• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Антония - специалист
Мебелистът ми настоява, че пуш механизмите били афиф работа и често се повреждали. Препоръчва да заложа на по-сигурен метод за отваряне/затваряне на шкафовете, демек с дръжки. Само дето аз не искам да има дръжки върху вратичките...

Днес видях едни полски мебели, чиито дръжки са много мънички и са поставени странично на вратата. Ей така:

Изображение

И по-близък кадър (макар и отново с телефона):

Изображение

Та. Въпросът ми е знаете ли къде мога да намеря такива или подобни дръжки?
borkata3000 - специалист
Антония написа:
Мебелистът ми настоява, че пуш механизмите били афиф работа и често се повреждали. Препоръчва да заложа на по-сигурен метод за отваряне/затваряне на шкафовете, демек с дръжки. Само дето аз не искам да има дръжки върху вратичките...

Днес видях едни полски мебели, чиито дръжки са много мънички и са поставени странично на вратата. Ей така:

Изображение

И по-близък кадър (макар и отново с телефона):

Изображение

Та. Въпросът ми е знаете ли къде мога да намеря такива или подобни дръжки?
Афиф са тези обемистите, пластмасовите. На Hafele са надеждни. Купих си по 1 екземпляр и от двете и си ги щраках известно време, тези обемистите се изхабиха.
shadowman - майстор
Антония, виж това (включи тонколоните). За мен щом е Blum е надежно -> http://www.blum.com/popup/video/servodr ... m&pmod=slm
Антония - специалист
Благодаря ти за информацията :) Когато избирах пушовете, мебелистът ми каза, че имало много качествен Блум, а имало и такъв, който бил произвеждан в Турция и имало проблеми с него. В магазина обаче не ти казвали от кой Блум ти продават. Препоръча ми Hettich или евентуално Häfele. Ще видим какво ще изберем, има още малко време за проучване. Ако имаш инфо къде може да се намери наистина добър Блум -- ще ти бъда адски задължена :)
shadowman - майстор
И аз няма да разбера дали е турски или австрийски, не вярвам да ми кажат в магазина. Инак по тази логика защо не и Hettich и Häfele да са турски?... нали. Инак скоро монтирах тандембокс с блумоушън на Блум и са перфектни, с тях вървят и панти клип-топ с блумоушън и ги показвам на всеки (зарибявам). Имай предвид, че на блум системата за чекмеджета е с електроника и може би не се прави там (щото може би е по-прецизна работата), предполагам...
maroka - специалист
Антония написа:
Благодаря ти за информацията :) Когато избирах пушовете, мебелистът ми каза, че имало много качествен Блум, а имало и такъв, който бил произвеждан в Турция и имало проблеми с него. В магазина обаче не ти казвали от кой Блум ти продават. Препоръча ми Hettich или евентуално Häfele. Ще видим какво ще изберем, има още малко време за проучване. Ако имаш инфо къде може да се намери наистина добър Блум -- ще ти бъда адски задължена :)
Blum има само на едно място в София: Рали- М, вносител е на обков.
бул Надрид 21. Пуша не дава дефекти, просто е капризен механизъм откъм реглаж. Имай предвид, че за него се използват панти с обърната пружина, тоест изхвърлящи. В магазина ще ти обяснят всичко.
Прекрасен пуш механизъм има и в Каме...потърси в Нета адреса им :)
Антония - специалист
Благодаря ти за тази информация, ще я имам предвид :) В понеделник ще купуваме обкова, утре и вдругиден трябва да взема решение вече :? Ама труднооо...
maroka - специалист
Антония написа:
Благодаря ти за тази информация, ще я имам предвид :) В понеделник ще купуваме обкова, утре и вдругиден трябва да взема решение вече :? Ама труднооо...
Поне дай да видим идеята, може да има и други решения...като гледам пуша не ти е много ясен, май и на майстора ти :)
Да не стане една одисея цялата работа...
Антония - специалист
Ей тук съм показала първия проект на мебелите. Естествено, променихме някои детайли, при мен всяко решение е предпоследно чааак до най-последния момент :) В момента не разполагам с новите картинки, де, нито пък с по-реалистичния макет (с цветовете, материите, светлината и всичко), не са на този компютър просто и затова не мога да ги покажа -- ама разликите са минимални, просто разместихме рафтовете на секцията, ей такива дребни неща. Мебелистът ми е доста опитен, не мисля, че няма информация или пък че не разбира. Ако има някакви неточности в писанията ми -- вината си е моя, или не съм го разбрала, или не съм се изразила правилно.

В общи линии се разбрахме да сложим пуш, не сме уточнили още какъв. В понеделник сутрин правим последен разбор, стискаме си ръцете и в петък ще монтират шкафове у дома :) Че не се живее на куфари, ей!
maroka - специалист
В буквалният смисъл си "претъпкала стаята", не знам как ще минаваш между модулите, още повече какво чувство за клаустрофобия ще придобие помещението, след като всичко се монтира...страшно много са модулите за въпросното помещение.

И понеже се зачетох малко в старата тема...какви са тия варианти за комбинация от плочи ?!?!?! Разликата не е чак толкова голяма...да не говорим, че ако искаш пуш навсякъде само той е хубава цифра.

Използвай си само вносни плочи....съчетани с 2 мм кант, и задължително 6-8 мм ПДЧ за гръб...има голяма разлика спрямо фазера.
Заложи на хубав обков (панти и водачи) и няма да съжаляваш.
Разликата в цената не е кой знае колко........а ако все пак предпочетеш евтиният вариант......прочети първата част на подписа ми :)
Успех !
  • 1
  • 2

Тема "Скрити дръжки за мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: