Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ontario - специалист
Здаревейте,

поръчах от OLX тези детски ботушки, но каишките са много калпаво измислени - с лепило, което нищо не държи.
Още на първия ден и двете се отлепиха. Аз ги лепих с лепило JIP /голямото в зелена тубичка/, седяха затиснати цяла нощ.
След няколко дни обаче пак се отлепиха.

Моля за съвет как точно да почистя остатъците и с какво лепило точно да ги залепя, за да стане максимално здраво.

Мерси!
Прикачен файл:
IMG_20160129_100012.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160129_100007.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160129_095922.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160129_095811.jpg
Chefo77 - майстор
Много добри резултати съм постигал с двукомпонентното за MDF на Akfix, но дали ще подлежи чак на такава гъвкавост ... :?
tarlyo - специалист
Обикновена Прома няма ли свърши работа?
Andri01 - майстор
Има едно"Момент"-черно/жълти тубички,прилича на "Прома". Ползвам го почти за всичко из къщи и съм доволен,остава еластично. Пробвай с него и с много добро притискане.
nikolson - майстор
Прома и Момент са полихлоропренови лепила. Тези ботушки ми изглеждат като изкуствен материал, да не е да вземе да ги разсипе с тези лепила.
ontario - специалист
nikolson написа:
Прома и Момент са полихлоропренови лепила. Тези ботушки ми изглеждат като изкуствен материал, да не е да вземе да ги разсипе с тези лепила.
Как изкуствен материал?
Това са си гумени ботуши...
goran67 - специалист
Гумените ботуши обикновено са някакъв вид найлон. :)
naB4o - специалист
Аз освен лепило бих добавил и някакъв вид "помощ" на каишката, например капса. Така хем ще държи добре каишката и лепилото няма да има много напрежения. Вярно, няма да е в супер търговски вид, но според мен ще е по-здраво и издръжливо.

Втора употреба ли са и колко ти излезе удоволствието? Питам понеже в Лидл, имаше читави гумени ботушки, вярно до над глезена, а не до прасеца, и бяха на 25 лв. Малката я оборудвахме с такива и са супер.
hidrazin - майстор
Ако наистина е гума - лепило Tip Top.
Но пък като се има в предвид че е по-скоро някаква пластмаса е добре наистина да се подсили.
Може с капса, може и с шев.
:partyman:

Тема "Лепило за гумени ботушки /каишка/...съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: