Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
Най- малкият Райдер даже е по- тежък http://www.raider.bg/bg/detail_8.html . а е с по- слаб двигател и обхват до 13мм. Дребуси за моделизъм има на Proxxon,ама егати и цените.
kpenchev - специалист
mitko64 написа:
Румънещите пускат на 28 някакъв малък комплект от 29 части, но никъде не откривам 1/2 или 3/8 са вложките.
Комплекта е с размери за 1/4 - spline sockets (шлицови вложки :lol: ) от 4.5 до 13 мм.
Вложките позволяват преминаването през тях на шпилки, винтове т.е. са проходни.
Самите вложки не са дебелостенни т.е. не са за голям напън (то не че 1/4 размерите са за силови изпълнения).
Тресчотката не я смазвайте с гъста грес, че механизма за посоката не работи коректно, моята се наложи да я почиствам изцяло и сега е със силиконово масло смазана.
Хубво щеше да е да пуснат подобен комплект за 1/2 или 3/8, ама уви ...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
mitko64 написа:
Най- малкият Райдер даже е по- тежък http://www.raider.bg/bg/detail_8.html . а е с по- слаб двигател и обхват до 13мм. Дребуси за моделизъм има на Proxxon,ама егати и цените.
И няма менгеме и по-скъпа :-) Не ми е за теглото толкова, колкото .... място не ми остана бееее
nanobanano - специалист
Нали в четвъртък пускат на 1/2?
Николай Николов - специалист
Аз имам проблем с тая колонна бормашина от миналата година. Масата не се застопорява в кое да е положение вертикално. Отзад винта, който би трябвало да я стяга - го завивам докрай и масата пак се движи :x
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Николай Николов написа:
Аз имам проблем с тая колонна бормашина от миналата година. Масата не се застопорява в кое да е положение вертикално. Отзад винта, който би трябвало да я стяга - го завивам докрай и масата пак се движи :x
Пави я стационарна, ако това и е проблемът
Тъкмо намерих една ръчна в продавалник :rolleyes:
Николай Николов - специалист
Така и съм направил. Подпрял съм я на две парчета в някакво средно положение. Ако ми трябва да надигна подлагам парче мдф или нещо друго. Като цяло е за леки задачки, за тежко пробиване (forstner bits) се огъва.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На мен ми трябва за супер леки неща, просто да е стационарна....
mitko64 - майстор
Резваш с ножовка колоната колко ти изнася, поне снишаване позволява без ограничения, само отпада гаранцията. :-D .
Това с теснотията си е голям проблем, сдобих се с една БМ 12, та се чудя къде да я инсталирам, пък и трифазен ток да и докарам.
nikolson - майстор
mitko64 написа:
пък и трифазен ток да и докарам.
Някой да каже, не може ли да стане с някакъв такъв преобразувател. Партидата за трифазен ток струва доста пари. Плюс табло, това-онова...

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: