• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
pesholong1958 - специалист
Здравейте на всички!Имам проблем с двигатела на колата ми.Изглежда е издухал.В сервиза не могат още да ми кажат какво е,но ме посъветваха да потърся двигател втора употреба.Двигатела е Volkswagen POLO-999куб.см. от1999г. с номер на двигатела "AER...."
Тук в Сливен обиколих всички морги но не можах да намера.По принцип ми трябва само блока с коляновия вал и буталата.Ако някой знае нещо ще бъда много благодарен ако се обади!Благодаря предварително.
montoya - майстор
Точно тоя двигател няма как да го намериш или поне ще е много трудно. Да позная, завлекли биелни лагери на първи и втори цилиндър!? Имат проблем някакъв с маслената помпа и това е резултата. Братчеда си купи такова поло с батисан мотор и търсихме. Колянов вал като резервна част не се продава дори и нов. Има един двигател в мегапартс, но му искат 400лв без право да го отваряш, слагаш и ако не работи им го връщаш, което е меко казано тъпо, щото той сигурно е със същия проблем.
Тоя мотор се монтира и на лупо и на някакъв сеат малък....
pesholong1958 - специалист
От много време ми светеше лампата за маслото но така и не можаха да разберат от какво е .Всичките викаха-карай нищо и няма- и ето! Всичко било на ред .Но -не.На 10 сервиза я карах и само я оглеждат и нищо не прават.Сменяха датчици,филтри,масло и пак същата работа.
ky-kyy - майстор
pesholong1958 написа:
От много време ми светеше лампата за маслото но така и не можаха да разберат от какво е .Всичките викаха-карай нищо и няма- и ето! Всичко било на ред .Но -не.На 10 сервиза я карах и само я оглеждат и нищо не прават.Сменяха датчици,филтри,масло и пак същата работа.
Кои са тия всички, дето ти казват да караш, при светеща лампа на таблото? :?
montoya - майстор
Кофти майстори, въпроса е че точно тоя двигател няма намиране, както и части за него. Не съм се интересувал може ли да му се смени превантивно помпата за да се предотврати бъдещ блокаж, ако се намери друг мотор
caribi - специалист
Айде още един форд :-D Ламбата за масло свети ,как така ще караш колата?
tysonlkr - специалист
Леле и аз карам същото поло :shock:
Като ви слушам какво говорите ме хваща страх да тръгна на някъде :rolleyes:
Два пъти ми се случва да светка лампата за маслото но след това се побърква цялото табло като всички индикации по таблото се шашкат, даже оборотомера и километража скачат нереално. Аз си го обяснявах с някакъв бъг в компютъра, но явно проблема си е в смазването на двигателя. Моята е с електрическа помпа на маслото. Гледам маслото да е винаги в средата между мин и макс на пръчката.
Какви превантивни мерки бихте препоръчали да направя да не се получи и при мен :?
ky-kyy - майстор
tysonlkr написа:

Какви превантивни мерки бихте препоръчали да направя да не се получи и при мен :?
Продай го, докато е време :wink:
Kirilpm - специалист
Ако държиш на полото,смяната на двигател не е голяма философия,а в това купе има монтирани много по-читави мотори от въпросния.За мен кола за която не могат да се намерят части не е добър избор за ежедневка,та не е зле да се насочиш към 1.4,1.6 или 1.9тди моторите.Като имаш впредвид,че ако се хвърлиш на големия мотор,е много вероятно кутията да е различна,полуоските да са различни,инсталацията и компютъра при всеки случай,както и спирачките,та ако се взима донор трябва да търсиш цяла кола не само гол двигател за да е смислено начинанието от финансова гледна точка.
Ако я ремонтираш колко ще да е задрал тоя колянов вал щом още се движи?Все ще излезе на ремонтен размер,а ремонтни лагери не вярвам да не се предлагат.
montoya - майстор
Лошото е че ако рече да сложи по голям мотор, дори 1,4, трябва да го вземе напълно оборудван с все компютъра, датчици и цялата двигателна инсталация, а на полото мисля че не е отделна двигателната инсталация като при по старите пасати, а и става вечно негово, докато не замине за скрап, на технотест-а пари много а и не е сигурно че ще го пуснат щом е монтирал по голям двигател, като добавим скоростите, полуоските, каретата, май по добрия вариант е друга кола цяла
  • 1
  • 2

Тема "Volkswagen POLO" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: