Най - вълнуващия въпрос зимно време.
s_s1 - специалист
fox_vt написа:
MAP е сензор за налягане,MAF е сензор за дебит на въздух! Нещо се отплеснахте, още малко и турбокомпресор ще сложите на тия котли :lol: .
Нагнетателния вентилатор си е точно турбокомпресор, но задвижван от ел. двигател.
andy_forresite - майстор
Мммалко е. На моя ще е каскадно пълнене плюс чарджър за модулацията в ниските и кюнци Акрапович с ел задвижка от клапата за тягата. Ако му сложа и свирка от влак, пелетите сами ще скачат в бункера :partyman:
Времето омеква - ще падне разхода.
6osi6 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
управление по МАП и МАФ са различни инженерни решения с едничка цел. Бъркаш нещо.
Трифонов, може да греша с една буква, но това се поправя лесно и не променя грешката на bobi,. Не знам как си калибрира сондите които продава, но или МАФ сензорът му не работи като трябва, или сондата дава неверни данни. А това, че bobi не знае какво да прави с показанията, което не му е за първи път, се вижда във взаимно изключващите се данни на двата уреда :-D
n.ganev - майстор
А че Фокси и тук се омазазаа #-o си е ясно ама да пише за неговия кЛоторш.
bobi65 - специалист
6osi6 написа:
bobi65 написа:
... но кеф цена няма...

намалих мощноста на 25 кв... или 5.3 кг на час... така че така ти и отговарям на въпроса 60 м3 са ми за 25 кв.
bobi, калибрирай си измервателните уреди един спрямо друг да не ти се смеят хората! Само с "кеф цена" не става. Имаш ламбда сонда, продаваш сонди, а не знаеш как да си настроиш данните от МАП сензора :-D който показва ламбда към 3.
Приятелю смятам го на обратно за да видя какво се получава иии да ти кажа излизат сметките..
1 м3 при температура 20 градуса по таблици тежи 1.205 кг.
49: 1.205 =40.66 m3 въздух.. ( аз имах 22 градуса на въздуга ..)
49.79 : 1.5 ( 1.6) ламбда = 33.2 килограма въздух като стехиометрично количество въздух...
него 33.2 деля на горивото 5.3 кг и се получава 6.26 кг въздух за килограм гориво
По документи и таблици за изгарянето на килограм сухо дърво са нужни 6.4 кг въздух..
Така че благодаря че ме накара посмятам малко но имайки в предвид леката разлика от температура на въздуха и клатенето на Ламбдата по време на горивният процес ( 1,5--1,6) сметката ми излиза..
Друг е въпроса че се опитавш да влезеш в спор неподготвен..

Прикачен файл

6.4.jpg
Последна промяна от bobi65 на вт яну 26, 2016 9:54 pm, променено общо 1 път.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
6osi6 написа:
bobi65 написа:
... но кеф цена няма...

намалих мощноста на 25 кв... или 5.3 кг на час... така че така ти и отговарям на въпроса 60 м3 са ми за 25 кв.
bobi, калибрирай си измервателните уреди един спрямо друг да не ти се смеят хората! Само с "кеф цена" не става. Имаш ламбда сонда, продаваш сонди, а не знаеш как да си настроиш данните от МАП сензора :-D който показва ламбда към 3.
Приятелю смятам го на обратно за да видя какво се получава иии да ти кажа излизат сметките..
60 : 1205 =49.79 кг въздух.. ( аз имах 22 градуса на въздуга ..)
49.79 : 1.5 ( 1.6) ламбда = 33.2 килограма въздух като стехиометрично количество въздух...
него 33.2 деля на горивото 5.3 кг и се получава 6.26 кг въздух за килограм гориво
По документи и таблици за изгарянето на килограм сухо дърво са нужни 6.4 кг въздух..
Така че благодаря че ме накара посмятам малко но имайки в предвид леката разлика от температура на въздуха и клатенето на Ламбдата по време на горивният процес ( 1,5--1,6) сметката ми излиза..
Друг е въпроса че се опитавш да влезеш в спор неподготвен..
bobi. Това което си написал си заслужава да се копира от началото до края.
Грешка след грешка в пресмятанията и накрая лепиш етикети етикети влезеш в "да влезеш в спор неподготвен" :-D
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
60 : 1205 =49.79 кг въздух..
bobi, виж си само първото пресмятане,
Първо умножаваш 1 м3 по теглого му 1,205 кг.
В следващата операция взимаш 60 кубични метра и вместо да ги умножиш, ги делиш на теглото.
Надолу в пресмятанията правиш все същите грешки.
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
bobi, 6.4 кг. въздух са достатъчни за изгарянето на килограм гориво с енегрийна стойност 6.174 kW.

След като получаваш 25 kW мощност от 5,3 кг. гориво, енергийната стойност на твоето гориво е 4.717 kW.
bobi65 написа:
така че временно намалих мощноста на 25 кв... или 5.3 кг на час... така че така ти и отговарям на въпроса 60 м3 са ми за 25 кв.
Така че, сметките ти отново не излизат. Ламбдата ти е твърде далече от 1,5 и клони към 3.

Съветвам всички, които са си купили сонда от bobi65, да сверят данните ѝ, като намерят някой да направи проверка с газ-анализатор.
6osi6 написа:
bobi, 6.4 кг. въздух са достатъчни за изгарянето на килограм гориво с енегрийна стойност 6.174 kW.
Това,според мен,не е вярно,но само според мен.
За изгарянето на 1л. бензин са нужни малко повече от 14кг. въздух-грубо.
Пелети ,дърва,въглища........по малко калорични са,но не ми се смята.Железата ръждясват в гаража от 10г.-омръзна ми.
Всичко това има отношение към разхода на пелети,но май е предмет на отделна тема.
Според мен,Боби е на прав път,защото за изгарянето на някакво гориво е нужно определено количество кислород,според температурите им.Кислород към обем ,маса.............в зависимост от температура...............
Сега имам проблем със шлака и има ли тя отношение към разхода на пелети.
Svezar - специалист
А аз четейки разни постове очаквам скоро да се окаже че количеството пелети ,което трябва да се изгори, за да се стопли една и съща кубатура при 100% използване на калоричността им всъщност може да се намали наполовина след като се навърже една камара апаратура към котела,а на по-късен етап се очаква и откриването на перпетум мобиле :-D

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: