Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, след дълго чудене реших да потърся в нета отговор на моя въпрос и попаднах на вашия форум.
Та на въпроса.
Имам диоднана лента вкъщи, в стаята захранване контролер всичко както си му е реда, но съм решил да поставя още една лента на друго място в същата стая, но искам тя да свети без да съм я свързал с другата лента посредством кабел за удължаване, т.е. да бъде независимо светеща в случая се нуждая от нов контролер. Два контролера към едно захранване което е достатъчно мощно в случая да ги захрани. Би ли имало проблем като има 2 еднакви контролера за всяка от лентите, като натисна копчето на дистанционното за да светна едната, да не приеме сигнала и контролера на втората и да светне той.
Просто искам всяка лента да може да свети поотделно, когато ми трябва едната само тя, когато другата само тя и същевременно когато искам да светят и двете да си ги включа от двете дистанционни.
Благодаря предварително
Изображение
nikolovvd - майстор
Потърси си контролер от друг производител и за по-сигурно вземи дистанционното, с което работиш в момента, за да провериш новия контролер дали ще се задейства от твоето дистанционно. Ако се задейства, то си попаднал на копие на копието на твоя контролер, въпреки че на външен вид са различни.
torbalan - Дървен философ
Или намери дистанционно и контролери, които позволяват работа на няколко различни канала...

Посочи марка и модел на контролера да видим дали може това, което питаш...
Изображение
Такъв е контролера ми в момента, благодаря на първия коментар изобщо не ми беше дошла идея да тръгна с дистацнионното. Та малко нестандартно изпълнение е, но се надявам да стане както трябва. :)
torbalan - Дървен философ
Няма вид, на такова, което може да работи с различни канали...

Тема "Интересен въпрос ме гризе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: