Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Предварително се извинявам, но имам един въпрос.
Някъде може ли да се намери /продава ли се адаптер от 220 волта на usb /5 волта/ като същият не черпи електричество ако в него не е включен консуматор. Ако може да ме насочите ще бъда благодарен, като не ме интересуват дали е във вид на разклонител или за постоянен монтаж.
Благодаря
DMN - майстор
stanis написа:
Някъде може ли да се намери /продава ли се адаптер от 220 волта на usb /5 волта/
Например зарядно за телефон, като нещо от сорта:
http://www.bomba.bg/telefoni/zariadni-u ... heren.html
Зависи за какъв ток ти трябва.
shadow__01 - майстор
Аз ползвам компютъра, но само за зареждане на телефон. Дори и изключен през нощта пак зарежда. И не харчи като зарядно постоянно включено в контакт.
Може да се направи нещо като вкараш буксата да натиска малко бутонче в корпуса на зарядното, но е голяма играчка.
DMN - майстор
shadow__01 написа:
Аз ползвам компютъра, но само за зареждане на телефон. Дори и изключен през нощта пак зарежда. И не харчи като зарядно постоянно включено в контакт.
Измервал ли си нещо по въпроса?
Компютъра ми(без монитора) харчи 5 вата само както си е включен без да работи(измервано с ватметър), и без нещо включено в USB.
Зарядното ми SONY(на външен вид подобно на това от линка, който дадох) за телефона според ватметъра харчи 0.0 вата, когато е включено в контакта без товар. Според мултицета ми на обхват до 2 милиампера за променлив ток, тока също е 0.00.
Последна промяна от DMN на пет яну 29, 2016 1:21 pm, променено общо 1 път.
искам да изкарам usb за зареждане до леглата на децата /2 етажни легла/ и колкото да търся нещо в мрежата и по магазините не мога да намеря. единият вариант ми е контакта да бъде с таймер и дистанционно но всичко се обезсмисля. друг вариант е с някаква кутия която като се отвори да подава ток. Не ми се влиза в схеми и глупости при положение че би трябвало да се продава нещо такова. Идеята е - няма ли консуматор /телефон, таблет/ да не се включва.
DMN - майстор
stanis написа:
единият вариант ми е контакта да бъде с таймер и дистанционно но всичко се обезсмисля
Със сигурност ще харчи повече ток, отколкото зарядно за телефон(от посочения вид) без товар( т.е.без включен консуматор в него)
stanis написа:
искам да изкарам usb за зареждане до леглата на децата
Ще зареждаш какво и колко?
Не знам, защо те притеснява толкова харченето на ток от едно зарядно на телефон. Ако знаеш другите ти уреди(все пак зависи какви имаш вкъщи) колко ток харчат в стендбай, зарядното за телефон въобще няма да го мислиш :) .
shadow__01 - майстор
DMN написа:
Измервал ли си нещо по въпроса?
Нямам ватметър, а с мултицет може да не са много точни измерванията. Все пак компютъра не е чисто активен товар.
DMN написа:
Ще зареждаш какво и колко?
Не знам, защо те притеснява толкова харченето на ток от едно зарядно на телефон. Ако знаеш другите ти уреди(все пак зависи какви имаш вкъщи) колко ток харчат в стендбай, зарядното за телефон въобще няма да го мислиш :) .
Знам че е така но 2 адаптора постоянно включени не ми харесва. А очаквам че все някои се е сетил да направи адаптор с датчик или някакво ключе отчитащо има ли включено нещо

Тема "Въпрос относно адаптер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: