• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
djendov - специалист
Ето я темата за изолацията. Използвам чужда тема, защото са сходни нещата:
viewtopic.php?f=47&t=34413
Иначе термопомпата ще е преправяна от климатик, освен това мога да мина с доста по-слаб компресор и ако паднат температурите на -10 -15 само да помагам с камината. При положение, че във Варна средно температурите са положителни, не виждам смисъл да вземам 2 пъти по-голям компресор за единичните дни с температура -15градуса.
Като се стигне до изводи от другите теми, ще пиша тук, за да е събрано на едно място, както предложи колегата.
djendov - специалист
Аз пак да се отчета, благодарение на бързите отговори на VLADO66, radius, шоп и gechev стигнах до следния извод:
1. Изливам основите(ивични, на 1 метър в земята) и плочата на кота 0 с водоплътен бетон.
2. Слагам хидроизолация и фибран по външната периферия на основите.
3. слагам хидроизолация и фибран (6 см) над плочата на кота 0. Над тях е водното подово.
4. За термомоста от плоча и основи, през носещите колони не се притеснявам защото земята под къщата не е толкова студена, а и площа им е доста малко.
5. Трябва да изолирам първия ред на зида(понеже няма да има фибран под него) с някакви блокчета, които има нисък коефицент на топлопреминаване.
egomen66 - майстор
djendov написа:
Да се отчета :)
Днес получих количествената сметка и папка КОНСТУКЦИЯ. Започвам да пускам за оферти към фирми и бригади.
Имам питанка относно изолациите на основите, но я зададох в съществуваща тема. Дано някой обърне внимание :)

Дано колегата по форум Tsilkov , и не само той , се включи с малко разяснения , относно новите изисквания за използването на негорими изолационни материали , около прозорците и не само там. Интересно ми е , как ще се съчетаят термоизолации с различни свойства и качества.Предполагам , че и на автора на темата ще му е интересно..Затова си позволих да направя молбата си в тази тема. :partyman:
djendov - специалист
Още един отчет:
Благодарение на ШОП :prayer: и FILMATOPLO :prayer: в другата тема за буферен съд под нивото на консуматорите:
Първия етаж ще е изпълнен с водно подово + конвектори за лятото и за бързо затопляне. Ще се топля на термопома + камина с водна риза. Камината е за лично удоволствие и за да не се пъне термопомпата в температури -15 градуса. Това се случва 1 път годишно във Варна :) иначе сме над нулата :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Проблема ми беше, че буферния съд е на първия етаж, а от него водата ще циркулира и през конвекторите и подовото на втория етаж.
По инструкции на ШОП, спирам да се притеснявам защото:
1. Тръбата ВЗЕМАЩА вода от буфера и тръбата Връщаща вода ще са под водното огледало на буфера.
2. Дори и помпата да е по-слаба и да няма мощност да обезвъздуши сама, затварям всички кранове и 1 по 1 обезвъздушавам всички кръгове.
3. Оставям свободно място в буфера(отворен, изолиран с ЕПС бидон около 1000 литра) ако някой кръг вземе въздух от някъде(авария) и цялата вода от инсталацията се изтече в буфера, то той да не прелее. Ще има и приливник към канализацията.
Та...До тук с проблема буферен съд по-ниско от нивото на консуматора.

Получих току що първата оферта 50 000 лева за изпълнение на стоманобетонната конструкция.
Изкоп + ивични основи 1 метър под кота 0 + плочите и носещите колони до покрива. Покрива ще е плочата над втория етаж, която ще превърна в плосък използваем покрив.
VLADO66 - майстор
Как ще се качваш на покрива?
djendov - специалист
Стълбището продължава нагоре и излиза на покрива.
VLADO66 - майстор
Значи може да намериш място метър на метър на метър за буфера някъде горе при излаза на покрива.
djendov - специалист
Мога. Но май много ще спомагам за глобалното отопление ;)) трябва да окича бидона с по 30см ЕПС = 200ЛЕВА плюс тръбите да изолирам максимално...стана тежко
VLADO66 - майстор
Вътре на стълбището.Плюс това там ще е най -топло :wink:
djendov - специалист
Жена ми ако чуе, ще ме продаде в продавалника....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Строителство на къща във Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: