с 5 ребрения котел май при мен са 4 ребра (24-28кв го водят) мисля че тук го бях чел че по хубаво топлопредава по големия котел с по малка горелка при мен комина ми се нагрява което си е сигурен признак за топлозагуби много...
gnt69 - майстор
rosso666 написа:
Как са нещата с транспорта до софия.питам за до година.
Аз не ги продавам само копнах обявата.
miroki - майстор
filip_n написа:
rosso666 написа:
Колега не е ли множко този разход.котела пригодил ли си го за горене на пелети.на какви киловати работи горелката? колко градуса е водата на котела?
Предвид че миналата година бях изгорил по това време 10 кубика дърва и 1.5тона донбас ми се струва екстра :lol: Котела не е преправян (дават го двуходов) и горелката е на горната врата (по изрично настояване на монтажника от Голдън Файър) водата се грее до 65 градуса после модулира ако не се е задействал стайния термостат като помпата включва на 50 нямам трипътен все още та всеки цикъл (след спиране от стайния термостат) е наново.... Не мисля че и разхода ще е супер по различен ако на този етап правя преправяния на котела или системата просто като засичам за колко време пада температурата в помещенията топлозагубите са ми големи.... Като сложа изолация виж тогава бих пробвал оптимизации :D
Ти май си първия, който има по-малък разход с пелети от въглища.
margarit.simow - напреднал
Ако някой топли 450 кв. сега може да сподели разхода :rolleyes:
k_marinov - специалист
margarit.simow написа:
Ако някой топли 450 кв. сега може да сподели разхода :rolleyes:
Даааа, може и да го сподели!..., но едва ли такъв човек ще се препира с някой, колко чувала с пелети е изгорил и по колко % от колко неща е направил икономия... Така мисля! :partyman:

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: