• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Напишете въпрос свързан със санирането.
шоп - майстор
Ами, че те майсторите работят според това което изисква този, който плаща. Ако си им платил за 1 метър вата щяха да ти я монтират.

Казваш. че преди 3 години не си разбирал от изолации... дано сега имаш повече познания. Според мен правиш огромна грашка. Изолирай над скалда и фитнеса. Така ще инвестираш веднъж и ще имаш изолация. В противен случай сега ще лепнеш 5 см стиропор, за който си решил вече и след 3 години ще питаш пак как да изолираш склада и фитнеса.

А ако в момента е рационално и модно да се изолира да кажем с 15 см вата сложи поне 20 см....защото след няколко години ще съжаляваш.

Горното е факт. Преди 10 ина години всички изолираха с 5 см стиропор. Сега тази изолация се смята за смешка.
golfa81 - помощник
Здравейте на всички за много години живи и здрави. Сега към автора на темата първо не знам какви са ти притесненията за тази изолация в момента студено ли ти е в тази стая и другото което мога да кажа е че през тези 14 години от както се занимавам с изолации не мога да разбера защо се слага тази 5 см минерална вата върху картона като ефекта е минимален от нея да не кажа никакъв най големия ефект според мен би се получил ако преди полагането на гопс картона се налепи стиропор на плочата или каратавана и се остави поне минимум 7 см въздушна възглавница между стиропора и гипс картона тази въздушна възглавница е неоспорим изолатор поправете ме ако греша поздрави .....
Pooh - майстор
golfa81 написа:
поправете ме ако греша
Считай се за поправен :wink:

Стиропор е крайно неуместно да се прилага вътрешно - отделя отровни изпарения при нагряване.
Изолационните показатели на стиропора, отстъпват пред тези на ватата.
Въздушната възглавница БИ БИЛА неоспорим изолатор, САМО АКО въздухът е неподвижен и плътно затворен - кой ще го гарантира? :?
rosso666 - специалист
Колеги бях виждал едни пана ьа окачен таван кашитани с минерална вата.не мога да намеря магазин или сайт за да разбера колко струват
8180 - майстор
golfa81 написа:
получил ако преди полагането на гопс картона се налепи стиропор на плочата или каратавана и се остави поне минимум 7 см въздушна възглавница между стиропора и гипс картона тази въздушна възглавница е неоспорим изолатор поправете ме ако греша поздрави .....
При тази "неоспорима" увереност защо изобщо слагаш стиропор?
Pooh - майстор
rosso666 написа:
Колеги бях виждал едни пана ьа окачен таван кашитани с минерална вата.не мога да намеря магазин или сайт за да разбера колко струват
Виж тук
rosso666 - специалист
Да точно такова нещо търсех.но онези дето ги бех виждал бяха 1200/600 мм.и ще са ми по лесни за монтиране
golfa81 - помощник
При тази "неоспорима" увереност защо изобщо слагаш стиропор?[/quote]
ами за да се изолира въздушната възглавница наистина стиропора не е за препоръчване но в случая едва ли ще минат толкова вредни емисии през картона понеже остава над него, може и да се използват и др. изолационни материали вместо стиропор но не е нужно да са толкова дебели тук се цели да се затвори тази въздушна възглавница за да няма движение на въздуха както и спомена колегата по горе
zack - специалист
Привет,
Искам да ви попитам за мнение, как е най-добре да се изолира таван на последен етаж в тухлена кооперация?
Над него има тавански помещения и покрив с керемиди. Помещенията са високи 3 метра, като на пода има дюшеме.
Т.е. височината не стои като проблем - изолацията може да е и 10 см.
Също така, не мисля да пестя. Въпросът ми е, какъв е най-добрият вариант?

И да попитам. Изчетох доста мнения и т.н. и по-скоро се обърках! Изолацията на тавана трябва ли да е паропропусклива, или не трябва?
golfa81 - помощник
zack написа:
Привет,
Искам да ви попитам за мнение, как е най-добре да се изолира таван на последен етаж в тухлена кооперация?
Над него има тавански помещения и покрив с керемиди. Помещенията са високи 3 метра, като на пода има дюшеме.
Т.е. височината не стои като проблем - изолацията може да е и 10 см.
Също така, не мисля да пестя. Въпросът ми е, какъв е най-добрият вариант?

И да попитам. Изчетох доста мнения и т.н. и по-скоро се обърках! Изолацията на тавана трябва ли да е паропропусклива, или не трябва?
Ами по принцип за таван на последен етаж не е от значение, зависи само от използваните материали най вече минералната и каменна вати те пият доста вода макар че са доста добри изолатори трябва да имат най малко въздушно пространство за да съхнат при намокряне аз използвам стиропор с по висока плътност макар че има отрицателни отзиви към него а колкото това че бил отровен ми не мисля че е толкова, за производството му се използва 98% кислород 2% полиестер и едва 0.1% нефт опасен е единствено при пожар макар че не виждам другите материали като дунапрен и т. н. да са по малко опасни а колкото до каменна и минерална вата тя е негорим материал
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Изолация на таван - последен етаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: