• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 56
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
fore - осъзнаваш ли че да я тествам, означава да си я купя :!:
Аз съм в Сандански, а Драгозов е в София.
Надявам се че ти стана ясно.
И снимката от предишния ми пост, е правена от мен на бюрото ми!
Не е рекламна от нета или от където и да е другаде.
Ето ти и гаранционната карта.

Стига с простотиите ...

Прикачен файл

Талон.jpg
Талон.jpg (68.48 KиБ) Видяна 3026 пъти
fore - майстор
Осъзнаването става след твоето доуточнение. Пробването не значи купуване. Не е ясно за мен къде си бил и къде си сега.
nikolaytatarov - специалист
:-D
pansim написа:
fore - осъзнаваш ли че да я тествам, означава да си я купя :!:
Аз съм в Сандански, а Драгозов е в София.
Надявам се че ти стана ясно.
И снимката от предишния ми пост, е правена от мен на бюрото ми!
Не е рекламна от нета или от където и да е другаде.
Ето ти и гаранционната карта.

Стига с простотиите ...
Защо пише 2019 година ? :?
kuger - майстор
fore написа:
Може ли да ме тресне +а ? :mrgreen:
Пансим, вие с Драгозов сте неразделен тандем. Вътрешно усещане просто, така го чувствам- не ме питай защо. :mrgreen:
Може, ще изкараш "донкиното" на бос крак :-D
Пансим е дупе и гащи с Драгозов, бре, той ако не се уреди :-D

Панчо, Калоян, извинявайте, шегувам се! :partyman:
dragozow - майстор
Ааа, няма проблем, аз нося на шеги и се забавлявам. Това наистина прилича на 2019, пиша грозно, какво да правя. Иначе датата я има и по-горе и на фискала. Аз не исках колегата да пише за маската, защото ще предизвика полемики ама той си решава. Целта ми никога не е била да си рекламирам стоката във форума.
agj - майстор
fore написа:
Та мисълта ми за Есабската маска за 150 лева нямаше сменяема батерия и копче за избор на Дин. Нямаше -Гринд- врътката не се гасеше. Само функциите - дилей и сенситив имаше на касетата.
Според продавачката батерията издържала над 10 години и не се сменяла и дрън-дрън. Самоче един заварчик имал модел от 1000 лева и тръгнал да сменя батерията, но не можал да я смени- не ставало след разкапсоловане...... Абе продавачката каза.................
Нещо си се е объркал май! Копче за ДИН няма, но има врътка и от там се регулират степените.Аз не съм виждал соларна маска да има копче или врътка за гасене ,пускането и гасенето на тия маски става автоматично.Толкова ли ти е фатално че няма Гринд......а дори и да има ......кога и колко ще я използваш тая екстра :? Издръжливостта на батерията зависи от това как се експлоатира и съхранява маската!Има марки и модели на които батерията издържа доста повече от 10год.но те струват няколко пъти по 150лв.
fore - майстор
Значи няма грешка !

Гринда не го ползвам -не съм свикнал да пиля със шлем на тиквата- слагам очила.

Значи - врътката отстрани има двойна скала- от 5-8 и 9-13-примерно. Не ги помня точно може и да бъркам. Та тая врътка в едният си край има ключе -завърташ и като стиднеш до него -щрак и си в Гринд функция.

На самата касета има две малки врътки- Дилей и Сенситив. А също има един превключвател/плъзгач- тоя е за тия Динове- дали да е 5-8 или 9-13. Еми това е.

Есабската не е лоша, но губи по точки. Пък за батерията - по добре е да може да се подменя. Може и 15 години да кара, обаче после лошо.
Как да я съхранявам- в кутията в шкафа -на тъмно. Врътката на Гринд-изключено и това е. И като замине батерията-слагам нова и не ме интересува - дали карала 10 години или не. Зависи от качеството на клетката и от утечките на касетата в изключено положение. А и от ползването- ако се ползва ежедневно е най добре. Но Аз не съм и намерил такова приложение- ежедневно .
agj - майстор
Значи че няма да има грешка ако уточниш за коя маска иде реч -за Есаб-ската или за твоята!!!?Щото в горния ми пост ,уточнението е за Есаб-ската ,пък ти сега не знам защо почваш да хвалиш твоята :?
savagebs - специалист
имам китайска фотосоларна маска от aliexpress http://www.aliexpress.com/item/4-Arc-se ... 20312.html
поради проблеми с контакт с батериите просто си добавих поставка за 2 бр батерии по 1.5в АА в поставка със запоени кабели за платката, проблемите изчезнаха, а поставката се събра перфектно долу до дисплея
themechanic - специалист
Четох цял ден постовете да науча нещо съществено за тия модерни маски и накрая отидох в гаража, взех си шлема за двайсетина лева който съм си купил преди около 5-6 години, мисля че е испански, поне това успях да прочета по него, почистих му стъклата че бяха прашни, не бях заварявал от 2-3 месеца и да видя дали имам излишни 200-300 лева за такава модерна маска. Е, повярвайте ми не можах да намеря причина да дам тия пари. Ми тя си свети като ден през нея като си заварявам. Апарата ми е китайски за 250 лв с опция VIG, която изобщо не използвам, даже продадох ръкохватката в olx за да ми излезе апарата по на далавера, заварявал съм и на аргон още когато ръкохватките се правеха от самите нас, на струг цангите, но сега няма къде да го практикувам това, а и годинките вече...
Най добрите маски на времето бяха маските които пристигаха с агрегатите за прав ток, чешки Triodin, с тях пристигаше маска и чукче за изчукване на шлаката. Маските бяха много симпатични и удобни, със заоблени ъгли, от някаква материя м/у картон и клингерит с парче велур което висеше под брадата. Тая награда разбира се се полагаше на бригадира макар той да имаше най новото поколение маски. Ако пожелаеше може да дари на някой доверен човек от бригадата старата.
Това са спомени от осемдесетте, не исках да ви занимавам, но ми стана много интересно, колко много се палите по тая тема. Лично аз си мисля че за любителски и полупрофесионални дейности такива маски са излишен лукс че даже и не удобство заради “пуста и мода“ . В работата имаме такъв соларен шлем, даже не съм и го заглеждал и един път просто за проба го използвах, чиста проба газария и повече не съм го пипнал. Виж тия със златното покритие по ме заинтригуваха, може би и то ако има поне малко по голям ефект бих пожертвал 15-20 лв, защото както казва Зуека в една реклама “удариш ли педесетака, майката си трака“ #-o
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 56

Тема "Маски и шлемове за заваряване-всичко за тях и избор на маска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: