• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
И като правиш банята , ще падне голямо мазане :-D
pavelvasilev - специалист
В такъв случай остава въпроса, нова мазилка или от зеления гипсокартон, струва ми се че с гипсокартона ще е по-чиста работата, или само това ще му е плюса ?
chapara - майстор
pavelvasilev написа:
В такъв случай остава въпроса, нова мазилка или от зеления гипсокартон, струва ми се че с гипсокартона ще е по-чиста работата, или само това ще му е плюса ?
Само това.
VLADO66 - майстор
Може да се наложи само кърпеж с мазилка.Картона трябва да се хидроизолира с лента по ъглите, а в твоя случай не виждам как ще стане.А ако не се направи, после ще пуснеш тема-защо ми цъфна първия ред плочки. :)
kozl - майстор
Като се разкърти провери как е завършен тухления зид към плочата. Плочките не до тавана..
Rumen Iankov - специалист
По вероятно като е измазана банята да е измръзнала мазилката и затова да се отлепя.
pavelvasilev - специалист
Мазилката беше положена през лятото и добре изсъхнала, цвета е бил много светло сиво, почти бял. За съжаление повече от ясно става, че ме чака тотален ремонт на банята, изкъртване на плочките и цялата мазилка до тухла, полагане на нова мазилка, да изсъхне един период, после тепърва плочките, финансов и времев ужас. Ще карам така докато не падне първата плочка или сериозно да поддадат цялата стена с плочките, а дотогава през този период ще гледам да събера пари за ремонта че..... :?

Благодаря Ви колеги за съветите Ви досега.
vgeorgiev - специалист
Ако падне една плочка с парче мазика и ти отреже краката какво правим ?!?
Като мажеш банята:
1. Грунд.
2. На другия ден втъркваш мазилка(вар) с мистрията/маламашка по стената.
3. Хвърляш и мажеш.

Ако е мазано каруцарската резултата е отлепена мазилка.
Прах по тухлите, не грундиране или не втриване на материала води до отлепване на мазилката.

Защо не потърсиш мазача ? :axe:
Последна промяна от vgeorgiev на пет фев 05, 2016 9:45 am, променено общо 2 пъти.
nikolovvd - майстор
vgeorgiev написа:
Ако падне една плочка с парче мазика и ти отреже краката какво правим ?!?
По скоро ще му счупи я пръст, я някоя костица от ходилото. :)
Hoвoceлckи - майстор
vgeorgiev написа:
2. На другия ден втъркваш мазилка(вар) с мистрията/маламашка по стената.
Интересна технология :? Колко квадрата си направил така? Би ли показал клипче как реално го правиш, че нещо не ми достига фантазията съвсем?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Напукани и надигнати плочки в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: