ArturDent написа:Абе много ме гложди мисълта какво аджеба съдържат тези прахчета, как точно почистват.
Изобщо работят ли или са само заради парите.
Също ми е интересно някой да е имам проблем с комина и тези прахчета да са му помогнали или предпазили от повторно запушване/запалване?!
chungata написа:И аз по горе питах за тея прахчета, че бих опитал но никой не помага....Румен Динчев написа:...........Неговият съвет беше да си купувам всеки месец според големината на комина прахчета "Черен Петър"продават се в железарските магазини.При добре разпален котел се слагат в достатъчно количество,при мен са 6-8 кутийки,горят много слабо за около 2часа,но ефекта е поразителен,стените на котела стават бели без нито една сажда,а комина си е чист без налеп.УспехА как да сложа такива прахчета в пелетната камина? Дайте идеяКазвате, че се слагат в добре разпален котел. Да но при камината не виждам друг начин освен през шнека. Но пък това са прахчета и вероятно ще го задръстят :проба: И колко прахчета най-много да сложа, че прекаляването явно не е опция?