Най - вълнуващия въпрос зимно време.
adesio - специалист
benimm8808 написа:
adesio написа:
benimm8808 написа:

Има намаляваща прогресия в цената и все пак,Ти си я купил за 3000 преди 2 години,Аз дадох миналата година 2700(след бая отстъпки :shock: :shock: :? ),колегата Златев да каже колко я е взел тая година. :partyman:
Моята взех на 2200 лв
aз моята сам я купил още по евтино ,но цената е спекулативна .....
Човека от, който си я купил и на мен ми я давеше на много добра цена,но момента в който реших да си взимам му звънях няколко дена подред,но неможах да се свържа с него и си я купих от Пловдив от БГ ТЕРМ.Всеки търговец сам определя печалбата си,но щом можех да я взема на цена от 2400лв.,когато навсякъде вървеше по 3000лв миналата година,говори че себестойността на камината е около 2000лв.
zlatev2000 - специалист
benimm8808 написа:
ivoto написа:
:

Но и до ден днешен ме измъчва мисълта - какво в тази печка я е направило да струва 3 бона? 8-[ вече трети сезон...
Има намаляваща прогресия в цената и все пак,Ти си я купил за 3000 преди 2 години,Аз дадох миналата година 2700(след бая отстъпки :shock: :shock: :? ),колегата Златев да каже колко я е взел тая година. :partyman:
След доста отстъпки и натискане , понеже си купих всичко за системата от тях ми я дадоха на 2600.

А относно цената и аз мнооого се чудих как така уж е същата като италиянската а пък е двойно по-евтина... и тогава ми направи впечатление че Бурнита тежи 160кг , а италианската по спомен около 220кг. ...
zlatev2000 - специалист
Преди малко направих много интересно откритие което ще ни улесни живота с тая печка, и веднага искам да го споделя с Вас......само да не забравите да почерпите после :).

Става въпрос за почистването на голяма ЧАСТ от пепелта натрупана в тръбите и комина без да се отварят ревизиите.
Въпреки че бях направил пълно почистване преди 2-3 седмици, това което излезе направо ме учуди за толкова катко време.

Когато чиастя печката отвътре , го правя с една бояджииска четка и се вдига малко прах, реших да пусна вентилатора да дърпа (през сервизното меню) този прах за да не ми остава във въздуха на хола.
Та давам го аз на 2250 об това е максимума и той си тръгва и си дърпа,след което отварям вратичката на камината и ......започва да се чува яко шум все едно смучете пясък с прахосмукачка.....Директно се чува как някави прашинки минават през вътрешните тръби и се удрят във вентиалтора. Понеже има директен поглед към комина веднага излизам да погледна какво излиза........ЛУДА РАБОТА яко прах и сажди ама яко ...за около 3 мин отвън стана облак като в буря в пустинята, все едни има мъгла. Спрях щото комшиите взеха да се оглждат и да мрънкат.
След 10 мин като се разсея облака пак газ и започнах да си почуквам и тръбите .......неописуема гледка.Всичко излезе.
Със сигурност има останала някаква част пепел по тръбите на камината ама поне 80% излезе.

Ключовия момент е като се пусне вентилатора на максимум да се ОТВОРИ широко вратичката за да взима много въждух , а не през ф60 тръбата.
Който иска да проба ...пия бира :-D :-D :-D :-D :-D
Orion - специалист
Здравей колега zlatev,

Това ще го пробвам, добре че пиеш бира а не whisky... Не ми беше минавало на ум. Ето за това са форумите :) Ти си пич... :-)

Поздрави и късмет!
adesio - специалист
Orion написа:
Здравей колега zlatev,

Това ще го пробвам, добре че пиеш бира а не whisky... Не ми беше минавало на ум. Ето за това са форумите :) Ти си пич... :-)

Поздрави и късмет!
Откъде се пуска вентилартора принудително?
ivoto - специалист
Като я изгасиш от бутона, вентилатора си тръгва.
Като спре да духа, можеш да я пуснеш от "старт" и веднага да я изгасиш, преди да почне да пълни пелети. Ще започне ново обдухване.
zlatev2000 - специалист
adesio написа:
Orion написа:
Здравей колега zlatev,

Поздрави и късмет!
Откъде се пуска вентилартора принудително?
Уиски пия също ама само петък и събота :) .

Вентилатора се пуска така:
при спряна камина се влиза в сервизно меню, после търсиш тестване на параметри : шнек, запалка , вентилатор, помпа.
когато си на вентилатор отгоре пише off, цъкаш с левите стрелки и нагласяш оборотите и той си тръгва веднага на колкото му зададеш БЕЗ да се натиска set, само със стрелките .
ivoto - специалист
И защо ти е това упражнение?
Като си изгасиш печката през контролера, трябва да тръгва духалката на максимални обороти. При мен 2500 оборота, на камина пм23.
На твоята печка няма ли такова нещо?
zlatev2000 - специалист
ivoto написа:
И защо ти е това упражнение?
Като си изгасиш печката през контролера, трябва да тръгва духалката на максимални обороти. При мен 2500 оборота, на камина пм23.
На твоята печка няма ли такова нещо?
Защото както споменах по-горе когато си почиствам печката се вдига прахуляк който не искам да ми е в хола. А не искам да се мъча да бързам за 30сек да чистя , а искам да е както трябва. С една бояджийска четка си обирам цялата горивна камера и тогава чистя пепелника и съда за пепел. Иначе да прав си става и по твоя начин .

Да се върна на една малко по-стара тема която обсъждахме за температурата на водата . Реалната и тази която показва на дисплея.
Понеже не ми даваше мира тоя въпрос след твърдението на някои колеги че има 10 градуса разлика в това което се показва и реалната темп. най-накрая днес ми пристигна електронния термометър с външна сонда.
На бойлера имам фабричен отвор за допълнителен термометър за серпентината.
На мойта камина сега пише 61 градуса , а бойлера ми е на 20 метра разтояние като тръбите ми са в пода и имам доста загуба на топлина до там. Плочките ми са нагряти все едно съм с подово.
Та измераната температура в момента на бойлера ми е 55 градуса ;) , а камината е стартирала 16:00 , бойлера 100литра. ако меря след 3 часа сигурно ще стане 58 градуса + посочените загуби мисля че супер прилично.

Сами си направете извода ама според мен мойта печка каквото показва на дисплея това е реалната вода която излиза , ако има разлика няма да е повече от 1-2 градуса.
voni - напреднал
Вчера чистих камината ПМ15 старият контролер и направих това с вентилатора вдиганах оборотите на мах.2800 от сервизното меню. и ефекта наистина беше на лице.

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: