Най - вълнуващия въпрос зимно време.
margarit.simow - напреднал
Ще бъде интересно.В по-малките жилища нещата са малко "по размазани " като цифри.Иначе няма лошо.
gim - специалист
margarit.simow написа:
Ако някой топли 450 кв. сега може да сподели разхода :rolleyes:
За 450 кв.м. не знам ,но за 330 кв.м. са 6,5 чувала от 15 кгр. на денонощие при -10°С вън и 22°С вътре.
Здравейте,

Както и при gim , така е и при мен. За 350 кв., разхода ми е 6, 6.5 чувала(oт 15кг.) за денонощие. Грея се Burnit CombirBurn DC-A 35kw. В най-голямото помещение(хол с трапезария, около 60кв.) температурата е варира от 23 до 24 градуса. В спалните - 20 градуса.
Първа зима ми е с котел на пелети. Взел съм 8 тона, от които 5 тона букови(Калоричност 5.2 KWh) и 3 тона иглолистни(Калоричност 4.9 KWh). За жалост ще се наложи да се купуват още няколко тона.
Предишните зими разхода на въглища ни беше около 10-13 тона, зависи от температурите.

Другата седмица ще сложа стаен термостат и се надявам да намаля разхода, особено в дните, в които не е нужно да работи котела постоянно.

Поздрави
margarit.simow - напреднал
Разхода и на двамата е добър .При мен вън -19 разход ,110-115кг но днес почна да пада не е толкова студено.Това е поносимо защото това зимата се случва 5 , 6 дни. Трябва изолиране но след време няма валута .
rosso666 - специалист
Много е важно дали грее слънце.когато пекне и -20 да е вътре температурата се вдига и коъела спира за няколко часа.замислям се даже да си направя слънчеви колектори за подгряване на въздуха.също и вътрешна изолация въпреки че външната ми е 8см.
Но това на пролет.
Micho@85 - специалист
Здравейте при мен за 250кв разход 3-3.5 торби. Със стаен тврмостат съм поддаржана темп 23гр. и 21.5гр.
Поздрави
Micho@85 - специалист
Здравейте при мен за 250кв разход 3-3.5 торби. Със стаен тврмостат съм поддаржана темп 23гр. и 21.5гр.
Поздрави
От 25.09.15 до днес 3600кг
s_s1 - специалист
Micho@85 написа:
Поздрави
Много добър разход. С каква изолация сте?
Micho@85 - специалист
Без изолация 60см камък гредоред само на последния етаж(3ти) 10см вата ПВЦ дограма на двата етажа
gim - специалист
Micho@85 написа:
Поздрави
Каква е средната температура вън при разход 3--3,5 торби?

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: