Здравейте, след голямо питане, чудене и писане във форуми най-накрая решихме да се отопляваме на природен газ (да се газифицираме). Проблемът ми е, че вече платихме за проект за отопление на твърдо гориво с направени  изчисления за температура в стаите 20-22 градуса, при температура на водата вход /изход  75/65 градуса. Апартаментът е среден дървена дограма, без изолация, тухла, строен преди 30 години (очакваме да се включим в проекта за санирането, но не е сигурно кога ще се случи това; в момента правя вътрешна изолация на външни стени и таван). Ето и сметките за радиаторте при горните параметри и при височина 260 см:
Северна стая - 2,5 кВ - 11 кв.м. ( една външна стена на север и една към стълбището на блока)
Коридор - 2,13 кВ - 10 кв.м.
Спалня запад - 2,86 кВ - 12,3 кв.м. (една външна стена на запад и една към стълбище, което не се отоплява)
Спалня юг - 2,86 кВ - 11 кв.м. (една външна стена на юг)
Дневна - 4,10 кВ - 18 кв.м. (една външна стена на юг)
кухня - 1,75 кВ - 8,10 кв.м. (една външна стена на юг))
Лира - 1 кВ
Лира - 0,6 кВ
Насочил съм се към кондензен котел Immergas Victrix TT 24 и въпросът ми е, по колко глидера в стая трябва да разположа, за да постигна зададените мощности и същевременно котелът да работи основно в кондензен режим.? На каква температура препоръчвате да държа котела? От Стара Загора съм.

Северна стая - 2,5 кВ - 11 кв.м. ( една външна стена на север и една към стълбището на блока)
Коридор - 2,13 кВ - 10 кв.м.
Спалня запад - 2,86 кВ - 12,3 кв.м. (една външна стена на запад и една към стълбище, което не се отоплява)
Спалня юг - 2,86 кВ - 11 кв.м. (една външна стена на юг)
Дневна - 4,10 кВ - 18 кв.м. (една външна стена на юг)
кухня - 1,75 кВ - 8,10 кв.м. (една външна стена на юг))
Лира - 1 кВ
Лира - 0,6 кВ
Насочил съм се към кондензен котел Immergas Victrix TT 24 и въпросът ми е, по колко глидера в стая трябва да разположа, за да постигна зададените мощности и същевременно котелът да работи основно в кондензен режим.? На каква температура препоръчвате да държа котела? От Стара Загора съм.

). Лазар, горе долу направих една калкулация, като вземам предвид инфото за мощности на алуминиев глидер Калдо при 55/45 градуса от тук
). Лазар, горе долу направих една калкулация, като вземам предвид инфото за мощности на алуминиев глидер Калдо при 55/45 градуса от тук