Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Ще ги сметне някой с елката и ще почне спор,ама като се замисли човек и толко вино може да свърши . :)
filmatoplo написа:
:wink: Ще ги сметне някой с елката и ще почне спор,ама като се замисли човек и толко вино може да свърши . :)
То тва по притеснително,че пелети ши купим,ма домашно в кауфланда няма.
filmatoplo - майстор
:wink: Да на един комшия му свърши виното и сега върви като Къдена Муха, по негови думи. А относно разходите сега -вчера се видях с едно момче който има котел с горелка Грейко мой монтаж,та спира той с колата до мен и вика горя по 37кг сега в този студ. Той си мисли че е супер много, аз му сметнах аджиба по колко гори на час та се успокои. Котела 30ка.Няма термостат нито глави, в топло време този котел просто не гори, и котел 20ка щеше да му стига, ама човека крив, предния му котел самоделка по негови думи около 35-45клв,и си избра 30 по големия, имало още етажи за топлене в бъдеще. Има ли сняг при вас, при мен е сухо от 10дена,грее слънце, денем температурите са плюсови.
gnt69 - майстор
Прикачен файл:
20160123_104245.jpg
filmatoplo написа:
:wink: Да на един комшия му свърши виното и сега върви като Къдена Муха, по негови думи. А относно разходите сега -вчера се видях с едно момче който има котел с горелка Грейко мой монтаж,та спира той с колата до мен и вика горя по 37кг сега в този студ. Той си мисли че е супер много, аз му сметнах аджиба по колко гори на час та се успокои. Котела 30ка.Няма термостат нито глави, в топло време този котел просто не гори, и котел 20ка щеше да му стига, ама човека крив, предния му котел самоделка по негови думи около 35-45клв,и си избра 30 по големия, имало още етажи за топлене в бъдеще. Има ли сняг при вас, при мен е сухо от 10дена,грее слънце, денем температурите са плюсови.
При нас в Русе голям клинч. Сега пече слънце ама навън -7.7 гр. Иначе колекторите слънчевите работят. Нощес -14.
bobi65 - специалист
Поздрави на всички... ето тези студени дни са истински тест за системата ми.
400 кв, отоплявам.. 20.5 до 21 градуса поддържам с стаен термостат в средата на сградата.
при - 12 до -7 градуса през денонощието съм на 3 чувала по 15 кг. - 100 процента букови пелети.
Който с следил мненията ми знае че съм с топлообменник , ламбда наблюдение за настройките и още доста подобрения, температура на изходящите газове между 65 - 75 градуса.. Чак конденза от пушека ни замръзва на комина.. :)
от началото на отоплителният сезон на 22.10.15 до онзи ден 20.01.16 ударих 2 тона.. почнах 3-то пале.. :).... супер съм доволен :rock: :rock: :rock: :rock:

Прикачен файл

IMG_20151.jpg

Прикачен файл

IMG_20153.jpg

Прикачен файл

IMG_20160123_083339.jpg
rosso666 - специалист
Сутринта вув враждебна бешв -22
gnt69 - майстор
rosso666 написа:
Бравос бая машинки си наредил. Ламбда контрола откъде го взе. Имам интерес към една такава машинка да си регулирам въздуха, че ма глождят терзания че не е колкото трябва.
шоп - майстор
gnt69 написа:
rosso666 написа:
Бравос бая машинки си наредил. Ламбда контрола откъде го взе. Имам интерес към една такава машинка да си регулирам въздуха, че ма глождят терзания че не е колкото трябва.
колега, май обърка постовете
россо666 спомена за градусите във Враждебна, а боби 65 сподели снимките
впрочем боби65 произвежда ламбда контролите
прочетете темата ламбда контрол на котел
rosso666 - специалист
Интересно ми е колегата с ламбда наблюдението с какво е сравнявал показанията за да предполага за качествено горене
rosso666 - специалист
Интересно ми е колегата с ламбда наблюдението с какво е сравнявал показанията за да предполага за качествено горене.и ако може да сподели другите екстри които е направил.може да се опитам да внедря някоя от тях и при моя котел

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: