• 1
  • 2
Вашето лично помещение
Лъчезар - специалист
матрака ще е с повдигащ механизъм, широчината на раклата е 0,3м.
Това е в общи линии, надявам се на градивна критика :-D

Изображение
Изображение
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ама каква е целта? Усвояваш програмката ли? Щото като обзавеждане си е грозно соц. Надявам се да разбереш и простиш.
По-конструктивно. Предполагам, прозорецът е срещу гардероба. Много тежко - плътната му тъмна маса оптически тотално спира естествената светлина. Какво е разстоянието от вратата (откъм пантите) до ъгъла? Цялата тази стена докъм прозореца си иска "секцията" - с гардеробите, тоалетките, видео къта. Дай размери на стената с прозореца вкл и от пода до перваза, че и отгоре до тавана.
IMI - напреднал
с коя програма е правено това
Антония - специалист
Според мен мебелите са малко тежки -- стъпили са твърдо на земята, да, изглеждат стабилно, но пък някак изяждат направо пространството. Помисли за начин да олекотиш всичко, например направи тоалетката конзолна, сложи крачета на леглото, закачи и нощните шкафчета на стената. Стаята ти е малка, трябва да я излъжеш по някакъв начин :)

Иначе плъзгащите се врати на гардероба ми допадат като решение. Разминаването в нивата на тоалетката и шкафа за телевизора ме притеснява леко, ама то е защото съм маниак на тема симетрия, не ми обръщай внимание :) Цветът също е симпатичен. А мислил ли си да обърнеш шарките хоризонтално?
kaltchevmg - специалист
И аз да се намеся относно определението "грозно соц." Вярно нещата които правеха тогава бяха малко еднотипни и не се наблягаше много на дизайна, но пък бяха много функционални. За мен като мъж най важна е функционалността. Скоро мои познати си купиха няколко секции образуващи библиотека/така мисля се казва/, много красива и разчупена, но като дойде ред да си събираш покъщнината място няма. Освен това логиката по която се правят нещата днес се подчинява на принципа на икономията. Вярно мебелите са част от нещата които създават уюта но трябва да са практични.
rusev - специалист
Прилича ми малко на хотелско обзаеждане. Според мен не трябва цветовете на пода и на мебелите да са толкова близки като нюанс. Помисли и върху това подът да е тъмен и някои от елементите на мебелите да са в този цвят.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:01 am, променено общо 2 пъти.
rusev - специалист
Като казах "прилича на хотелска стая" имах предвид, че е монотонно, еднообразно, стереотипно, тромаво и т.н.
Лъчезар - специалист
Радвам се, че темата прояви интерес и благодаря за мненията.
IMI, програмата е PRO100, доста е гъвкава/естествено не колкото аутокад/ и лесно се свиква. Освен банята, която така и не завърших, това ми е втория проект.
Антония, права си, че не съм мислил фладера/шарките/ накъде да бъде, но при гардероба няма мърдане, освен, ако не бъдат прекъснати вратите. Това ми е основното притеснение, че не знам как ще изглежда реално като е до тавана и с вертикален фладер. Съвсем по друг начин изглежда в огромен магазин, камо ли пък в нета. Цветът е на егер и съм го ползвал от сайта им.
Първоначално идеята за шкафчетата беше да са висящи, но ще трябва да се забърсва под тях, а мразим да се навеждаме. Поради същата причина не съм повдигнал и леглото, а и всичко под матрака ще бъде ракла.
kaltchevmg, според мен си най-близо до идеята. Практичен човек съм и залагам на функциалността и минимализма.
rusev, пода не е точно такъв, но наистина е много близък до този на мебелите, обаче друг така и не ми допадна.
Emerald, няколко пъти ти четох мнението, но ми се струват странни идеите ти, но пък може и аз да съм тесногръд. Не мога да си представя да минавам през тунел и цялата ми стена да е мебел.
Раклата зад възглавниците явно само на мен ми допада, но се надявам само в проекта да изглежда така масивна. Все пак долната част е само 0,3 м , а горната в зависимост от ъгъла на извиване на вратичките може да бъде под 0,2 м.
Според мен не е толкова малка стаята, а просто спалнята е голяма, но по-малка не мисля да я правя, пък ако ще да трябва да я прескачам
Изображение
larana - напреднал
Брат ми имаха такава ракла - с наклонени вратички. Направиха си я така по препоръка на майстора. Неизкараха и един месец - възглавниците постоянно им се плъзгаха нагоре и сутрин се събуждаха със схванати вратове. Наложи се майстора да я преправя спешно, макак да се учуди защото доста спални така бил направил. Та има хора и хора. :-D
Телевизора може да се окаже ниско. Според мен за да гледаш трябва постоянно да си в положение "Г". Вариантите са ясни - или повдигаш шкафа на нивото на тоалетката, както беше предложил някой по-нагоре (за симетрия) или закачаш телевизора на стената.
  • 1
  • 2

Тема "Драснах една спалня и моля за критика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: