• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
Бих желал да заменя старият бойлер с нов.Да сменя част от старите поцинковани тръби с меки връзки!Може ли някой да ми каже какъв е този холендър ,как се развива и каква мека връзка да търся за свързването към тази тази тръба/мисля ,че е 1/2 :? :? ?!?! /
Съвет за качествени меки връзки 100см?!
Благодаря на всички отзовали се!

Прикачен файл

2016-01-30_10-52-50_316.jpg

Прикачен файл

2016-01-30_10-52-11_993.jpg
Andri01 - майстор
С тръбен ключ и гаечен/ мисля,че беше 46мм/или два тръбни.Дръж с единия 6-грама от ляво,не тръбата.Щото като гледам тръбата на снимката-,струва ми се ,че има опасност да се скъса-много е ръждясала. Ако имаш възможност-нагрей холендера малко и така.
al4o - специалист
Държиш контра на левия шестостен,и отвиваш големия.За другото по добре пексал,че с тия меки връзки съм брал ядове. :)ПП Колегите пишат по бързо :-D
Благодаря за бързите отговори!
Относно меките връзки - какви /марка/ и с какъв накрайник за захващане към тръбата която остава/тази отляво/?!
Какво ми е необходимо за монтирането на холендър или накрайник на тръби пексал?!Резбите как се правят?!?
al4o - специалист
Така по снимка тръбата прилича на 1/2 :? За пексала е с накраиници в магазина би трябвало да ти обяснат :? Че не мога да ти намеря снимки иначе не е сложно :)
Antonii - майстор
+1 за PexAL-a.
Че меките връзки имат навика да се късат и правят наводнения точно когато те няма. Това го прави предимно тази на горещата вода.
Andri01 - майстор
Ползвам меки връзки над 20г.-при мене,родителите ми,децата...!Нямал съм никакви проблеми-протичане или скъсване .Ако се усучят прекомерно обаче,при монтажа-да,тогава може да протекат!
LazarGanev - "Велик майстор"
Andri01 написа:
Ползвам меки връзки над 20г.-при мене,родителите ми,децата...!Нямал съм никакви проблеми-протичане или скъсване .
На твое място няма да спа спокойно, защото им наближава времето. Най-добре с ППР
Andri01 - майстор
Не знам,не съм видял за толкова години скъсана отк налягането мека връзка !и никой от приятели,колеги не съм чул да се оплаква.Но...въпрос на разбиране! При мене и 2-та ми бойлера и 2-те тоалетни са така от 22г вече!!
  • 1
  • 2

Тема "Холендър - мека връзка?!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: