Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Asenovgrad - помощник
Здравейте,
ние сме с камина burnit pm comfort plus 15. Тъй като не получихме отговор от сънсистем се надявам тук получа.
Закупихме пелетна камина Burnit PM Comfort Plus 13kW, с цел отопление на жилищна площ от 70 кв.м.(с 4 излъчвателя на топлина с обща мощност около 11 kW). Въпросът ми е свързан със системата за оборот на водата в жилището (правата и обратна вода, която циркулира между камината и излъчвателите). Проблем ли е за изправното функциониране на камината, ако тази система се изгради от медни тръби с диаметър 15 мм, при положение, че изхода и входа към водната риза на камината, съгласно нейните технически характеристики, са съответно 25 мм и 20 мм.?
Вече втори път ни изгаря запалката, като сервизния техник твърди, че изгаря заради малкия диаметър на тръбите, които ни сложиха. КАКВА СПОРЕД ВАС Е ВЕРОЯНОСТТА ТОВА ДА Е ПРИЧИНАТА ДА НИ ИЗГАРЯ ЗАПАЛКАТА. Защото вече съм готов да сменям тръбите, но не съм сигурен дали ще се оправят нещата.
И още нещо. Камината пали и гасне постоянно. По мой наблюдения за 1 час работа прави 2 паления. И имали възможност да се нагласи да поддържа млък пламък без да гасне.
filmatoplo - майстор
Не е от тръбите, а от честото ползване на запалката, това пък идва от режима на работа на камината.
grants - специалист
Колеги здравейте . Искам да попитам задръстването с пепел по ревизионните отвори на какво се дължи, като тук искам да вметна че самите отвори са задръстени , а по димогарните тръби има съвсем малко чернилка. Според мен или на кофти пелети или на кофти настройки :?
Искам да съм сигурен , защото след 20 чувалчета камината пак започна да задръства бързо горелката. Предполагам , че след 4-5 дни нещата ще се влошат дотам докъдето бях преди месец някъде и чистих основно камината.
Камината съм си я настройвал аз , не претендирам че съм майстор , но пък баш толкова да са ми лоши настройките :? Все пак горенето за мен си е нормално - в ниските степени се получава едно тлеене , колкото да подържа температурата , при по-високите степени 3 , 4 и 5та вече пламъка е ярък и добре изразен. Отделно в момента харча около 15-16кг/денонощие при постоянна работа на камината (с малка пауза вечер).

Искам да разбера на кое се дължи бързото задръстване на камината ми и да оправя това недоразумение.
Предлагайте и Вие варианти , аз се сещам само за качеството на пелетите и настройките.

Поздрави !
naskov - майстор
Пробвай с други пелети и виж дали има разлика.
naskov - майстор
Asenovgrad написа:

Вече втори път ни изгаря запалката, като сервизния техник твърди, че изгаря заради малкия диаметър на тръбите, които ни сложиха. КАКВА СПОРЕД ВАС Е ВЕРОЯНОСТТА ТОВА ДА Е ПРИЧИНАТА ДА НИ ИЗГАРЯ ЗАПАЛКАТА. Защото вече съм готов да сменям тръбите, но не съм сигурен дали ще се оправят нещата.
И още нещо. Камината пали и гасне постоянно. По мой наблюдения за 1 час работа прави 2 паления. И имали възможност да се нагласи да поддържа млък пламък без да гасне.
Днес от малкия диаметър на тръбите, утре от международното положение. От къде ги намирате тези "техници" :? Има си начини, как камината да не пали по два пъти на час, ама си трябват настройки по контролера.
adesio - специалист
naskov написа:
tova samopo4istvane vagi jvno za kotlite tuka e prenaduto 4istene mu e maikata
adesio - специалист
adesio написа:
naskov написа:
softuera e nastroen kakvoto i da pravish si e vse edno spored men e taka v ,vsi4ko sam pravil pod 2 4uvala njma svaljne ,sori ako sam obidil njkoi
adesio - специалист
adesio написа:
adesio написа:
naskov написа:
softuera e nastroen kakvoto i da pravish si e vse edno spored men e taka v ,vsi4ko sam pravil pod 2 4uvala njma svaljne ,sori ako sam obidil njkoi
a i drugoto samo mnogo gramptni na softuera mogat da promenjt 4rez kompiutar vsi4ko drugo ,no v bg sa iliuzij jvno ,neznam no za bg e slogno da nameri6 4ovek s programata i gelanieto da se zanimava......
grants - специалист
naskov написа:
Ми горенето е ок , няма проблеми с него просто след ден някъде започва горелката да се препълва. Започват да се образуват вътре едни твърди буци , които като ги разроня все едно са от пясък.
За да пробвам нови пелети трябва да изчистя отново основно камината , да купя поне 15-20 чувалчета та да направя разликата. Лошото е че взех 140 чувалчета наесен , а досега съм изгорил около 4-50 , не ми се дават излишни пари за проби :?
ПРосто ми е чудно дали може от настройките да се задръства толкова бързо , както споменах камината работи нонстоп цяла седмица , Т на водата е 47-48 градуса , а в стаите е 24-25 , Т на изгорелите газове варира от 76 до 100 според степента на която гори.
adesio - специалист
grants написа:
naskov написа:
Ми горенето е ок , няма проблеми с него просто след ден някъде започва горелката да се препълва. Започват да се образуват вътре едни твърди буци , които като ги разроня все едно са от пясък.
За да пробвам нови пелети трябва да изчистя отново основно камината , да купя поне 15-20 чувалчета та да направя разликата. Лошото е че взех 140 чувалчета наесен , а досега съм изгорил около 4-50 , не ми се дават излишни пари за проби :?
ПРосто ми е чудно дали може от настройките да се задръства толкова бързо , както споменах камината работи нонстоп цяла седмица , Т на водата е 47-48 градуса , а в стаите е 24-25 , Т на изгорелите газове варира от 76 до 100 според степента на която гори.
6tom podarga6 tazi temperetura e dobre a nabiraneto na pepel, otva6i 4isti6 taka , napravimi vpe4atlenie 4e kato nabere otgore na trabite pepel, i ventilatora ne moge da drapne, togava se sabira ,mnogo ,ponege moj kotel e v maze moga da go otvarjm ,i tova sam zabeljzal za vremeto koeto polzvam .....

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: