Нека намерим най-тънките цени.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Ако живееш в Бургас както твърдиш няма начин да не си минавал покрай магазина,а табелите са достатъчно големи и видни
И като я има, трябва да съм я чувал и да я знам къде е ли? Като карам кола според теб гледам рекламните табели или пътя? Случайно да не бутна някой умник като теб, който блее по табелите? Стига глупости, темата е за Лидъл. :x Повече няма какво да ти отговарям.
MIRO_073 - майстор
toolegittoquit написа:
Kirilpm написа:
Това че не си я чувал мисля че е единствено твой проблем
Не съм чувал фирмата Евромаркет, умник такъв. Стига глупости. И освен Гедоре има Елора, Тона, Юниор, дори и някои други като Проксон
Прав си. Няма я в града ти. Поне разбрахме от къде не си.
https://www.google.bg/maps/@42.4831255, ... 312!8i6656
Kirilpm - специалист
Ами плюеш лидълския комплект като се обосноваваш с твоите философски изводи кое как заобляло,без да знаеш,че болтове заоблени от майстори като теб ги развивам именно с подобен тип камъни.Плюеш ги без да си ползвал такива,както плюеш и много други неща,които не разбираш.Пък идея си нямаш колко сервизи и работилници работят с лидълски инструмент,понеже една отвертка или една малка гедория не са от най-отговорните инструменти,а не всеки може да си позволи факом и бета.С колата трудно ще ме блъснеш,докато не запали не се кахъри,а ако ме блъснеш пеша докато вървиш по тротоара не съм от заядливите,едно извинявай върши работа :lol:
kpenchev - специалист
Пак не разбрах за кой точно комплект инструменти говори колегата, но нейсе.
Съгласен съм че тресчотката е по-важната в един комплект, налагало се е да ползвам пас шайби в 1/4 тресчотките от лидълските комплекти за да минимизирам луфта им, не ме дразни това, даже ми е кеф да доработвам такива дребни проблеми. Разбира се при финансова възможност бих се обзавел с нещо по-така, примерно Wera Zyklop тресчотки ( защо не и комплекти), но засега лидълските китайци се вписват във възможностите ми.
Не знам защо и как се трошат тресчотки, при условие че тяхната роля е да развиваш/завиваш удобно болтове и гайки, а не да разхлабваш нанизал тръбата на дръжката, за което има въртоци.
Относно формата на камъните - всички комплекти който имам от Лидл са или flank drive или spline socket типове, а обикновен шестостен не съм виждал от доста време. Междувпрочем от комплекта с 216 части бях наранил леко камък 14 на 3/8, изглежда съм се опитвал да развивам нещо частично влезнало в него, но с диамантена пиличка го оправих да не ме дразни визуално 8-[ .
Тия дни отнесох и едно зарядно, вече 3 акумулатора върна към живот след студа и напористи да палят шофьори.
g3org1 - напреднал
ПрахоСмучката си е ОК, пластмасата е ОК, тенекето е ОК.
За 120 лв повече няма какво да се желае.
Действително за вкъщи е доста шумна, но какво по-добро от шума на 1400 вата прахосмучка рано сутрин :)
В магазина в Пазарджик в 10 часа имаше останали около 15 броя.
Kirilpm - специалист
kpenchev написа:
Съгласен съм че тресчотката е по-важната в един комплект, налагало се е да ползвам пас шайби в 1/4 тресчотките от лидълските комплекти за да минимизирам луфта им, не ме дразни това, даже ми е кеф да доработвам такива дребни проблеми. Разбира се при финансова възможност бих се обзавел с нещо по-така, примерно Wera Zyklop тресчотки ( защо не и комплекти), но засега лидълските китайци се вписват във възможностите ми.
Не знам защо и как се трошат тресчотки, при условие че тяхната роля е да развиваш/завиваш удобно болтове и гайки, а не да разхлабваш нанизал тръбата на дръжката, за което има въртоци.
Относно формата на камъните - всички комплекти който имам от Лидл са или flank drive или spline socket типове, а обикновен шестостен не съм виждал от доста време. Междувпрочем от комплекта с 216 части бях наранил леко камък 14 на 3/8, изглежда съм се опитвал да развивам нещо частично влезнало в него, но с диамантена пиличка го оправих да не ме дразни визуално 8-[ .
Тия дни отнесох и едно зарядно, вече 3 акумулатора върна към живот след студа и напористи да палят шофьори.
Гедорета с обикновени шестограмни вложки има много,за мен няма по-добри и по-лоши,всичко си е според предназначението,често съм развивал заоблен шестограмен болт на гадно място като набия върху него 12-стен.А тресчотките има и такива,които можеш да ползваш с тръба,има и такива дето се ползват само с тръба и можеш смело да скачаш върху тях без да се счупят,но такава на 1/4 не съм видял.На 1/2 и по-големите размери ги има,на съвсем разумни цени,понеже някои размери болтове се развиват с тръба след първоначалното изпукване.Важен е броя на зъбците,а лидълските не са лоши в това отношение,понеже на тясно място не ти върши работа тресчотка,която прехвълря зъб през 45 градуса :lol:
toolegittoquit - майстор
kpenchev написа:
...
Евтиният. 40лв имаше някакъв, сега в брошурата гледам за 20лв. За рамената - разбирам. Зарядно от тях имам. Дразни ме, че като спре и тръгне тока се налага пак да се пуска на ръка.
kpenchev - специалист
Има тресчотки проектирани за зверства, но те не са в Лидл :-D . Може Force примерно да са значително по държеливи, така чета по нашите форуми. Лидълските тресчотки са с по 72 зъба, което си е предимство.
Относно камъните:
Изображение
Всички комплекти който имам или съм разглеждал в последната година са със сокети като тези в ляво на картинката. В дясно са шестостените, при който опасността от заобляне е по-голяма - такива скоро не съм виждал.

Относно зарядното - дам, недостатък е, особено в случай че се ползва за постоянен подзаряд.
Kirilpm - специалист
На форс колкото и да е невероятно някой прави ментета,имам техни инструменти с разлика в качеството от небето до земята.Тона сами си направиха марката менте,старата няма нищо общо с новата,за старото производство само хубави работи мога да кажа,но за новите за тези пари предпочитам тайванско пред плода на китайско-чешката дружба.В лидъл ми харесва че има доста нестандартни инструменти,например малката тресчотка за битове,която пускат в четвъртък,магнитните накрайници и други дребни и не толкова дребни инструменти,а цените са повече от приемливи.Та ако някой е ползвал комплекта ключове или малката тресчотка в комплект с битовете моля да сподели мнение.Ключовете ще се използват предимно за застраховка в колата,едва ли някога ще видят голям напън.
П.С. това за flank камъните не бях го забелязал,аз на тях гледах като шестостенни,а дейсвително има немалка разлика,старите шестостенни вложки имат навика да заоблят болтове и гайки като се поизносят.
kpenchev - специалист
Ключовете за застраховка - стават.
Комплектите битове с тресчотка/отверкотресчотка мисля са нов асортимент, така че едва ли има отзиви. Комплекта с отверката има повече видове битове сякаш.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: