Нека намерим най-тънките цени.
DundyTheCroc написа:
В момента тече тест на средните и големи стяги, жената блъска яко с чука по длетото и не мърдат.
Жена ти има златни ръце.. :prayer:

Да попитам нещо...преди около 15 дена си купих такъв циркуляр.Пак имах късмет , че взех последния. Естествено отворен , и с един липсващ диск. Тези дискове намират ли се по магазините? Питанката ми е за вътрешния им отвор. Да не е по различен от масовите по магазина ? :partyman:

Прикачен файл

1 (2).jpg
1 (2).jpg (82.07 KиБ) Видяна 1814 пъти
Николай Николов - специалист
Ами кажи ни какъв им е размера де :-D :-D :-D

Най-масовите са с вътрешен отвор 30мм (за по-големите циркуляри) а за малките ръчни, какъвто е твоя най-вероятно е 18 мм. Намират се дискове без проблем. Тези лидълските не са особено качествени, но зависи как го натоварваш. Червените дискове на freud за мен засега са най-доброто откъм цена качество. Други хубави са CMT, но те са за по-индустриална употреба.
Николай Николов написа:
Ами кажи ни какъв им е размера де :-D :-D :-D

Най-масовите са с вътрешен отвор 30мм (за по-големите циркуляри) а за малките ръчни, какъвто е твоя най-вероятно е 18 мм. Намират се дискове без проблем. Тези лидълските не са особено качествени, но зависи как го натоварваш. Червените дискове на freud за мен засега са най-доброто откъм цена качество. Други хубави са CMT, но те са за по-индустриална употреба.
Еми смятай , колко ще го ползвам...още ми седи в багажника на колата. :-D А колата прибрана в един гараж под наем...зазимена. До сега ...за една дъската да резна , палех Щилката...за това си го купих...ще проверя. Благодаря. :partyman:

ПП. Снимката която съм качил , е примерна...и сега забелязах , че този е на акумулаторни батерии..моя е на 220V.
Последна промяна от Айнщайн на нед яну 24, 2016 2:03 pm, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
Размера е 190Х 30мм. http://www.lidl.de/de/parkside-handkrei ... tt/p200520 , аз си купих заедно с циркуляра. Питай в сервиза, май е е-бушона, дали имат консумативи. Иначе в Германия пускат на 04.02, но размер 210мм за пендулата, гледам има и някакви с профил FWF , където не съм виждал с 40 зъба.
mitko64 написа:
Размера е 190Х 30мм. http://www.lidl.de/de/parkside-handkrei ... tt/p200520 , аз си купих заедно с циркуляра. Питай в сервиза, май е е-бушона, дали имат консумативи. Иначе в Германия пускат на 04.02, но размер 210мм за пендулата, гледам има и някакви с профил FWF , където не съм виждал с 40 зъба.
Благодаря. Мислех си да не е някаква екзотика... :-D На принципа на еднодневките. :prayer:
seeker - специалист
Айнщайн написа:
DundyTheCroc написа:
В момента тече тест на средните и големи стяги, жената блъска яко с чука по длетото и не мърдат.

Да попитам нещо...преди около 15 дена си купих такъв циркуляр.Пак имах късмет , че взех последния. Естествено отворен , и с един липсващ диск. Тези дискове намират ли се по магазините? Питанката ми е за вътрешния им отвор. Да не е по различен от масовите по магазина ? :partyman:
На 1350 W -товия циркуляр вътрешния отвор е 20 мм.
http://www.lidl.de/de/parkside-handkrei ... a1/p200519
mitko64 - майстор
Да , прав си, погледнах упътването, 20мм. е. Не съм го свалял досега, та не съм забелязал, че е различен от продаваните като резервни(те са с редуциращи втулки). При това положение има на Райдер за по 7-8лв. http://www.raider.bg/bg/detail_1796.html .
Chefo77 - майстор
stonesour написа:
всеки има право на лично щастие и на собствено мнение. ти може да предпочиташ пластмасата пред неръждавейката, само че очевидно болшинството на клиентите на керхер са на обратното мнение. иначе нямаше почти цялата им премиум серия да е неръждаейка.

http://vimax-karcher.com/prahosmukachki ... osmukachki

още повече, че откъм производствени разходи неръждавейката със сигурност струва по-скъпо. ако клиента предпочиташе пластамаса дали щяха да правят неръждавейка при по-високи производствени разходи :lol:

предимствата и недостатъците няма какво да ги обсъждаме. пак въпрос на предпочитания. обаче, тая прахосмукачка смуче вода, сам се сещаш как ще тече пластмасата при пукнатина в корпуса, ако я чукнеш някъде.

лидълската прахосмукачка не е нещо особено, но за 30 лева по-малко, за мен е по-добра оферта от базов модел на керхер от пластмаса с по-малък обем 23 с/у 17 л. :razz:
Керхера е умерено тих - Парксайда вие на умряло.
Керхер части и консумативи във всеки нормален град. Парксайд - само по телефона, евентуално, ако са в настроение.
Керхера е с 35 мм присъединителен диаметър - всичко от магазина "му става". Парксайда не зная колко е, но по спомен беше 32 (може и да се лъжа).
Керхера също смуче вода, само дето няма дупка да излиза - изливаш контейнера.
Керхера може да духа - използвал съм го и върши добра работа, когато трябва да свалиш прахоляк от места, до които не можеш да стигнеш.
Керхер-а е с 210 милибара срещу 160 за Парксайда. Ако вторият е на 32 мм, това е още по-голям минус за него.
Но Парксайд-а имат УНИКАЛНА гаранция!!!!!

Разбира се, че всеки си преценява кое да използва или по-скоро кое да предпочете. Аз съм ползвал WD 3.200 почти 3 години и смея да твърдя, че е страхотна прахосмукачка за парите си. В момента колегата ми продължава да я използва. С Парксайд-а съм се сблъсквал на 3 обекта и определено не ми допадна толкова, колкото Керхер-а.
Не зная как си ползвате прахосмукачките, но нито Керхера, нито Макитата съм успял да ги спукам, а не е като да не са се удряли, падали, блъскали. Особено жълтура - 2 пъти пада от почти метър. Затова написах мека пластмаса :wink:
Не само на Керхер, а на всички големи производители, премиум моделите им са от неръждавейка. Което не прави Парксайд премиум марка. Те и Елит и Сапир имат неръждаеми тенджери :wink:
А иначе Керхер имат уникално малоумна ценова политика и скандални решения за профи техниката си. Не съм сигурен дали има друга "премиум" фирма, която за хоби изделията си дава гаранция 2 години, а за профи - 1 година. Презумпцията - че профитата се използвали професионално, затова гаранцията е по-малка. Смях в залата.
Virtex - майстор
Айнщайн написа:
DundyTheCroc написа:

Извинявам се за оффтопика - това акумулаторен циркуляр ли е ?

Интересно ми е стават ли за работа...че някои материали оказват доста съпротива при обработка и не знам една батерия колко време може да изкара :)
Айнщайн написа:
ПП. Снимката която съм качил , е примерна...и сега забелязах , че този е на акумулаторни батерии..моя е на 220V.
potrebitel22 написа:
Айнщайн написа:
DundyTheCroc написа:

Извинявам се за оффтопика - това акумулаторен циркуляр ли е ?

Интересно ми е стават ли за работа...че някои материали оказват доста съпротива при обработка и не знам една батерия колко време може да изкара :)
Извинявам се. Не мога да се изкажа по вашия въпрос. :partyman:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: