• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 25
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Avas_co - майстор
gogo7777 написа:
От там нататък, аз пък не разбирам, какво е това е цялото мерене на пишки.
Какво значи "от там нататък".....тая тема касае само Тебе или...?

Разбрал.... :lol:
Гого, преди да питам, съм си подготвил домашното и съм прочел, че химичния състав на обмазката на ЕВ 50 и на AWS 7018-1 не са баш еквивалентни, както и заявените показатели на единия и другия не са съвсем еднакви. Аз, за разлика от теб, не съм се цепил, че видиш ли търговците не знаят, какво продават и едното е като другото.
Колегата Ковеслав заяви, че не намира разлика в работата на едните и другите, но доколкото съм останал с впечатление, той не твърди, че е профи заварчик(за разлика от теб) и ясно си заяви, че няма идея какво би показало на проби, но и, че това не го вълнува(май,май и на него заваряването му е спомагателно, както на мен, само дето мисля , че той заварява доста повече от мен).
Джо, който ако е същия, който, аз си мисля се ползва с много добра репутация, изказа много добро и обосновано мнение, за което искрено му благодаря, явно обосновано на личен опит, а ти май нищо не каза, освен "Бла-бла".
Та, лека ти вечер и успех в търсенето на топлата вода.
gogo7777 - майстор
Аз, за разлика от теб, не съм се цепил, че видиш ли търговците не знаят, какво продават и едното е като другото.
Мани кво съм се"цепил"....Джо и Идуно разбират за какво пиша.....то е между нас. Пак казвам търговците не знаят кво продават.......етикет-стока. Ако искаш да си в джаза....слушай патило-старило......инак си при асмалъците :) 7018-1 са просто АРТИКУЛ електроди за сергията, но.....
Avas_co - майстор
Гого, аз при асмалъка нямам какво да диря, не за друго, ми много ми е ниско, ще вземе да ми се обърка вестибуларния апарат.
gogo7777 - майстор
Както и да е. Ще уточним нещата...поне за мен....със сигурност. Нишата е моето амплоа. :roll:
idunno - специалист
Не ми се влиза в полемики за какво е обмазката на електрода, само ще кажа, че тя има ШЕСТ функции.
Опитвам се да обясня какво стои зад съкращението( AWS 7018) на кутията на електродиte, то си го пише в учебмиците и в Гугл.
Не разбирам за какво му е това познание на хоби заварчика, като на него по-голям проблем е как да запали отново базичния електрод, отколкото какво пише на кутията.
Това което е плашещо е че някой хора мислят, че 7018-1 е марка електрод, А ТОВА Е ОБОЗНАЧЕНИЕ ЗА БАЗИЧЕН ЕЛЕКТРОД, само, че в Щатите.Както 6013 е за рутилов електрод, пак там.
Добре е, като човек дава акъл, да е чел преди това, защото като се пишат глупости за едни е смешно, но за други може и да е трагично.
Avas_co - майстор
idunno написа:
Не ми се влиза в полемики за какво е обмазката на електрода, само ще кажа, че тя има ШЕСТ функции.
Опитвам се да обясня какво стои зад съкращението( AWS 7018) на кутията на електродиte, то си го пише в учебмиците и в Гугл.
Не разбирам за какво му е това познание на хоби заварчика, като на него по-голям проблем е как да запали отново базичния електрод, отколкото какво пише на кутията.
Това което е плашещо е че някой хора мислят, че 7018-1 е марка електрод, А ТОВА Е ОБОЗНАЧЕНИЕ ЗА БАЗИЧЕН ЕЛЕКТРОД, само, че в Щатите.Както 6013 е за рутилов електрод, пак там.
Добре е, като човек дава акъл, да е чел преди това, защото като се пишат глупости за едни е смешно, но за други може и да е трагично.
Idunno и ти го играеш - чукча писател, не читател.
Сега, аз повдигнах въпроса с тия електроди на Бьолер и го повдигнах не за друго ами, защото много добре знам, че 7018 е тип електрод според еди коя си класификация.
Сега, да, не съм профи заварчик и никога няма да стана такъв, което не значи, че имам някакви проблеми с повторно разпалване на базичен електрод.
Попитах, защото ми ги предложиха, я да ги видя,я Бьолер , я 7018 пък не е ЕВ 50, хм навсякъде пише само AWS E7018-1, пък цената им почти наполовина на ЕВ 50.
Прочети пак мненията на Джо, той пусна май тоя каталог - http://ametist.bg/download/bg/988/BW%20 ... _FINAL.pdf , и от него излиза, че Бьолер имат такъв модел, хм сега гледам, че имат и модел BÖHLER AWS E6013, бе те не бяха ли тип пак по оная класификация.
Пък що BÖHLER са си кръстили така моделите, ба ли го, питай тях, ако не и арменския поп е инстанция
joe007 - специалист
idunno написа:
.........
Това ( AWS 7018-1) е стандарт, а електродите влизащи в този стандарт са ДА базични. Това никой не го оспорва! Но това явно не пречи някой да си сложи име на електрода "AWS 7018-1" . Все едно да си кръстя детето БДС ,това обаче няма да направи малкия обозначение или стандарт. :)
idunno - специалист
но както споменах "AWS 7018-1" е марка електроди и това че съвпада с американския стандарт няма нищо общо
е, това си го писал преди няколко поста
Това ( AWS 7018-1) е стандарт
а, това е преди малко.
На мен няма нужда да обясняваш :-D.Изясни си го за за себе си кое е марка и кое е стандарт :) :)
На мен не ми дреме- пиша само когато глупостите станат в повече!
joe007 - специалист
idunno написа:
но както споменах "AWS 7018-1" е марка електроди и това че съвпада с американския стандарт няма нищо общо
е, това си го писал преди няколко поста
Това ( AWS 7018-1) е стандарт
а, това е преди малко.
На мен няма нужда да обясняваш :-D.Изясни си го за за себе си кое е марка и кое е стандарт :) :)
На мен не ми дреме- пиша само когато глупостите станат в повече!
Кавичките са важен знак!

П.С. Ок спирам за сега. Почвам да се повтарям а полза никаква. :)
Avas_co - майстор
Хм, то и аз ще се повторя, ама ...
Тук, обсъждахме Модела на Бьолер, който по някаква случайност(усмотрение на производителя) се нарича, както стандарта.
Абе, Идуно, Гого вие да не си пиете ракията заедно, пред огледалото ?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 25

Тема "Електроди мнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: