• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Asenovgrad - помощник
tysonlkr написа:
Asenovgrad успя ли да влезеш в инсталаторското меню?

Влез в меню ТР 08 и на параметър А01 задай стойност 1 :wink:

А този техник/инсталатор, който викаш по добре не го викай за настройките, щом променя само в потребителското меню :axe:

Както ти казаха колегите запалката ти изгаря поради честото палене тя работи само при запалване. Тръбите на изходящата вода не играят никаква роля.

Здравей tysonlkr,

зададох А01 на 1, но няма резултат. Пак гасне или гори като достига температура на водата 80гр. и изключва с 4 грешка. :?
grants - специалист
Asenovgrad написа:
Здравей grants,
успях да влезна в инсталаторското меню. В момента камината пак пали и гасне. Като понякога дори достига 80гр. и гасне с 4 грешка.
Поздрави!
Здравей колега радвам се , че си успял да свалиш зададените настройки. Като цяло ги сравнявам с моите и няма някакви големи разминавания , освен един параметър , всичко останало си е в рамките на разумното.
Сега промени параметър Ih24 от 15 на 5 , това ти е хистерезиса по който се управлява камината и това 15 градуса е твърде много.
Следващия въпрос е по какво управляваш камианта - по температура на водата или по стайна температура. По разумния вариант е да управляваш по температура на водата , в този случай трябва да зададеш стайния термостат на най-високата температура , а именно 40 градуса. Това става като влезнеш в менюто с двата доли бутона P2 и P4 и влизаш в менюто tErN - от там нагласяш температурата на 40 градуса :wink:
Иначе настройките в менюто TP 08 са точни , като можеш да си включиш допълнителна степен която да си ползва в модулация - А06 - 1.
Също настройките за подаване на пелети са ти доста завишени , пробвай с тези:
TP 01
C03 - 0,6
C04 - 0,8
C05 - 1,2
C06 - 2,0
C07 - 3,2
C11 - 0,8

И вентилатора
TP 02
U03 - 1300
U04 - 1350
U05 - 1450
U06 - 1600
U07 - 1800
U11 - 1350

Също да кажеш на колко градуса си настройл температурата на водата ? С тези настройки пробвай на 50 градуса и я остави на Автоматичен режим , предполагам че ще се оправи вече само тая температура от 50 градуса(от плюсчето и минусчето) на водата , но незнам дали ще може да задоволява нуждите според твоето жилище :)
Важното е камината да не гасне , а да работи постоянно с едно равномерно темпо :wink:

Поздрави !
ПОМАГАЙТЕ!

Здравейте! От 3 дни имаме Burnit PM Comfort 13+ ! В петък (29.01) сутринта дойде техник който да направи първоначалните настройки и да я подкара за първи път! Обясни ни на две на три за бутоните и за степените на работа (1,2,3,4,5 и А), както и за модулацията! Не го знам какви настройки е вкарал! Знам само, че от настройките за вентилатора и подаването на пелети (от -7 до 7) е настроена да се променя с по 5%! И така! Успяхме да разберем, че когато се настрои желаната температура на водата (в нашия случай 55градуса), когато я достигне влиза в режим на модулация (какъвто е и желаният от нас) и поддържа между 53 и 55 градуса и камината работи постоянно! С увеличаването на градусите ОК...но при намалянето трябва да става много плавно (да не кажа, че трябва направо да я изгасиш и да из4акаш да изстине водата за да зададеш новата по-ниска стойност, която да догони и да влезне отново в модулация)! До тук добре! Вчера пуснахме камината сутринта (водата беше на 20 градуса) като и зададохме 2 степен и 55 градуса! Камината се запали, достигна градусите след около 30 мин и влезна в режим на модулация и така всичко беше точно! Вечерта към 2 и 30 (то си е сутрин...просто тогава се прибирам от работа) я изгасих! Днес 31.01 сутринта към 10 и 30 часа я почистих, заредих и пуснах отново по същия начин...всичко беше наред! След обяд започнах да барникам по менютата с цел разучаване (все пак е нова придобивка)...и може би съм пипнал нещо което не трябва!!! :? След около час камината се изгаси изчака да паднат градусите до около 40 и започна да се пали пак...като разбирасе вече ни беше ясно, че при такава малка температурна разлика камината ще задмине зададената температура от 55 градуса и ще се изклиучи отново! Спряхме я...изчакахме водата да изстине до към 30 градуса и я запалихме...всичко изглеждаше наред...достигна си 55г, влезна в модулация...и така около час, когато внезапно започна да качва още градуси и съответно пак се изключи!!! Като искам да добавя, че настройките за подаване на пелети и вентилатора са на 0, а стайния термостат от менюто с Р2 и Р4 е зададен на 40г.!!! МОЛЯ АКО НЯКОЙ ИМА НЯКАКВИ ИДЕИ...НЕКА СПОДЕЛИ!

Иначе средно като разход за тези два дни в които работеше (от сутринта до към 2 и 30...и за през ноща...около 8 часа се спираше) даде около 900гр/ч! Като на водната риза са вързани два радиатора- 3,5 КВ и 2.5КВ (приблизителни стойности) и една лира...около 0.6 КВ! Възможно ли е да се постигне и по-добър разход!? В стаите температурата е около 22-23 градуса, което ни е идеално, а сутрин като ставаме е около 17-18 градуса! Ползвам пелети 5,5 КВ на rikostyle (техника доста ги похвали като ги видя)! Като цяло се опитваме да постигнем около 22-23 градуса постоянна температура и разход 1 чувал на 24 часа!
Asenovgrad - помощник
grants написа:
Asenovgrad написа:
Здравей grants,
успях да влезна в инсталаторското меню. В момента камината пак пали и гасне. Като понякога дори достига 80гр. и гасне с 4 грешка.
Поздрави!
Здравей колега радвам се , че си успял да свалиш зададените настройки. Като цяло ги сравнявам с моите и няма някакви големи разминавания , освен един параметър , всичко останало си е в рамките на разумното.
Сега промени параметър Ih24 от 15 на 5 , това ти е хистерезиса по който се управлява камината и това 15 градуса е твърде много.
Следващия въпрос е по какво управляваш камианта - по температура на водата или по стайна температура. По разумния вариант е да управляваш по температура на водата , в този случай трябва да зададеш стайния термостат на най-високата температура , а именно 40 градуса. Това става като влезнеш в менюто с двата доли бутона P2 и P4 и влизаш в менюто tErN - от там нагласяш температурата на 40 градуса :wink:
Иначе настройките в менюто TP 08 са точни , като можеш да си включиш допълнителна степен която да си ползва в модулация - А06 - 1.
Също настройките за подаване на пелети са ти доста завишени , пробвай с тези:
TP 01
C03 - 0,6
C04 - 0,8
C05 - 1,2
C06 - 2,0
C07 - 3,2
C11 - 0,8

И вентилатора
TP 02
U03 - 1300
U04 - 1350
U05 - 1450
U06 - 1600
U07 - 1800
U11 - 1350

Също да кажеш на колко градуса си настройл температурата на водата ? С тези настройки пробвай на 50 градуса и я остави на Автоматичен режим , предполагам че ще се оправи вече само тая температура от 50 градуса(от плюсчето и минусчето) на водата , но незнам дали ще може да задоволява нуждите според твоето жилище :)
Важното е камината да не гасне , а да работи постоянно с едно равномерно темпо :wink:

Поздрави !
Здравей grants,

направих промените, който каза Ih24 на 3, стайния термостат на 40, А06 на 1.
TP 01
C03 - 1 не позволява по- малко да се направи :?
C04 - 1 не позволява по- малко да се направи :?
C05 - 1,3
C06 - 2,0
C07 - 3,2
C11 - 1 не позволява по- малко да се направи :?
Как се намалят до 0,6 - 0,8 ?

И вентилатора
TP 02
U03 - 1150
U04 - 1300
U05 - 1400
U06 - 1550
U07 - 1700
U11 - 1200

Работи на режим А температурата на водата е зададена на 55. Включва се в модулация, но продължава да гори и да покачва температурата. Какво да направя, за да не преминава градусите, които съм й задал?
Благодаря ти за помощта. =D>

Поздрави!
andy_forresite - майстор
Mitkog, включили сте прекалено слаби консуматори към тази камина и затова изключва толкова бързо и вдига градусите. Закачи още един радиатор, или викай техника да ти настрои по-ниска първа степен от тази в момента. С тези консуматори и градуси дето задавате, всичко над 3 кв мощност от камината идва в повече. Не съм специалист и не претендирам че съм прав, но така мисля за вашия случай.
grants - специалист
Asenovgrad написа:
Здравей grants,
Поздрави!
Колега тази сутрин прегледах пак настойките и видях някой малки неточности. Промени тези неща
TP05
T04 - 240

За стойности под 1.0 секунда промени параметъра в менюто
TP 01
P27 - 0,1

Вдигни още малко оборотите на вентилатора , защото ще се задръства много често камината. Имах проблем с това и мога да кажа , че дадените по-горе стойности са минимални хем да обдухват добре , хем и разхода да е минимален :wink:
Според мен с тея настройки не би трябвало да изключва , следи и температурата на изгорелите газове , както и тази на водата. Незнам при мен темепратурата на водата ако се вдигне над 55 градуса вкъщи става баня , представям си нещо над 6-70 , че и 80 градуса :? Бъди сигурен , че 2та датчика на изгорелите газове и водната риза показват коректни стойности :!:
mitkog87 написа:
ПОМАГАЙТЕ!
Здравейте!
Здравей Митко. С каква конфигурация са ти вързани радиаторите - термоглави или кранчета , вероятно е ако е с термоглави навсякъде (поне големите консуматори) в даден момент като стане топло у вас да затварят всички глави и камианта да остава да топли смао лирата :lol:
Камината си има някакъв технологичен минимум откъм разход , и според мой тестове е около 0,5кг/час. Много малко радиатори сте вързали към камината , няма ли мегдан за още или поне бойлер.

Поздрави !
Здравеите отново! Благодаря за бързите отзиви!
Положението е следното... говорих с техника и той каза да пробвам да намаля подаването на пелети (да пробвам на -2,-3,-4...) и да наблюдавам какво ще е положението! За сега го пробвах на -3 (изкара малко по-дълго в модулация, но пак прегря...), сега пробвам на -4, но тук е момента да спомена, че Ih24 ми беше настроено на 2, а сега го увеличих на 5!!!
Относно радиаторите...без термо глави са! Предвидено е да се сложи бойлер и още един радиатор, просто финансите дойдоха малко отгоре...и за това сам ги предвидил, но най-вероятно ще е за следващия отоплителен сезон! Бойлер...може още този...
Успях да влезна в инсталаторското меню и положението е следното:
http://prikachi.com/images.php?images/775/8609775M.jpg
grants - специалист
Колеги здравейте , понеже доста хора питат за настроиките на 13кВ модел реших да споделя мойте , не казвам че са на 100% вярни , но проблема със задръстването е решен вече както и разхода ми с тях е около 0.6кг/ч
Използвам Автоматичния режим , и температурата на водата ми е на гласена на 50 градуса
Настройки BURNit PM Comfort 13+
Прикачен файл:
2016-02-01.jpg
Митко ако искаш пробвай с мойте настройки , предполагам че проблема с гансененто ще се реши просто са ти твърде големи времената за подаване на пелети и в менюто TP08 алгоритъма за режим модулация е грешен. Вентилатора ти е на ниски обороти и ще имаш ядове със задръстване на горелката след време , трябва да вдигнеш оборотите на минимум 1300 на ниските степени и нагоре :wink:

Поздрави !
redjoff - помощник
Здравейте,
Пиша тук за да не пускам друга тема.
След като реших да не преустройвам Виадруса на пелети купих камина Burnit 25plus. Имам няколко варианта за монтаж, но попаднах на няколко коментара във форума, че камината е шумна. Никъде не пише колко - не видях данни в dB.
Имам два въпроса:
1. Колко е шумна?
2. Ако е шумна мисля да я сложа в едната част на предверието - около 8 кв.м - заради излъчването ще трябва ли да осигурявам допълнителна вентилация за да не се прегрява помещението или не?
Orion - специалист
Здравейте,
redjoff написа:
Имам два въпроса:
1. Колко е шумна?
2. Ако е шумна мисля да я сложа в едната част на предверието - около 8 кв.м - заради излъчването ще трябва ли да осигурявам допълнителна вентилация за да не се прегрява помещението или не?
redjoff, по мое мнение не е толкова шумна, в децибели не мога да кажа.
При мен е в помещение 10 тина квадрата, поддържа 25 градуса и на горе при постоянна работа, вътре се спи понякога, така че се проветрява постоянно.

Поздрави!
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: