• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
В България представители на тази фирма са Maxim - взима се мярка на покрива,мембраната се произвежда в завода и се монтира. https://www.youtube.com/watch?v=s_RMC6m5tyY
DimitarDimitrov - напреднал
Привет,

Благодаря на всички за отговорите. Не можах да разбера от къде да сменя заглавието на темата, защото започнах да търся и в други райони, например над село Герман във в.з. Терасите.

Добре покрива се намери :)

Иска ми се да направя една сметка, колко ще излезне като материали, предполагам, че лесно би могло да се сметне, но още на EPS плоскостите не можах да намеря цена за дебелина 300мм.?
VLADO66 - майстор
DimitarDimitrov написа:
Привет,

Благодаря на всички за отговорите. Не можах да разбера от къде да сменя заглавието на темата, защото започнах да търся и в други райони, например над село Герман във в.з. Терасите.

Добре покрива се намери :)

Иска ми се да направя една сметка, колко ще излезне като материали, предполагам, че лесно би могло да се сметне, но още на EPS плоскостите не можах да намеря цена за дебелина 300мм.?
Заглавието се сменя като влезеш да промениш първото си мнение.Цената ЕPS e на м3 като има малка разлика при различните дебелини.
Привет,

Попадна ми едно място във в.з. Терасите(до село Герман) 600кв., но не е в регулация. Имате ли представа, колко би струвало да се вкара в регулация?

Поздрави
шоп - майстор
Чакайте малко, Вие къща за постоянно живеене ли мислите да правите или вила?

Защото посочениете от Вас места около Сф на мен са ми познати и знам, че за постоянно живеене не стават или са много трудни от към достъп и инраструктура. Е за отшелничешки живот стават:-)

Достъпът до тях 3-4 месеца е годината е затрудне или невъзможен. Обезлюдено е и единствените заселници са ромите. Неприятни моменти има рано напролет, когато собствениците посетят имототе си...разграбени...опожарени.

При такова строителство има реална възможност и фундамент да не намерите пролетта.:-(

Е те и затова цените на имотите са такива.
Здравей,

Ще дам малко лична предистория. Имаме апартамент в София, в Манастирски ливади 2-стаен, имаме и син на почти 2 год., но сме решили да не оставаме с едно дете, а поне да стигнем до две. Именно заради това тръгнахме да си търсим малко по-голям апартамент(3 стаен), но след едномесечно търсене и гледане на стотици обява за разни кутийки(с извинение) с кофти изпълнение за по 80 000 е. просто се отказах. В крайна сметка мисля, че най-подходящия вариант е да имаш вила близо до София, в която да се пребивава поне половината година, а останалата част от годината все ще се съберем някъде :) Колкото до Герман на мен много ми допадна, защото е на 20-25 мин от центъра на София(където работя аз).

Преди 2 години пак ми се въртеше за вила в главата, дори купих къща на 100км. от София, с. Ваксево, но откакто се появи малкия и съм нямал време да я оправя, а и ако ще строим нещо по-близо до София, въпросната вила във Ваксево става излишна.

шоп - за достъпа до Герман и неговите вилни зони видях, че е сравнително добре,а и съм с 4х4 и поне наклоните във в.з. Терасите няма да ми се опрат. Колкото до крадците, това ми е най-голямото притеснение за къща, в която не се живее целогодишно. Не планирам да се оставят каквито и да е скъпи неща в нея, но все пак ще трябва да има поне хладилник и печка, ако всяка година ще трябва да купувам нови, язък за вилата :D И все пак в най-добрия случай ще си намеря местенце до хора, които живеят целогодишно там.
radius - майстор
DimitarDimitrov написа:
Не планирам да се оставят каквито и да е скъпи неща в нея, но все пак ще трябва да има поне хладилник и печка, ...
Скъпото е относително, има измекяри за които си струва да ти изтръгнат кабелите от инсталацията и т.н. Няма ли СОТ фирми по софийските села?
Би трябвало да има СОТ, на мен за сега това не ми е определящо. То ако човек тръгне да се притеснява, че ще го ограбят, то нищо и никъде не трябва да строй.
fbr - майстор
DimitarDimitrov написа:
кутийки(с извинение) с кофти изпълнение за по 80 000 е.
А това доникъде няма да ти стигне за една нормална къща от 0-та.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Pop up House около София" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: