Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 написа:
Да , прав си, погледнах упътването, 20мм. е. Не съм го свалял досега, та не съм забелязал, че е различен от продаваните като резервни(те са с редуциращи втулки). При това положение има на Райдер за по 7-8лв. http://www.raider.bg/bg/detail_1796.html .
Благодаря за линка. :partyman:
EDI - майстор
Акумулаторните не стават за работа.За дреболии биват.
Avas_co - майстор
Chefo77 написа:
stonesour написа:
всеки има право на лично щастие и на собствено мнение. ти може да предпочиташ пластмасата пред неръждавейката, само че очевидно болшинството на клиентите на керхер са на обратното мнение. иначе нямаше почти цялата им премиум серия да е неръждаейка.

http://vimax-karcher.com/prahosmukachki ... osmukachki

още повече, че откъм производствени разходи неръждавейката със сигурност струва по-скъпо. ако клиента предпочиташе пластамаса дали щяха да правят неръждавейка при по-високи производствени разходи :lol:

предимствата и недостатъците няма какво да ги обсъждаме. пак въпрос на предпочитания. обаче, тая прахосмукачка смуче вода, сам се сещаш как ще тече пластмасата при пукнатина в корпуса, ако я чукнеш някъде.

лидълската прахосмукачка не е нещо особено, но за 30 лева по-малко, за мен е по-добра оферта от базов модел на керхер от пластмаса с по-малък обем 23 с/у 17 л. :razz:
Керхера е умерено тих - Парксайда вие на умряло.
Керхер части и консумативи във всеки нормален град. Парксайд - само по телефона, евентуално, ако са в настроение.
Керхера е с 35 мм присъединителен диаметър - всичко от магазина "му става". Парксайда не зная колко е, но по спомен беше 32 (може и да се лъжа).
Керхера също смуче вода, само дето няма дупка да излиза - изливаш контейнера.
Керхера може да духа - използвал съм го и върши добра работа, когато трябва да свалиш прахоляк от места, до които не можеш да стигнеш.
Керхер-а е с 210 милибара срещу 160 за Парксайда. Ако вторият е на 32 мм, това е още по-голям минус за него.
Но Парксайд-а имат УНИКАЛНА гаранция!!!!!

Разбира се, че всеки си преценява кое да използва или по-скоро кое да предпочете. Аз съм ползвал WD 3.200 почти 3 години и смея да твърдя, че е страхотна прахосмукачка за парите си. В момента колегата ми продължава да я използва. С Парксайд-а съм се сблъсквал на 3 обекта и определено не ми допадна толкова, колкото Керхер-а.
Не зная как си ползвате прахосмукачките, но нито Керхера, нито Макитата съм успял да ги спукам, а не е като да не са се удряли, падали, блъскали. Особено жълтура - 2 пъти пада от почти метър. Затова написах мека пластмаса :wink:
Не само на Керхер, а на всички големи производители, премиум моделите им са от неръждавейка. Което не прави Парксайд премиум марка. Те и Елит и Сапир имат неръждаеми тенджери :wink:
А иначе Керхер имат уникално малоумна ценова политика и скандални решения за профи техниката си. Не съм сигурен дали има друга "премиум" фирма, която за хоби изделията си дава гаранция 2 години, а за профи - 1 година. Презумпцията - че профитата се използвали професионално, затова гаранцията е по-малка. Смях в залата.
Абсолютно съм съгласен, че всеки си преценява, какво да ползва и какво да купи.
Ползвал съм пластмасова на Керхер(не съм имал такава) и не ме впечатли никак.
Имам 23 литровия Парксайд, колегата има 30 литровия и двете са определено доста по-добре от тая пластмаса на Керхер.
Да, и двете ми идват огромни, и двете вият като животни, но и двете освен на обекти се ползват и за в къщи, на мен поне не са идвали да ми правят забележка.
Керхара определено беше по-тих и с по-нормални размери.
Пък за гаранционните условия на "великите" марки въобще не ми се говори, отказ от гаранция на Макита, щото видиш ли с машината било много работено и тава било износване от работа, е де, не ми е проблем цената на ремонта, но аз тая машина за спомен ли съм я взел, и не струва 50 лева, ами 600-700.
Нали, не, че ще почна да работя с инструменти, който ги дават за награда от Лъки Бой, но пък баш за прахосмукачка няма да нарина един куп пари, само щото била по-тиха, май друго предимство не намирам на керхера, то и аз прахосмукачката я ползвам максимум по два-три пъти на месец по предназначение- смучене на строителни отпадъци.
bagera1 - специалист
Баща ми е взел парксайд за в къщи, шумна е но смуче доста добре, доста по-добре от битовите по магазините. Гледам и мокро чистене има, дали ще става за обиране на водата от изпрани авто-седалки, че всяка година ползвам на приятел
Chefo77 - майстор
Ами като ползваш техника 2-3 пъти на месец, защо даваш мнение като човек, постоянно използващ я?
Макитата, както и Керхер-а преди, ги смазвам от работа. Почти всеки ден се използват. Затова са купени. Държат.
Ти не прочете ли за вакуума - че тъпата MV3 има доста по-висок? Или за теб е по-важно, че е лъскарка?
Пък самата идея, че Лидл прехвърлят на тоя и оня да им произвеждат инструментите е достатъчно показателна колко държат на качеството в дългосрочен план. Като не стават, сменят доставчика, и всичко е ОК. На всички ни е ясно, че ако не предлагаха такава гаранция, половината нямаше да ги поглеждате даже.
prascho - майстор
Стандартният гаранционен срок е 2г. Лидъл предлагат 3г. За техника, която се ползва в домашните условия разликата в гаранцията е относително малка. Според мен освен +1г, аргумент за търсене е и цена, и някакво минимално качество.
Avas_co - майстор
Chefo77 написа:
Ами като ползваш техника 2-3 пъти на месец, защо даваш мнение като човек, постоянно използващ я?
Макитата, както и Керхер-а преди, ги смазвам от работа. Почти всеки ден се използват. Затова са купени. Държат.
Ти не прочете ли за вакуума - че тъпата MV3 има доста по-висок? Или за теб е по-важно, че е лъскарка?
Пък самата идея, че Лидл прехвърлят на тоя и оня да им произвеждат инструментите е достатъчно показателна колко държат на качеството в дългосрочен план. Като не стават, сменят доставчика, и всичко е ОК. На всички ни е ясно, че ако не предлагаха такава гаранция, половината нямаше да ги поглеждате даже.
Чефо, що палиш така, щото не съм доволен от сервиза на макита ли ?
Сега, предполагам, че имам машини за поне толкова пари колкото и ти,но на мен палисоса не ми е приоритет, имам други.
Ако се сдуха тъпия парксайд, ми отивам и си взимам парите и ако съм толкова на зор си взимам друга( може и керхер или ..), аз мога и с четка да си събера боклука, както съм го правил, пък и сега още го правя, че тръбата на прахосмукачката се запушва, без значение каква е .
Аз, лично си знам приоритетите, предполагам и не малко от хората купили си палисос Парксайд, също.
Хайде, сега да не скачаме така, че както казах и на"великите" марки много им се радвам на гаранционната политика.
Chefo77 - майстор
Чакай чакай - защо реши, че съм скочил, когато си споменал Макита - просто имам такава прахосмукачка и толкова. И Бош да беше - и Бошовете са с пластмасови корпуси, както и огромна част от профи Керхер-ите. Скочих заради сравнението на Парксайд-а конкретно с WD3 на Керхер, и то по параметри, които нямат почти никакво значение - като например че била от тенеке - ами имал съм с тенеке и не е толкова хубаво. Керхера му смених корпуса, бие ток като за световно - нещо, което не правеше, когато беше пластмасов.
Запалих заради сравнението и заради поредното едва ли не обожествяване на техниката от тази верига. Както съм писал - просто едни качествени за цената си евтини инструменти, това е - нищо повече. Защо винаги, когато стане сравнение между инструмент на Парксайд с инструмент от по-професионалните марки, веднага въпросът е "Ама те колко струват"? Ами струват. Има си причини, за да струват.

А за гаранционната политика на "великите" марки - всеки си има своите проблеми. Ти с едно, друг с друго. Аз засега проблеми с тях нямам. Не съм имал проблеми и с нищо друго, на което ми се е налагало да ползвам гаранцията. Ти си недоволен от сервиза на "Томика" (хайде да го кажа, че на теб сякаш ти е неудобно) - ами като не ти харесва отговора им, пиши на Макита България. Твое право е да си недоволен от тях! Пиши на Макита Европа, че ти отказват гаранция по еди-какъв-си параграф, ако трябва и на централата им в Арчи ли, къде беше. Защо им позволяваш да те цакат? Правото за самата рекламация също вероятно е на твоя страна!
Това, че с Ники сме приятели не означава, че ще подкрепя фирмата, в която той работи, когато ти си правия. Просто защото не той решава нещата там.
dpp - специалист
Мойта Щилка е цялата пластмасова. Ама поне като падне, насисне или друго не се огъва или чупи. Та за работна наистина е по -добре да е пластична - платмасова прахосмукачката... :)
stan73 - майстор
В много от случаите пластмасовите корпуси на сериозни машини са изработени от армирана пластмаса, която не е толкова чуплива.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: