• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 72
Всички имаме коли, нали ?
Andri01 - майстор
Тинки от кой град си?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
С новият стар стартер колата пали топла почти от раз. Студена пак въртя и пак на моменти припалва и гасне, ако пусна ключа. При условие, че с тоя стартер би трябвало измерената компресия да е различна, а колата върви добре, когато е запалена, да търся проблем с дюзи или ГНП не нагнетява достатъчно?
Нещо такова ли е?
https://www.youtube.com/watch?v=9hyB47XMMoU
kozl - майстор
toolegittoquit написа:
С новият стар стартер колата пали топла почти от раз. Студена пак въртя и пак на моменти припалва и гасне, ако пусна ключа. При условие, че с тоя стартер би трябвало измерената компресия да е различна, а колата върви добре, когато е запалена, да търся проблем с дюзи или ГНП не нагнетява достатъчно?
Пробвай с мост на свещите (шунтирай релето) да запалиш, за да може свещите да топлят и след развъртане със стартера.
Нагрей с нещо ГНП преди палене. Топъл пистолет. С гореща вода. Пробвай.
Ама как описваш до болка познатите симптомите на издухан двигател. :wallbash:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Нещо такова ли е?
Да. С новият стартер дори трябва уж да си говорим за по-висока компресия. Освен вечерта да е доста смразяващо. Човърка ме много това, че имаше време, където при престой 2-3 дни палеше нормално. Защо!?
velsi написа:
Колко пъти подгряваш преди да въртиш? Пробвай да подгрееш 2-3 пъти до изгасване на лампата. Като угасне, връщаш ключа и пак даваш на контакт...
3-4 пъти дори.
Andri01 написа:
Тинки от кой град си?
Бургас ако кажа, ще е истина. В момента не се намирам точно там, имам и къща на село.(ако някой го интересува)
ArturDent написа:
То си има модели...
Ще напиша точен, въпреки че на снимките го имаше написан номера на ГНП. То е Бош.
egomen66 - майстор
:?
Последна промяна от egomen66 на пет яну 22, 2016 3:50 pm, променено общо 1 път.
Andri01 - майстор
Ако беше наблизо до Варна ,щях да ти дам адреса на човек,занимаващ се с горивна апаратура и много точен !Има професионален стенд BOSH за ГПВН . Може да ти провери цялата горивна с-ма и да ти каже къде е кидерлика,а не така на "части"!
Kirilpm - специалист
Покрай Бургас има двама много добри майстори,които се занимават с помпи.За няколко по сто лева ще му свалят помпата,ще я отремонтират,ще сменят разпръсквачите на дюзите,ще сложат нови ремъци и ролки и ще кара кола.Като разбира се преди това измерят компресията с новия стартер и преценят дали си струва,понеже с компресия под 20 тоя туч няма да запали лесно,пък колкото ще и тинки да се напъва че линиите почвали по отрано :lol:
Може би като престои 2-3 дена насъбира компресия фордчето и тръгва :lol:
egomen66 - майстор
:?
Последна промяна от egomen66 на пет яну 22, 2016 3:51 pm, променено общо 1 път.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
В този ред на мисли...
По същество, Стоянов даде клип и аз му отговорих, че по подобен начин се мъчи да пали. Вместо да се беше изписал сумати офф, а после обвинения към мен, че не съм писал по темата, някой можеше да отрази предното мнение, вместо да пише за колко стотин лева къде щели да го оправят. Мисля, че всеки, който пише във форума, търси някаква помощ или съвет, а не непрестанни упреци. И да, патил съм си от "майстори". Факт. И не само аз.
stonesour написа:
и то без да ги прехвърлят и регистрират..
Прехвърлена е, регистрирана и данъците са й платени. Още нещо да кажеш? И да искаш, няма да ти отговоря повече.
egomen66 написа:
...да направиш така наречения сух тест за нивото на компресията.
Аз компресомер нямам и разчитам на професионализма на този, който е мерил компресията. Веднъж я публикувах.
Kirilpm - специалист
Е беше ти помогнато многократно.Всеки един възможен проблем ти беше поднесен на тепсия,с напълно разбираеми обяснения,теб или ти е скъпо да я закараш на сервиз или не ти се мръзне на улицата,ами тогава викай неволята и се опрвяй сам :)
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 72

Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: